Nejste přihlášen/a.
zdravím, mám problém s Thunderbirdem. Nejde odesílat zprávy, hlásí:
Autentizace k SMTP serveru smtp.centrum.cz se nezdařila. Zkontrolujte prosím heslo a nastavený Způsob autentizace v Nastavení účtu | Odchozí server (SMTP).
Nevíte kde a jak se nastavuje heslo které thund. chce?
Zkouším heslo pro přihlášení na web ale bez úspěchu.
Poš ta na centrum funguje normálně, a na thund mám seznam který funguje.
děkuji za rady
Nastavení Thunderbird
začínáš na : Nástroje-Nastavení účtu . Akce účtu?
a Přidat poštovní účet...
Pokud ti jde o smtp.centrum.cz, nastav následující porty/autentizaci. Pro smtp musíš nastavit jako username celý mail narozdíl od nastavení imap serveru, kde se zadává jen username bez toho @centrum.cz. Takto mi to funguje.
"Poš ta na centrum funguje normálně, a na thund mám seznam který funguje." Pokud jsem to pochopil zprávně tak máš 2 schránky na Centrumu a na Seznanu. Nám také schránky od různých poskytovatelů a v Thunderbirdu pro příjem pošty s tím problém není, ale je s tím problém při odesílání pošty. V Thunderbirdu jde nastavit popuze jeden SMTP server jako výchozí pro odesílání pošty a ten pak odesílá poštu pouze s e-mailovými adresami které jsou nastavené ve schránce s tím SMTP serverem. Pokud si v Thunderbirdu nastavíš SMTP pro Seznam tak ti nepůjdou odesílat e-maily s adresami ze schránky na Centrumu a opačně. Je proto třeba před odesíláním pošty vždy v Thunderbirdu přenastavit jako výchozí SMTP server takový který odpovádá e-mailové adrese kterou se použije jako adresu odesílatele. Je to dost obtěžující, ale alespoň nevím jak by se to v Thunderbirdu dalo nějak jinak řešit. Kdysi mnohé SMTP servery uměly bez problémů odesílat e-maily s jakoukoliv adresou odesílatele, ale bohužel už hodně dlouho to jde pouze s adresami patřícími k nastavenému SMTP serveru. Vyzkoušel jsem různé SMTP servery, ale prozatím jsem bohužel nenašel žáden takový který by to ještě bez problémů uměl.
díky za alnalýzu stavu, vypadá to že máte pravdu, chvíli jsem měl pocit že to funguje ale už to opět nejde
reni: Já mám více schránerk a řeším to tak, že v Thunderbirdu mám ke každé schránce nastavený odpovídající SMTP server, ale pouze jeden z ních jde nastavit jako výchozí. Když potřebují odeslat e-mail tak se musím podívat do nastavení SMTP serverů který z ních mám nastavený jako výchozí a podle toho použít e-mailovou adresu odpovídající tomu serveru a nebo to přenastavit na jiný server jako výchozí. Pokud na to občas zapomenu tak se někdy stane, že se mi e-mail neodešle. Programátoří dělající poštovní programy asi bohužel nepředpokládají, že by někdo mohl používat více různých schránek a tak to neřeší. Předpokládám, že i v jiných poštovních programech tento problém asi nebude vyřešený a asi všude to bude stejné. Dokud šlo přes mnohé SMTP servery odesílat e-maily s jakoukoliv adresou tak s tím nebyl problém. Problém nastal až když se neznámo proč a podle mne nesmyslně začalo blokovat e-mailové adresy které nepatří k SMTP serveru přes kterého se poštu odesílá.
mám to nastevené stejně pouze autentizace byla jiná, (heslo, zabezpečený přenos) ale změna nepomohla, pořád to chce: Zadejte heslo k účtu ogn na smtp.centrum.cz:
dávám přístupové heslo webu ale to se mu nelíbí, jiné nemám ani nevím kde jej nastavit.
Zkouším eM client ale z něj taky nejsem moudrej
je zajímavé že mám nataven IMAP ale on hledá autentizaci k SMTP serveru smtp.centrum.cz
Kde to změnit?
zdá se že se to povedlo. Děkuji všem rádcům, bohužel nevím co vlastně pomohlo.. Zkusil jsem udělat nový účet a pak ho smazat, nevím co to udělalo ale zatím to chodí. Chtěl bych to nastavení nějak zazálohovat ale thund to asi neumožňuje, anebo jsem to nenašel, pouze archivaci všeho.
DĚKUJI
Jak zazálohovat profil pomocí nástroje pro export Vytvoření záložní kopie aktuálního profilu Thunderbirdu je velmi jednoduché: Proveďte ≡ > Nástroje > Exportovat. Klikněte na tlačítko Exportovat. V dialogu Exportovat do souboru ZIP zvolte cílovou složku a název souboru, např. Zaloha_profilu_Thunderbirdu_2022-06-28.zip. Klikněte na Uložit. A je to!
nebo si otevři složku Profilu najdi soubor podle obrázku, / označení bude mít jiné/ prostě podle data to vem a tan si zkopíruj do adresáře třeba Profil THun...
V případě potřeby ho opačným postupem přepíšeš zace na stejné místo odkud jsi ho bral a tím vrátíš THB na původní nastavení k danému datu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.