Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám velkou prosbu nevíte prosím jak zesílit signál z routeru do tv aby dosahovalo rychlostí na tv do 100 Mb/s a né jenom kolem 40 - 50 Mb/s? Při sledování tv filmů atd ve 4K je to moc nereálný jelikož se to občas seká.Tv tam má sitovou kartu max do 100 Mb/s což jsem se koukal a router Archer AX23 mám nový.Od poskytovatele mám nastaveno rychlost připojení do 250 Mb/s což mám nastaveno tedy z pevné linky do pc kabelem a u Wifi to má taky rychlost 250 Mb/s ale tv když dám kabelem tak je to těch 40-50 Mb/s a přes Wifi je to kolem 50-60 Mb/s ale zase nestabilní Wifi a router mám za tv.Mohu poprosit o radu co mám dělat nebo nemůže to být třeba slabším kabelem že mám třeba za tv pevnou linku a tažen kabel do routeru a ten že by měl přenosnou rychlost max do 100 Mb/s a né 1Gb/s nad bytem je centrála a tam mám Switch na 1Gb/s takže podle nich je tam vše v pořádku a nic to z hora nebrzdí.Před tím jsem měl malou rychlost protože jsem měl kabel napojený z pevné linky na 100 Mb/s žlutý kabel.
Takže za mě rychlost do pc jak wifi a přes kabel za mě 250 Mb/s i přes mobil Wifi 250 Mb/s jsou v pořádku dle smlouvy přes PS5 tam je to asi jedno ale Tv tam je slabší signál což bych něják chtěl zvednout stabilně nebo mám zkusit koupit nový kabel od routeru do tv aby měl rychlost do 1Gb/s?Děkuji za rady a typy
Mám obavu že chce udělat něco o čem nemá základní páru. Možná mu router přepíná kanály a TV se nechytá
Notebook nemám ale stolní pc ale to jsem zkoušel mám kabel tažen na zkoušku od routeru do pc a jede to stejně 250 Mb/s
pokud má telka sítovku 100mb tak to může být problém, pokud nechceš problémy kupuj si jen zařízení co mají 1gb sítovku, a celou trasu mezi routrem a tím zařízením měj jen strojky s 1gb sítovkou pokud je tam máš např 1gb switch atd
takže pokud do té telky neudržíš kontinuelní rychlost nutnou pro 4k stream tak ti bude sekat
také je nutné aby i zdroj odkud bereš ten stream byl schopen odesílat kontinuelně rychlostí kterou to pak neseká
doma má dcerka za jednou zdí od routru wifi6 problém koukat na 4k videa, naměřil jsem tam kolísání rychlosti kolem 50mb a pokud to neudrží stálou rychlost a kolísá to, tak ty videa sekají
v místnosti s routrem mám přes wifi6 router vyzkoušený 4k stream filmu o velikosti 80gb z internetu bez záseků vzduchem do tv
u kabelů samozřejmě používat jen ty co dají 1gb
každopádně ten tvůj routr by to měl do té telky dostat bez problémů, použij wifi 5ghz síť v telce
Tv jsem kupoval cca před 2 roky a netušil jsem že tohle budu někdy řešit v bytě,a co jsem koukal na parametry u tv tak vážně má sitovku na 100 Mb/s je to model 2022 tuším a rychlost kolisá a třeba jak mám router za tv tak v mobilu wifi6 a rychlost 240 Mb/s ale v tv přes wifi kolem 40 Mb/s nevím jak je tohle možné a tv mi nedá rychlost 80 Mb/s ale v pátek když u mě byl poskytovatel tak jsem to pak zkoušel u tv a jednu chvilku přes wifi 80 Mb/s ale už na to číslo nedosáhne nevím proč jestli to není třeba tím že tady v okolí je to napojeno na jeden vysílač cp je vedle na bytovce a tam jsou snad všeci napojení ale těžko říct.Kouknu do tv do nastavení jestli to nejde přepnout na wifi 5
předpokládám že routr ti vysílá wifi 2,4ghz i 5 ghz síť, tak to přepni v telce na tu 5ghz wifi, routr je někde u tv? čím blíž tím lépe
poskytovatel je velká firma nebo místní poskytovatel (o rychlost poskytovatele se dělí všichni uživatelé na daném přípojném bodu, záleží jakou na něm má kapacitu)? net k tobě je napojen přes wifi, kabel nebo optiku? vše to má vliv na rychlost a stabilitu internetu
Na routeru si u Wifi vypni funkci "Smart connect" a následně budeš mít možnost si jinak pojmenovat síť v pásmu 2,4GHz a v pásmu 5GHz (např. "doma_2,4GHz" a "doma_5,0GHz"). Smart connect totiž zajišťuje stejný SSID pro obě frekvence a router zařízení automaticky přepojuje tam, kde to je pro balanc sítě co nejlepší (aspoň podle toho co píšou v návodu).
