Nejste přihlášen/a.
Není nutné psát scripty v Autohotkey. Stačí vytvořit na ploše nového zástupce a do umistění položky zadat tento příkaz:
powershell (Add-Type [DllImport(\"user32.dll\")]public static extern int PostMessage(int h,int m,int w,int l); -Name a -Pas)::PostMessage(-1,0x0112,0xF170,2)
Zobrazí se PowerShell který přejmenujete např. na Monitor off/on. Poté na nového zástupce kliknete pravým tlačítkem a do políčka Klávesová zkratka si nakonfigurujete požadovanou klávesu na vypnutí monitoru.
powershell (Add-Type [DllImport(\"user32.dll\")]public static extern int PostMessage(int h,int m,int w,int l); -Name a -Pas)::PostMessage(-1,0x0112,0xF170,2)
Bohužel některé znaky tady nejdou vložit. Přesný script je pod tímto videem:
klávesová zkratka je ve vlastnostech - je to dobře?
Když tam zadám F skočí tam CTRL+ něco dalšího...
Když zadám třeba lomítko na numerické klávesnici, skočí tam num/
nic z toho pak ale monitor nevypne
Ten skript bohužel nebude fungovat, protože tady nejdou vložit všechny znaky. Úplný a přesný script je pod tím videem jak jsem postnul. Klikněte na to video na stránky Youtube a pod videem je uveden přesný script.
když to chci udělat sestře na slovensku, ta má po kliknutí pravou na plochu místo vytvořit zástupce, vytvořit odkaz co s tím?
Chybí ji knihovna user32.dll
Na 64bitovém systému být přítomná nemusí, ale pak právě některé věci nepojedou.
.
Asi by jí bylo potřeba doinstalovat, může to být v něčem jako "32 bit podsystém", "32 bit kompatibilita", nebo kompatibilita pro starší programy ... kdo používá Win a ví to, ať to doplní
V pořádku to určitě není. Soubor User32.dll je nezbytný pro správný provoz systému Windows. Pokud chybí, Windows nebude správně fungovat a je otázka z jakého důvodu byl vymazán. Určitě bych projel celý počítač antivirovým programem a potom zkusit obnovení systému, nebo přeinstalovat Windows. Ta ikona Odkaz je Zástupce ale nefunguje právě z důvodu chybějícího User32.dll
Nový NB je 64bitový, v podstatě není důvod, aby podporoval staré 32bitové programy (s omezením na 4GB adres), stejně jako nemusí podporovat programy pro DOS v realném režimu (20 bit adresa složená sečtením ze dvou posunutých 16bit registrů).
Dřív to bylo zvykem, teď už je to zastaralé a nové programy by to neměly používat. Ale pro různé staré gamesy a jiné vykopávky se stejně dost často tahle emulační vrstva instaluje.
Čili je rozumný důvod, proč to tam být nemusí i rozumný důvod, proč to tam mít. Vy to tam asi mít chcete.
Jestli to tam je, nebo jak to tam dostat musí poradit někdo, kdo Windows zná. Já s nima definitivně skončil při nástupu XP a od té doby jedu na Linuxu, takže vážně nevím, na co přesně tam kde klikat, u mě je to naprosto jinak.
Jenže mu nefunguje vytvoření nového zástupce, když klikne na ikonu vytvoření zástupce, zobrazí se mu chybová hláška (viz výše).
A v té hlášce si to stěžuje, že program C:\Users\...\prgypy3z.0.cs nedokáže importovat knihovnu user32.dll o které tu celou dobu mluvím.
(3. řádek výpisu)
Ale nový zástupce na ploše tam je, jen mu nefunguje ten script který tam zadal. Možná špatně zadaný script.
zkusím ujasnit o co jde - tohle je návod, jak vytvořit zástupce na vypnutí monitoru:
klikni pravou na plochu
zvolíš nový - zvolíš zástupce
do umístění položky zkopíruj a vlož: powershell (Add-Type [DllImport("user32.dll")]public static extern int PostMessage(int h,int m,int w,int l); -Name a -Pas)::PostMessage(-1,0x0112,0xF170,2)
klik další - přejmenuj třeba monitor off
ikonku si můžeš z plochy přetáhnout dolů na hlavní panel
když klikneš 2x na ikonku, monitor se vypne - když hejbneš myší, monitor se zapne
U mě to funguje krásně, protože po kliku pravou na plochu tam mám nový - zástupce
U sestry není nový - zástupce ale má tam nový - odkaz
A když tedy použije místo toho zástupce ten odkaz, tak místo vypnutí monitoru jí vyskočí to co je na obrázku
Soubor User32.dll by měl být nainstalován v adresáři: Windows/system32/ a v adresáři: Windows/SysWOW64/
Buď přes prúzkumník souborů, kliknout na složku Windows/system32 nebo přes Start (vlevo dole) pravým tlačítkem myši a kliknout na Hledat a zadat User32.dll.
Knihovna tam je, takže bych zkusil ještě nainstalovat nejnovější aktualizace Windows a také Visual C++ Redistributable. Pokud by to nepomohlo tak nevím, jedině se zeptat někde v servisu PC.
ve vlatnostech u té ikonky máme oba to samé, fakt nechápu, proč to u mě jde a u ní ne. A nejde jí to ani na druhém notebooku. Že by to fungovalo v Česku a na Slovensku ne?
Tím to není, nový Zástupce (slovensky - Odkaz) jde vytvořit ale nefunguje ten script, který do toho vytvořeného zástupce/odkazu vložíš. To video co jsem postnul je v angličtině a taky to funguje, jen je tam místo Zástupce anglicky Shortcut.
Zkus se ještě zeptat v komenáři pod tím videem, ale dej tam tu chybovou hlášku, která je tady ve screenu. Nepiš tam nic o Odkazu, ten funguje bez problémů
tak jsem našel jiný, funkční odkaz který se vloží do nového zástupce a už to maká
C:\Windows\System32\scrnsave.scr /s
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.