Nejste přihlášen/a.
Zdravím, určitě se tu najde někdo, kdo řešil převod starých knih, nákresů atd. do PDF souboru. Jaký program doporučíte (ideálně free)? Zkouším PDF creator a doPDF jako virtuální tiskárny. Někdy se daří a někdy ne. Často naražím na fakt, že ze skenů v JPG formátu (velikost celku třeba 500 MB) udělám třeba 400MB PDF, někdy se podaří 100 MB i méně a je to krásné. Vždy se snažím nastavit třeba formát k tisku na A4 a rozlišení dle větší povahy knihy přizpůsobit třeba na 150 či 300 DPI, kompresi většinou dám jako normální (při minimální a maximální to paradoxně hodí mega soubor PDF). Kde dělám chybu? Děkuji.
Myslím, že jsem s tím také párkrát zápasil v PDFCreator a na nic jsem nepřišel. Výsledný soubor jsem si pak nechal zkomprimovat ještě v jiném programu. Teď už používám jen PDF24 Tools. Nebo, myslím, druhá varianta by byla skenovat rovnou menší obrázky v JPG, tím by byl problém také vyřešený. Je to holt kompromis, za cenu snížení kvality těch obrázků.
a ty knihy skenujete skenerem?
Když se skenuje, ovladače tiskárny mají často program ke skenování, kde si nastavíte "sken textu" nebo fotek, vč. DPI.
Ja roky používam laserku Samsung SCX-4300, a s ním dodané CD s prg.
Po odskenovaní ma ešte možnosť volby: pdf, jpg, doc..., s tým že to nemusím
ihneď vytlačiť, ale odpamatať na disk, bez problémov, a v dobrej kvalite.
Určite máte doma nejakú tlačiareň aj s dodanými ovládačmi, skúste
podobný sposob. Ja tým free prg. moc neverím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.