No a následně je pak ta nejjednodušší věc - TV připojit na 5GHz WiFi síť, kterou jsis pojmenoval např. tím jménem "doma_5,0GHz".
Řešil jsem to samé. Všechny televize bohužel mají jen 100mbit síťovky, 1gbit síťové karty se tam zatím z nějakého důvodu nedávají (ten důvod bude určitě náklady/zisk).
Jediná možnost je TV připojit přes 5GHz Wifi, pak se člověk bez problémů dostane přes 100Mb/s (u mě je to okolo 700Mb/s). Kupodivu ani 2,4GHz nestačí - mám router (Asus RT-AC88U), který na 2,4GHz frekvenci podporuje až 1000Mb/s, ale TV se na 2,4GHz horko-těžko dostávala přes 100Mb/s (zarušením to nebylo - mobil nebo notebook na stejné frekvenci dosahoval násobně vyšší rychlosti).
Popřípadě existují USB 3 dongly na 1Gbit LAN (USB síťovka). Ale tuto možnost nemám vyzkoušenou jak v TV, tak nikde jinde..
Mohu se prosím zeptat jak se zapojit přes tv na 5GHz Wifi?Já sice na WIFI tv mám přepojenou ale nevím jetli to má 5GHz nebo jen 2GHz
Pak bych zkusil na té samé wifi otestovat rychlost internetu třeba přes mobil. Pokud bude také takto malý výkon, tak bude problém někde v routeru. Pokud mobil dá násobně vyšší rychlosti, tak je problém v TV anebo v pozici routeru vůči TV.
Zkoušel jsem je to sámá rychlost jako na wifi přes pc kolem 215 Mb/s takže asi bude problém u tv je možný že to dělá router je tesně za tv na komodě
Píší o ní že používá WiFi6 a tady je o tom něc/...
Otázka je jestli to umí Router...pokud ne tak je problém...
ta tvoje TV nemá elektronickou nápovědu?
čtu "router za TV" to nemusí být ten nejlpší post, protože je silný signál a WiFi TV může být přebuzeno...což je horší jak slabší signál bez chybových paketů...tak na to pozor...
Když je router u tv tak proč ho nepřipojíš kabelem? A nevypneš na tv wifi? Ony nejdou dobrý odrazy od stěny to se musí hádat
Wifi je vždy pomalejší protože komunikuje tam a zpět stejnou anténou zatím co kabel má pro každý směr jiné vodiče a tudíž může komunikovat tam a zpět nezávisle.
tak to změř přes stránky CTU certifikované měření použitelné i pro reklamaci
nettest.ctu.gov.cz/...
