Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukládání souboru v pdf

Od: hujerml odpovědí: 13 změna:

Prosím, už mi z toho asi j.be. Nevím kde hledat ve w10- Otevřu interaktivní pdf soubor. Ten vyplním , případně upravím a dám Ctrl S - uložit soubor. Kde ho pak najdu. Používám Acrobat reader. Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Předpokládám, že v místě, kde jsi ho otevřel.

hujerml
hodnocení

Jo jo asi jo, ono je to trochu složitější. Ten soubor je součástí programu... Ve složce DATA. Je pod nějakým názvem

F41. Pokud ho dám Uložit. Uloží se resp. přepíše ten původní soubor F41. Ale já bych ho chtěl uložit jako jiný , třeba F41a

aby bse uložil, ale nepřepsal původní. Koukám, že další rádce radí CTRL+shift+S a vyberu pod jiným názvem.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, já bych řekl, že soubor po stažení bude ve složce Downloads/Stažené soubory nebo bude ve složce programu Acrobat Reader. Poznáte ho podle názvu, ikony PDF a času stažení. Zdravím!
doplněno 09.11.24 11:33: Pokud jste jen vyplnil formulář PDF na nějaké webové stránce a odeslal, tak jste soubor do PC nestáhl. Jinak, kam jste dovolil stahovat soubory programu AR, najdete v jeho Nastavení. Vyhledat složky a soubory v PC by mělo být i součástí nabídky Start (či jak se to nyní jmenuje v OS Windows).

hodnocení

1x

Zmáčkněte příště Shift+Ctrl+S a vyberete si místo, kam ho chcete uložit.

lmgify
hodnocení

1x

Jestli nefunguje Ctrl+Shift+S, tak si přd spuštěním vytvoříš kopii F41.pdf (třeba F41originál.pdf) a teprve pak spuštíš Reader. I když potom uložíš vyplněný F41.pdf, pořád budeš mít na disku nevyplněný F41originál.pdf.

hujerml
hodnocení

Jojo díky moc za odpovědi. Akorát jsem měl problém poznat název toho pdf souboru v tom zákl. programu, resp. kde je schovaný- našel jsem ho právě v těch DATA souborech. Teď je to OK!

hodnocení

0x
Snad při ukládání vidíš KAM soubor ukládáš. Tak tam bude.
hujerml
hodnocení

Hmm to právě nevidím! Tlačítko je tam jen uložit do PC (ctrl+s)... ALE JIŽ VYŘEŠENO! Díky

hujerml
hodnocení

Všem díky... vyzkouším ctrl +shift +S ... Jinak jak odpovídám výše - to interaktivní pdfko je součástí programu, ale našel jsem ho v souboru data.

tonejde
hodnocení

0x

PDF je formát, který se používá na vyexportování textového souboru jako je .doc, .xdoc (MS Word) nebo soubor LibreOffice Write.

Obvyklá editace tedy není možná. Některé soubory navíc bývají zamčené autorem (právo je editovat či měnit má je autor nebo Instituce jako zřizovatel).

Asi existují pomůcky, které by mohli zvládnout převést pdf na textový soubor, ale ty co znám já nejsou zdarma a jsou profi.

hujerml
hodnocení

Píšu, že je to interaktivní , který jde vyplňovat, takže lze i editovat. Problém byl v tom, že pokud jsem napsal změnu

a dal uložit, přepsal se původní soubor... VYřešeno- jde to...

tvl
hodnocení

0x

"ULOŽIT JAKO"

Tohle funguje snad od roku 1979, kolik vám je let ze tohle nevíte?

hujerbratr
hodnocení

Hujerml bude mu skoro 80. Promiň, že neznal v AR zkratku ulož jako... CTRL+šift+S... Opět píše, že je to součástí programu, který zobrazuje pouze tlačítko Tisk a uložit do PC!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]