Nejste přihlášen/a.
Ve wordu mám na listu tabulku.
Vedle tabulky k jednomu řádku potřebuji zapsat znak v kroužku (písmeno ).
přes vložení obrazce jse tam doplnil krouřek - kolečko.
Ale do toho kolečka potřebuji zapsat znak (písmeno )
Když jsem to zkoušel přes WordArt tak se mi to písmeno zapíše na jiné místo.
Google napovídá záložku formát obrázku, jenže tu já ve wordu vůbec nemám.
Nakonec je to úplně jednoduché.
Vloží se obrazec - kolečko a pravým tlačítkem myši na kolečku se vybere volba - vložit text - A JE TO.
Ke kolečku dejte textové pole, do něj potřebný znak a vše seskupte. To je jeden z možných postupů, ale urřitě nebude jediný. (Pozn. textové pole v mordu má jako výchozí dost velké okraje a bílé pozadí, okraje vynulujte hned, bílé pozadí a případné ohraničení zrušte až budete mít vše na svém místě. Případně je možné textové pole šoupnout pod to kolečko a nebude bílé pozadí vadit (ovšem nesmí mít bílé pozadí to kolečko). Při vybraných těch dvou objektech - kolečko a textové pole je dejte zarovnat vůči sobě na střed vodorovně a svisle a seskupit.)
Jaké písmenko?
© ℗ Ⓐ
Unicode fonty mají znaky pro copyright (viz výše) v základě.
Všechna písmena v kolečku od Ⓐ po Ⓩ (velká písmena) nebo ⓐ až ⓩ (malé a až malé z), stejně tak číslice v kolečku
① ⑨ ⑫ ⑳ mají také své Unicode ekvivalenty.
Unicode písmenka v kolečku začínají na U+24B6 CIRCLED LATIN CAPITAL LETTER A
![]() | Enclosed Alphanumerics.pdf | 135.78 kB |
Unicode (viz výše).
Pokud je to nějaká obskurnost, která ani v něm není, tak místo vložení obrázku kolečka prostě vložte obrázek obskurnosti v kolečku či jiném patvaru (např. spáchaný v nějakém malování, nebo dokonce v grafickém programu.)
Pokud bych to dělal touto cestou, tak bych tomu dal průhledné pozadí, abych nemusel řešit barvu podkladu. (Tedy obrázek by z kolečka obsahoval jen tu čáru, nikoli už výplň a okolí. Formát třeba PNG, určitě ne BMP.)
Například takto i v barvách
Poradte to zmršilo, šlo o PNG soubor
Pokud je to nějaká obskurnost ... nemusíte vytvářet obrázek v Malování nebo jiném grafickém editoru.
Unicode má několik oblastí / bloků vyhražených pro vlastní znaky (private characters) a ve Windows je obsažen užitečný program
Private character/... / Editor vlastních /...
..\SysDir\eudcedit.exe
Nevím, zda je to lepší. Vytvoření obrázku je pracnější a obrázek je v toku textu vždy poněkud cizorodý prvek.
Pokud vám to vyhovuje, prosím, nic proti pomuto řešení.
To bylo na @slavo (25.10.24 08:24)
Vloží se obrazec - kolečko a pravým tlačítkem myši na kolečku se vybere volba - vložit text - A JE TO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.