jak tu rychlost v té tv měříš? podle typu telky to odhaduju že má android os, nainstaluj do ní program speedtest by ookla a měř to v něm, s routrem vyzkoušej měnit místa a dej vždy test, kde naměří nejvíc tam ho nech, ty 2 frekvence wifi musí vysílat router to poznáš i v mobilu že uvidíš 2 sítě wifi k dispozici, tak navol v telce at se napojuje na tu 5ghz
tak jsem narychlo šupl do tv s androidem program internet speedtest co mi našel google obchod v tv po hledání speedtest - bílá ikonka červeně text (ten co jsem psal mi to nenabídlo a nemám čas ho tam dostávat přes flešku) wifi 6 routr vedle telky , naměřilo mi to 188mb download , 160mb upload vzduchem , program má i 4 ukazatele streamu SD HD 4K 8K , všechny svítí zeleně že to tv zvládne, tak ho vyzkoušej
provedl jsem několik dalších měření a všechny jsou v +- 10mb
takže ta tvá telka by to měla dát v pohodě když vychytáš problém :D předpokládám že wifi karty v těch telkách budou mít podobné parametry
Tak jsem stáhl tu aplikaci a přes kabel mi to měří Download 28.97 Mbps SD,HD,4K vše v zeleném upload 38.77 a tedka přes wifi na 2, Download 49.36 Mbps vše v zeleném a Upload 22.47 je dost možný že to dělá i to že mám router za tv na to abych to vyzkoušel bych musel dokoupt dlouhý kabel.
Tak jsem dělal testy ohledně routeru kde by bylo vhodné místo a je to různý ale nejlepší signál mám na podlaze nebo u podlahy nízko a nejlepší vyšla 2.5GHz to dalo třeba i kolem 65 Mb/s někdy i max 71 víc to nedalo a přes 5GHz to dalo málo většinou pod 50 i mín a kabel to je uplná tragédie kolem 20 Mb/s přitom se vždy řiká že kabel je nejstabilnější.Pak me napadlo zkusit koupit nějáký kvalitnější kabel 1Gb/s nebo jestli všechna kabeláž je stejná to už nevím mám tady sice 1Gb/s ale jaká kvalita to je to už nevím
na kabel bych zapomněl, má teoretickou propustnost 100mb, ta wifi 5ghz umí dát víc viz mé naměřené rychlosti, net mám 480mb, takže těch cca 190mb bude asi max co to protlačí
kabelem jsem 4k s velkou velikostí nikdy neprotlačil bez škubání
divné jsou ty slabé výsledky, vyzkoušej ještě různé úhly antén na routru, část nech nahoru ,část dej šikmo
z jakého zdroje jde internet k tobě od providera? wifi,kabel,optika?
tu rychlost máš jak kdyby ti někdo stál na hadici s vodou a místo proudu tekl pramínek, tak musíš zjistit jestli ten proud teče doma do jiných strojků nebo jestli i tam jde pramínek , prostě poměřit a ideálně najít slabé místo a to pořešit
vyzkoušej v pc jakou rychlostí to dokáže kontinuelně stahovat,sosni něco velkého z internetu a uvidíš kolik to pojede a jestli bude měnit rychlost stahování např microsoft.com/... instalačku win 11 , tu stahuju rychleji než máš max rychlost internetu, takže ideálně by ti měla vytížit linku naplno
pokud pojede naplno tak rychlost netu máš ok, a problém je mezi router- tv
díval jsem se na test toho routru a umí přenášet násobně vyšší rychlosti než ty měříš digitalcitizen.life/...
