Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový zástupce - nový odkaz

Od: suk® odpovědí: 18 změna:

na novém počítači sestry na Slovensku po kliknutí na plochu pravou má být vytvořit zástupce - ona tam má místo toho vytvořit odkaz.

Jak má tedy vytvořit zástupce?

Nový zástupce - nový odkaz

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, zkuste některou z možností vytvoření zástupce viz odkaz. Zdravím!
dell.com/...
doplněno 20.10.24 20:52: suk - takže dotaz neměl být, jak vytvořit zástupce na Ploše, ale jak změnit/doplnit kontextové menu na Ploše - a to je rozdíl!
doplněno 21.10.24 09:16: suk - klepněte (Vaše sestra) na tu ikonu zástupce na Ploše pravým myšítkem, najděte tam Vlastnosti a podívejte se, zda tam je správná cesta v příkazu. Možná by tam mohla být na výběr i možnost otevřít jako zástupce či otevřít jako odkaz (bohudík, OS Windows neprovozuji už řadu let, tak jen po paměti).
suk®
hodnocení

Dobrý den, nic z toho neřeší, že ona má místo vytvořit zástupce - odkaz

hodnocení

0x
Slovensky odkaz = česky zástupce
suk®
hodnocení

ne to není zástupce

když chci vytvořit zástupce na vypnutí monitoru tak u ní to skáče na internetovou stránku

u mě zástupce na vypnutí monitoru funguje normálně

No jen aby ten program, který tam chceš mít, umožňoval vytvoření zástupce. A proč na to nejdeš obráceně - najdu si exe soubor na který chci odkaz v zástupci na ploše, kliknu pravým , dám odeslat, plocha vytvořit zástupce. To taky nefunguje?A nevěřím, že by na Slovensku stejná ikona ve win odkazovala na nějakou jinou funkci, jak mi tu tvrdíš.

hartmanr

Ten Zástupce tam je vytvořený "Vypni Monitor" takže to funguje, ale nefunguje ten script který tam vložil, pokud ten script je správně, zřejmě tam chybí nějaké soubory a knihovny jako User32.dll

jano123
hodnocení

0x

Som Slovak, vpravo od rieky Morava...

Zástupca sa dá vytvoriť, ako odkaz na nejaký program, zložku, obrázok atď...

Ak Ste klikli iba na plochu, OP nevie na čo sa odvolávate, preto od Vás žiada odkaz

na niečo, čo som vyššie spomenul. Tiež Ste nespomenuli, aký OP používate, ale to

nie je až tak podstatné...*klik**zdravi*

suk®
hodnocení

tohle je návod, jak vytvořit zástupce na vypnutí monitoru:

klikni pravou na plochu
zvolíš nový - zvolíš zástupce
do umístění položky zkopíruj a vlož: powershell (Add-Type [DllImport(\"user32.dll\")]public static extern int PostMessage(int h,int m,int w,int l); -Name a -Pas)::PostMessage(-1,0x0112,0xF170,2)
klik další - přejmenuj třeba monitor off
ikonku si můžeš z plochy přetáhnout dolů na hlavní panel
když klikneš 2x na ikonku, monitor se vypne - když hejbneš myší, monitor se zapne

U mě to funguje krásně, protože po kliku pravou na plochu tam mám nový - zástupce

U sestry na Slovensku to nefunguje, u ní není nový - zástupce ale má tam nový - odkaz

Tak tedy nevím, proč jí to nefunguje

halamus
hodnocení

0x

Jsou vůbec na tom počítači Windows, bo "moje"Windows vypadají jinak.

Co se zobrazí? kod.djpw.cz/...

suk®
hodnocení

zobrazí se tohle

appVersion: 5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/128.0.0.0 Safari/537.36 OPR/114.0.0.0

Windows máme oba, já mám Windows 11 home

ona má Windows 11 home pro

halamus

Takže v tom problém není.

suk®
hodnocení

je nepochopitelné, proč to u mě funguje a u sestry na Slovensku ne.

Oba máme Windows 11 a děláme stejný postup

hodnocení

0x

co je pod Zobrazit dalsie moznosti?

suk®
21.10.24 19:34
hodnocení

Nový zástupce - nový odkaz #2

suk®
hodnocení

tak nakonec jsem našel jiný funkční odkaz, který se vloží do nového zástupce a už to šlape

C:\Windows\System32\scrnsave.scr /s

ben®
suk - no, vidíte. Byl tam ve Vlastnostech zástupce špatný příkaz a to jsem Vám psal již ve svém doplnění a bez Vaší reakce. No, tak jste to objevil alespoň později, když už nečtete pořádně rady.
suk®
hodnocení

příkaz byl správný, protože u mě fungoval - ten samý příkaz ale nefungoval u sestry

ben®
suk - protože sestra zřejmě nemá zcela totožný OS, i když možná/snad stejnou verzi Windows, tak tam nelze aplikovat úplně stejný příkaz/stejnou cestu. Moje rada byla dobrá, protože tam jste (ve Vlastnostech zástupce) našel ten problém. Podívejte se, co tam píši.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]