Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač nejde spustit

Od: lukas7 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, když zapnu PC tak mě to hodí do BIOSu, poté se spustí automatická oprava Windows, nakonec se mi ukáže jestli chci pc restartovat nebo další možnosti. No logicky bych dal restartovat, jenže to nejde. V ten moment přestane fungovat klávesnice i myš. V BIOSu normálně jdou obě periferie, takže v tom problém není. Počítač jsem několikrát restartovat pomocí napájecího tlačítka a nic. Odpojil jsem všechny komponenty a znovu zapojil, zase to samé. Jedná se o WINDOWS 10. Děkuji za všechny případné odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x
No tak ten Windows preinstalujte. Pak by to podle popisu fungovat mělo.

jm
hodnocení

1x
Problémů může být více.
Jak starý PC to je? Ideálně název desky...

jk2021
hodnocení

0x
Máte integrovanou grafickou kartu, jen externí nebo oboje? Po dobnou věc mi před časem dělala vadná externí grafická karta, a protože v PC je procesor nemající integrovanou grafiku, ztratil jsem při tom logicky i obraz. Takže netuším zda se mi tenkrát načetl alespoň BIOS, jako vám, nebo ne. Ale jinak popisujete naprosto stejné příznaky.

Tak to zkuste spustit prostě s jinou GK ! Samozřejmě to můžou být i jiné příčiny. Od začátku špatně naformátovaný mSSD. Špatně zapojené napájecí kabely, starý zdroj, nebo zdroj s nízkým výkonem, atd... Když si neporadíte, najděte někoho zkušeného ve svém okolí, nebo navštivte opravnu.

111®
hodnocení

0x

A máš mys drátovou

pocitac
hodnocení

0x

Přeinstalace je samozřejmě nejspolehlivější řešení, ale při tom přijdeš o všechna data, pokud je nemáš zálohovaná.

Zkusil bych připravit instalační flešku (na jiném PČ, třeba u kamaráda) a po spuštění instalace nevybírat instalaci systému, ale opravu. Možná to pomůže.

jk2021
To není tak úplně pravda... pokud pouze přeinstalujete OS aniž byste zformátoval disk, o uživatelská data nepřijdete. Ovšem nejjistější je čistá instalace se zformátováním disku.

blazkovaludmila
hodnocení

0x

Po restartování zkuste vybrat další možnosti / možnosti spouštění / stav nouze. A poté restartujte, jestli Windows naběhne. Pokud by to nepomohlo, zkuste zvolit obnovení systému z poslední uložené pozice.

tvl
hodnocení

0x

nedává smysl že píšete že vás to hodí do BIOSU a pak se spustí operační windows (aut. oprava). To znamená, že nerozumíte tomu co je BIOS. Do BIOSu musíte najet stisknutím tlačítka např. del, F12 apod. a je to spouštěcí program, který má na starost kontrolu hardwaru v prvopočátku svého startu. Umožňuje konfiguraci systému. Sdělíte systému např. kde má hledat operační systém. Váš problém by se mohl týkat nainstalovaného softwaru. Na starém systému Win XP šlo např. přeskočit ovladače nebo spustit v nouzovém stavu. A pak to fungovalo. Mohl jste vadný program odinstalovat apod. udělat změnu konfigurace. U novějších to numím takže nevím zda to jde, ale asi jo. Zkuste si zjistit jak na to.

hodnocení

0x

Připojuji se k názoru "jk2021", měl jsem také podobné příznaky a byla to po 2 letech RTX 30. Která začínala odcházet. Jestli máte jako většina dlouhodobých uživatelů, třeba nějakou starší GK, třeba jenom s masivním hliníkovým chladičem, bez přídavného napájení. Tak to zkuste spustit prostě s jinou GK ! Samozřejmě to můžou být i jiné příčiny. Od začátku špatně naformátovaný mSSD. Špatně zapojené napájecí kabely, starý zdroj, nebo zdroj s nízkým výkonem, atd... Když si neporadíte, najděte někoho zkušeného ve svém okolí, nebo navštivte opravnu.

hodnocení

0x

Ještě jsem si vzpomněl na další zásadní věc, samozřejmě pokud půjdou Wind spustit v "Nouzáku" za pomoci Instalace USB, nebo DVD. Nebo s jinou GK. Můžou se HODNĚ hádat špatně odinstalované STARÉ drivery, pro Graf. Karty. Všechny ÚPLNĚ odinstalujete, úplně jednoduchým nástrojem: Display Driver Uninstaller !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]