Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vista - zapomenuté heslo admina

Od: brzonovi2 odpovědí: 8 změna:

Co dělat, když jsem ženě a klukovi naspecifikoval, že si jen tak nemůže instalovat kdejaký sw, a pak admin password zapomněl?

U Windows Vista Home Basic.

Pomozte, Aleš. Dík.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máš jen jeden učet s oprávněním správce? I když najedeš do ovládacích panelů/uživatelské účty od sebe tak to přesto nejde? Ani z jiného účtu?

brzonovi2
hodnocení

Presne tak, nechal jsem si jen jeden správcovský account pro sebe. Navíc já Visty moc nemusím (proto je neznám), já mám XP v anglické verzi, žena Visty v české ... Nemohu tam najít obdobu "Administrative Tools".

cepeshi

kdyztak pri bootovani mackejte F8 a zvolte Nouzovy rezim ( Safe mode ), do toho Vas to automaticky nahlasi jako administratora a muzete si zmenit i admin heslo :)

cepeshizase

A nastaveni najdete pod Start - Nastaveni - Uzivatelske ucty , popr. Start - Settings - Control panel - User administration nebo tak nejak :)

brzonovi2
hodnocení

V Save Modu tedy admina prolomit nejde ...

Co něco jiného?

brzonovi2
hodnocení

*palec* Teda dostanu se na to pecko pod accountem ženy nedá se něco změnit v registrech, abych třeba vyresetoval heslo admina?

madhu

Pro XP to jde pomoci Hirens boot cd, u Vist nevim.

left4dead

Pokud ma zena admininstratorska prava, tak : start - spustit - mmc.exe, vyskoci okynko, v tom se klikne na File - add/remove snap-in (omlouvam se, nemam ceskou verzi po ruce :) ), najdete si Local users and groups (uzivatele a skupiny), pote kliknete na add, vyskoci okno, kliknete na finish, potom si rozkliknete ty uzivatele, najdete si admin account a pravym na nej a Change password :)

Pokud zena neni administrator, a postup nahore nefunguje, tak nabootujte z install dvd vist, dejte Repair installation (opravit instalaci), a tam by mel byt prikazovy radek, v tom date mmc.exe a postup z vyse, dejte kdyztak vedet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]