nebo vyzkoušej nasdílet internet z mobilu ideálně 5g přes wifi mobilu pokud máš data a 5g mobil a změřit to zase v telce kolik to dá
sosni 4k film do pc a pust ho v telce přes dlna (pokud to zvládneš) jestli pojede ok
Tahnu to přes sitový kabel až 1000 Mb/s nahoře ve druhém patře je základna v technické mistnosti a tam je to vše zapojené do až 1000 Mb/s rychlosti kabelu plus tam mám zakoupený pro svůj byt Switch taky do 1000 Mb/s takže do zásuve mě letí max rychlost podle smlouvy 250 Mb/s. Včerá jsem zkoušel zapojit kabel za pc mám zásuvku kde to valí do 250 Mb/s tak zapojit do tv a to ukazovalo přes kabel cca 50 Mb/s víc ne od routeru do tv kolem 20 Mb/s,nevím jestli je potřeba něco nastavit v routeru na porty Lan.Jinak mám router nově položený na zemi vedle komody kde mám tv a tam kupodivu je větší signál přes Wifi kolem 60-70 Mb/s a to jsem zkoušel nastavobat anténx všude možně i router jsem zkoušel dávat vysoko ale zase nemám tak dlouhé sitové kabely,pak zakoupim a zkusím dát router ke stropu co to udělá.
Přijde mi že porty Lan to nějak blokují do tv přitom by to mělo frčet jak divý a nic jsem v routeru nenastavoval v aplikaci max to Wifi conect jinak ohledně lan portů nic
Zatím tady v obci optiku nemáme ale Cetin tady už byl projednávat optiku a obec to schválila studie takže asi to nějaký rok potrvá ještě
ten switch nahoře je pro tebe lepší? já bych svedl jeden kabel zhora a switch měl dole, ale to je jedno
v telce v menu wifi připojení v zozbrazit nastavení sítě ti to píše jakou rychlost? mám androidí telku a mám tam typ sítě ,název, stav a pak rychlost jakou si to vykomunikovalo s routrem - aktuálně spojeno na wifi6 sít, domluvená rychlost 270mbps (víc asi neumí wifi karta v tv) reálná naměřená je těch cca 190mbps
nějakou tv krabičku s androidem nemáš? otestovat rychlosti wifi u telky v ní, nebo playstation nebo xbox u telky a pomeřit to v tom při stahování hry
a jak ti ten ps5 stahuje rychle když ho napojíš na wifi 5 ghz? a jak když na wifi 2.4? to ti řekne jak rychle by měla jet ta telka na wifi
Už to šlape z routeru do tv přes kabel kolem 60-70 Mb/s což je přijatelné nevím proč předtím mi to ukazovalo jen kolem 20 Mb/s kabelem,nechápu to a nikde jsem nic nedělal ani nenastavoval.Jen asi si nastavim jestli pomůže v nastavení sekce QoS jestli to k něčemu u tv bude když to přes routet nastavím
Mělo by to vyhradit tok pro TV oproti jiným klientům, používá se to třeba u VOIP telefonie aby hovor nekoktal
Mohu se zeptat včem je rozdil u kabelu Sitový kabel Cat5 a Cat6?Našel jsem jen rozdíl frekvence 250 MHZ rychlost až 1000 Mb/s a cat5 frekvence 100 MHz rychlost až 1000 Mb/s jinak nevím
no větší šířka pásma umožňuje přenos více dat. nesmíš si plést datový tok 1Gbit s přenosem informace. To totiž závisí i na způsoby zpracování podle protokolu. Např. vícestavová modulace, nebo kvadratická modulace a přád se vejdeš do toku 1Gbit
Rychlost služby přístupu k internetu a prostředky nápravy Služba č. 1 - Speedy 250M Služba pevného přístupu k internetu Maximální rychlost 250/250 Mbps Běžně dostupná rychlost 150/150 Mbps Minimální rychlost 75/75 Mbps Latence 10 ms Ztrátovost paketů Kolísání kvality přenosu 8 ms 0.0100
To je v kolonce napsáno
No tak vidíš, to znamená že je tam sdílení datového toku více zákazníky a podle toho kdo jak momentálně sosá kolísá rychlost protože se musíte podělit.
