Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje fotoprohlížeč s možností zobrazit více fotek?

Od: reni® odpovědí: 10 změna:

zdravím, hledám nějaký prohlížeč fotografií který by umožnil prohlížení v oknech, tj aby na monitoru bylo možno zobrazit dvě fotky a porovnat je.

Mám Irfan, Xn,Faststone ale žádný mi tuto možnost nenabízí. Je možno že něco v nastavení je ale já to nenašel.

Nevíte o sw který by to umožnil?

děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

3x

Napadá mě v nějakém pokročilém editoru jako gimp nebo artweaver ty fotky odečíst (načíst je předtím do dvou vrstev). Tak jsem to dělal, když jsem měl dvě odlišné fotky a nebylo na první pohled vidět, která je vadná (když je půlka fotky zelená, je to jasné (stejně jako když se nenačte vůbec), ale šoupnutí třeba o dvacet pixelů, třeba v místě, kde je asfalt, se hledá blbě, to neni na první pohled vidět).

Ale pak jsem toho potřeboval porovnávat víc a šlo o piďiobrázky. Tak jsem tohle před nějakou dobou řešil a radši jsem si na to udělal svůj program, respektive funkci ve svém programu, kam načtu dva obrázky (bylo to spíš dimenzované na nějaké maličkosti) a v dalších dvou čtvercích se mi ukáže rozdíl a porovnání (ten rozdíl jsem udělal nejdřív, ale pak jsem zjistil, že někdy jsou rozdíly napatrné, tak jsem udělal i porovnání, stejné pixely jsou černě odlišné červeně, kde ten rozdíl je znát na první pohled). Asi by nebyl problém tohle rozšířit na větší obrázky (jestli je zmenšit nebo dát rolovátko). Já jsem to už dávno nepoužil, je to jedna ze zapomenutých funkcí toho programu.

doplněno 05.11.24 12:06:

Sám sebe překvapuju, okno s aritmetickým rozdílem jsem zrušil (nechal jsem jen to porovnání), ale za to načtení mnohem většího obrázku je v pohodě, obrázek se smrskne. Jen je to trochu pomalejší. To že po počmárání a uložení jpegu je spousta rozdílů i mimo čmárance je dané ztrátovou kompresí (tady by se hodil právě ten rozdíl). To že dvě rozdlné fotky jsou komplet odlišné je jasné, tak jsem zkusil na první fotce udělat nějaký ten rozdíl a to už je něco jiného.

Z designu je jasné, že to bylo cosi provizorního, tabsheet8 slouží jako takové pískoviště, kde jsem si na vnořených záložkách leccos zkoušel, ale mohlo by to posloužit jako takový základ.

Existuje fotoprohlížeč s možností zobrazit více fotek?
Existuje fotoprohlížeč s možností zobrazit více fotek? #2

hodnocení

3x

Irfan stačí. Pusťte ho dvakrát a jeho okna umístěte vedle sebe .

Jak prosté...

hodnocení

2x

Zde máte zodpovězeno:

How to display tw/...

doplněno 05.11.24 11:06:

Co znamená "nepodařilo"? Takto vypadá současné zobrazení dvou fotek v irfanu podle návodu:

Existuje fotoprohlížeč s možností zobrazit více fotek? #3
hodnocení

díky ale dle návodu se to nepovedlo. Nevím co dělám špatně.

Teď jsem našel ve Fastone funkci "porovnat vybrané obrázky" a tam se mi to taky nedaří. Asi už stárnu.

Jakou máte verzi Irfanview?

Je to v menu File - Compare images (Soubor - Porovnat obrázky) ...

kdosi
hodnocení

0x

Provizorně bych otevřel dvě okna prohlížeče, každé natáhnul přez půl obrazovky, dal je vedle sebe a nechal fotky zvětšovat (zmenšovat) na velikost okna. A pak mezi nima Alt+tab přeskakoval a posouval fotky v každém zvlášť.

hodnocení

děkuji všem rádcům za návody. Jsem slepý protože ve Fastone je funkce porovnání, max 4 obrázky, funguje jednoduše.

Tím je problém vyřešen, přeji všem hezký den.

Zkuste ještě ten Irfanview.

hodnocení

díky, je dobrý a má výhodu že lze nastavit vekost každého obrázku zvlášť, bohužel zde není možnost označení dobré rady

tvl
hodnocení

0x

Nic mě nenapadá, jedině si to naprogramovat, není to těžké. V linuxu pomalejší řešení by byl Python script, jinak bych šel do FreePascal nevím jak na Windows je k tomu super komunita, která by to množná i udělala zadarmo. Protože jak říkám fakt nic těžkého. Jen si budete musel nainstalovat fp atd. a nakonfigurovat to prostředí IDE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]