Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita screenshotu

Od: dedabrno® odpovědí: 4 změna:

Jen krátký dotaz, i když stařík, tak se snažím prohlubovat si dovednosti a znalosti. Od jistého vydavatelství jsem získal oprávnění k digitálním vydání jejich periodika. Funguje to, mám radost, ale trochu mi vadí, že když chci pořídit (legálně) screenshot některé stránky v jpeg nebo png, není text ostrý. Už jsem zkoušel různé kombinace softwaru i nastavení, bohužel to nepomáhá. Monitor Dell 2020 HDMI, GK Geforce GT 710. Pokud použiji scan z papíru (EPSON L382), tak následné zobrazení je perfektní.

Děkuji za nápady a rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na co screenshot? Zkuste "tisk" do pdf.

re4zon
hodnocení

0x
Chce to zdroj ze ktereho to screenujete, popis jakym zpusobem to ukladate a ukazku vysledku.

lmgify
hodnocení

0x

Kdy není text ostrý? Po vytištění na papír? Po zvětšení screenshotu na obrazovce?

halamus
hodnocení

0x

Přiznám se, že nechápu, co vlastně děláte. Děláte screenshoty, takže periodikum má digitální podobu a vy z něho chcete udělat digitální vydání. Kdybyste aspoň napsal, vo je vstup a vaný má být výstup.
Pokud mám screenshot v PNG, neudělám změnu velikosti a zobrazím ho ve stejné velikosti, tak nemůže být rozmazaný.
U JPEG je to složitější, JPEG používá ztrátovou komprimaci a volitelně podvzorkování barev.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]