Včera se na to nedalo koukat prostě mě to kolisání rychlosti nedovolí koukat na 4K musím koukat na FHD a to max do 10 GB a do 10 Mb/s když budu koukat nad 10 tak se mi vše začne sekat a nebo 4K taky se seká,bud budu muset časem změnit jiného poskytovatele co nabídne stabilní připojení tv a nebo nevím jak tohle řešit.Je velká škoda nevyužít potenciál tak velké Tv když ma 164 cm a dobré parametry.
ve smlouvě máš garantovanou minimální rychlost 75/75, což by na plynulé 4k mělo stačit, tak když to pojede méně tak to změř v pc udělej screen a pošli jako reklamaci
jak je jednou v cestě vzduch tak to prostě není a nemůže být vončo... prší,sněží signál jde do kopru
No právě jsem,a ještě když to kolísá to je hnus.Musím to něják vyřešit přeci je hloupost nevyužít ten potenciál Tv
Chápu dobře že máš někde nahoře anténu? Pokud ano jakou? Jak je nastaven přijímač pevný kanál nebo mix? Máš zjištěno že ne stejnem kanale vás není 5? Doporučil jsem ti WifiMonitor do mobilu a kouknout na jakých kanálech je okolí. Už jsi to udělal?
To není anténa je to taková krabice co má zastrčky od kabelů každý byt má určitý počet zastrček mohu přiložit fotku jestli chceš?Spíš bych to dost typoval na to že jak je vedle na bytovce vysílač tak jestli tahle nová bytovka se 4 byty není napojená na nějákou starou centrálu nebo agregát a asi čím víc lidí je napojeno na ten vysílač tam tím hůř a právě tohle já nechci.Nechci být napojený na nějáký vysílač kde jsem omezený jinými uživateli a pak měl pomalé připojení.Nevím jestli to takhle je po celém česku ale asi je no,abych asi měl sám pro sebe vysílač musel bych vážně jít do Stárlinku.
ty máš přívod NETU po pevné lince? Tak požádej poskytovatele o provedení měření přímo u tebe. Jestli je to vzduchem tak toho moc nenaděláš
Tak centrála je nahoře nad bytem v technické mistnosti jsou tam zapojený kabely a od tam mě to jde do zdi do těch zásuvek a jinak vysílač je vedle na bytovce tam tu musel poskytovatel provoznit aby tahle bytovka měla připojení takže podle mě to jde z téhle nové menší bytovky vzduchem do té druhé kde je vysílač.A myslím že to měřil pán a dosahovalo to stejnou hodnotu jak ve smlouvě a dál to neřeší nikdo rychlost mají uvedenou a tím to asi pro ně končí asi je to moc netankuje když to kolísá na tv a je tím pádem tv nevyužitá její potenciál což je celkem mrzí
takže vzduchem a k tomu agregace ... co jsimměl dříve TV nebo NET? ptotožr TV se kupuje podle možností netu, nebo se kupuje perspektivně a pak koukáš na horší a nemáš si naříkat...to je prostě dáno..
Já měl dřív Panasonic a tam nebyla možnost netu byla to tv rok tuším 2018 a tuhle tv mám cca přes dva roky a na starém bytě jsem jí používal v poho jelikož tam bylo připojení přes operátora O2 a tam to bylo celkem v pohodě i když se to občas sekalo na 4K ale tady nově na obci není moc výběru poptával jsem všude možně poskytovatrele a tady prostě nikdo dosah nemá a když ano tak po pevné lince max 20 Mb/s což jsem zjištoval a Cetin tady má ty připojky ve zdi max 8 Mb/s.
Tudíš nevím za jak dlouho tady v obci bude Cetin dávat vzduchem přes kabely optiku,pak mě napadl jedině koupit si Starlink ale to je masakr ta koupě zařízení a pak měsíčně platit cca 1500 kč.Zkusím jedině ještě napsal poskytovateli jestli nejde něják udělat abych do tv měl stabilní připojení kabelem bez kolisání a kolik by to stálo kdyby to šlo nebo max zvlašt vysílač jen pro můj byt ale to bych se asi nedoplatil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.