Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je druhá složka Program files?

Od: milanp® odpovědí: 16 změna:

Na disku, kde mám nainstalován systém, jsou dvě složky "Program files".

Jedna s názvem Program files a druhá s názvem Program files(x86).

Proč?

viz příloha ...

doplněno 04.11.24 20:05:

Dodatek: k čemu slouží složka s názevm "PerfLogs"?

K čemu je druhá složka Program files?
K čemu je druhá složka Program files? #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

14x
Pro software ktery je 32bit a ne nativne 64. Jednoduse - je to potreba, nech to byt.
hodnocení

A pokud mám na disku systémy dva, původní Windows 7 , které už nepoužívám, jsou "mrtvé" a pak aktuální Windows 10, tak potřebuji snad jen jednu složku Program files, ne?

halamus

Máte na disku dva oddíly (nebo více oddílů), nebo jste win 7 aktualizoval na win 10?

Každej systém Windows má ty složky dvě...jak sedmičky tak desítky. Takže pokud máš na disku oba systémy vedle sebe, najdeš tam dokonce čtyři složky Program files.

A dokonce i 11-ky:-D

K čemu je druhá složka Program files? #3
hodnocení

Proč má každej systém Windows ty složky dvě?

Pošlete dotaz na programátory Windows. Bill Gates na ně dodá e-maily...bližší info

V jedné jsou 32 bit programy a v druhé 64 bit programy. Nějak ti to v kompu vadí a překáží?

hodnocení

halamus® původně jsem měl starý, plotnový HDD, kde byly win7. Později jsem dokoupil nový SSD disk, kde mám Win10. Aktuálně se počítač bootuje z nového disku.

Nicméně ty staré windows na tom starém disku tam stále jsou, nesmazal jsem je.

A teď rozumně... zde je pár informací o Program Files, i s x86... třeba pro zvídavé i zvědavé

bear

Né "každej", ale každej 64bit má dvě složky. Jestli je na disku další systém, tak nepoužívá stejnou složku.

pocitac
hodnocení

0x

"... mám na disku systémy dva, původní Windows 7 , které už nepoužívám, jsou "mrtvé" ..."

Tohle by ti mělo dělat větší starosti než 2 složky files.

Proč tam máš "mrtvé" W7, když je nepoužíváš?

runner2
Protože jen připojil starý disk a nevycistil jej od bordelu. Vzhledem k dotazu asi neví jak a co s tím.
hodnocení

Přesně tak. Nechce se mi věnovat čas čištěním bordelu.

kdosi

Když nemáš čas a náladu vyčistit zjevně zbytečné věci, tak se nezdržuj ani mnohem složitějším pokusem pochopit, proč a nač tvůrce systému zvolil rozložení a pojmenování souborů a adresářů takové, jaké zvolil a prostě to vem tak, že snad aspoň u něj někdo někdy věděl, proč se mu to tak hodí a proto to nějak udělal a od té doby to tak zůstalo.

Raděj ten čas věnuj tomu naučit se to používat pro ty věci, které s tím potřebuješ dělat.

pocitac
hodnocení

0x

Asi to nevíš, ale na internetu existuje taková zvláštní věc, která se jmenuje "Google".

Ta zvláštní, pro tebe asi neznámá věc, má takovou schopnost, že když se jí zeptáš na to, co se ptáš tady v Poradně.cz, tak ti to řekne mnohem rychleji, než čekat na odpovědi od rádců.

bing.com/...

Jedna praktická rada:

V PC máš 2 disky - jeden s "mrtvým a nepoužívaným systémem W7. Nainstaluj si tam duplicidní W10 a na něm zkušej, co je v systému zbytečné, přesouvej soubory do koše a zkoušej, co přestane fungovat. Až to zjistíš, tak soubor můžeš z koše vrátit zpět.

Pokud chceš experimentovat na systému, který používáš a je jediný funkční, tak se brzy dostaneš do stavu, že systém nepůjde spustit a budeš muset všechno přeinstalovat.

Přeji hodně úspěchů v experimentování se systémem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]