Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autohotkey změna kláves

Od: suk® odpovědí: 42 změna:
Ahoj, nainstaloval jsem si Autohotkey ale nevím, jak použít ten script - poradíte někdo?Protože mám na novém počítači na konbinaci kláves Fn+F6 místo vypnutí monitoru výstřižky, potřeboval bych klávesy změnit na vypnutí monitoru.Když dám v Autohotkey podle návodu nový script, mám ho otevřít v poznámkovém bloku?A co tam mám napsat?

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hartmanr
hodnocení

2x

Není nutné psát scripty v Autohotkey. Stačí vytvořit na ploše nového zástupce a do umistění položky zadat tento příkaz:

powershell (Add-Type [DllImport(\"user32.dll\")]public static extern int PostMessage(int h,int m,int w,int l); -Name a -Pas)::PostMessage(-1,0x0112,0xF170,2)

Zobrazí se PowerShell který přejmenujete např. na Monitor off/on. Poté na nového zástupce kliknete pravým tlačítkem a do políčka Klávesová zkratka si nakonfigurujete požadovanou klávesu na vypnutí monitoru.

suk®
hodnocení

Že by to bylo tak jednoduché? Co tam mám uvést jako umístění položky?

Autohotkey změna kláves
hartmanr

Ten příkaz, viz výše.

suk®
hodnocení

Nevidím žádný

hartmanr

powershell (Add-Type [DllImport(\"user32.dll\")]public static extern int PostMessage(int h,int m,int w,int l); -Name a -Pas)::PostMessage(-1,0x0112,0xF170,2)

hartmanr

Bohužel některé znaky tady nejdou vložit. Přesný script je pod tímto videem:

How to turn monitors on and off with a shortcut or hotkey in Windows

suk®
hodnocení

klávesová zkratka je ve vlastnostech - je to dobře?

Když tam zadám F skočí tam CTRL+ něco dalšího...

Když zadám třeba lomítko na numerické klávesnici, skočí tam num/

nic z toho pak ale monitor nevypne

Autohotkey změna kláves #2
hartmanr

Ten skript bohužel nebude fungovat, protože tady nejdou vložit všechny znaky. Úplný a přesný script je pod tím videem jak jsem postnul. Klikněte na to video na stránky Youtube a pod videem je uveden přesný script.

suk®
hodnocení

peráááááda moc dík podle toho videa to funguje :)

suk®
hodnocení

když to chci udělat sestře na slovensku, ta má po kliknutí pravou na plochu místo vytvořit zástupce, vytvořit odkaz co s tím?

Autohotkey změna kláves #3
suk®
hodnocení

když použiji ten odkaz místo zástupce ukáže se jí tohle

Autohotkey změna kláves #4
kdosi

Chybí ji knihovna user32.dll

Na 64bitovém systému být přítomná nemusí, ale pak právě některé věci nepojedou.

.

Asi by jí bylo potřeba doinstalovat, může to být v něčem jako "32 bit podsystém", "32 bit kompatibilita", nebo kompatibilita pro starší programy ... kdo používá Win a ví to, ať to doplní

suk®
hodnocení

má úplně nový notebook tam by nic chybět nemělo?

hartmanr

V pořádku to určitě není. Soubor User32.dll je nezbytný pro správný provoz systému Windows. Pokud chybí, Windows nebude správně fungovat a je otázka z jakého důvodu byl vymazán. Určitě bych projel celý počítač antivirovým programem a potom zkusit obnovení systému, nebo přeinstalovat Windows. Ta ikona Odkaz je Zástupce ale nefunguje právě z důvodu chybějícího User32.dll

suk®
hodnocení

a jak zjistí jestli to tam má, nebo nemá?. V novém počítači to může chybět?

kdosi

Nový NB je 64bitový, v podstatě není důvod, aby podporoval staré 32bitové programy (s omezením na 4GB adres), stejně jako nemusí podporovat programy pro DOS v realném režimu (20 bit adresa složená sečtením ze dvou posunutých 16bit registrů).

Dřív to bylo zvykem, teď už je to zastaralé a nové programy by to neměly používat. Ale pro různé staré gamesy a jiné vykopávky se stejně dost často tahle emulační vrstva instaluje.

Čili je rozumný důvod, proč to tam být nemusí i rozumný důvod, proč to tam mít. Vy to tam asi mít chcete.

Jestli to tam je, nebo jak to tam dostat musí poradit někdo, kdo Windows zná. Já s nima definitivně skončil při nástupu XP a od té doby jedu na Linuxu, takže vážně nevím, na co přesně tam kde klikat, u mě je to naprosto jinak.

hartmanr

Jenže mu nefunguje vytvoření nového zástupce, když klikne na ikonu vytvoření zástupce, zobrazí se mu chybová hláška (viz výše).

kdosi

A v té hlášce si to stěžuje, že program C:\Users\...\prgypy3z.0.cs nedokáže importovat knihovnu user32.dll o které tu celou dobu mluvím.

(3. řádek výpisu)

hartmanr

Ale nový zástupce na ploše tam je, jen mu nefunguje ten script který tam zadal. Možná špatně zadaný script.

suk®
hodnocení

zkusím ujasnit o co jde - tohle je návod, jak vytvořit zástupce na vypnutí monitoru:

klikni pravou na plochu
zvolíš nový - zvolíš zástupce
do umístění položky zkopíruj a vlož: powershell (Add-Type [DllImport("user32.dll")]public static extern int PostMessage(int h,int m,int w,int l); -Name a -Pas)::PostMessage(-1,0x0112,0xF170,2)
klik další - přejmenuj třeba monitor off
ikonku si můžeš z plochy přetáhnout dolů na hlavní panel
když klikneš 2x na ikonku, monitor se vypne - když hejbneš myší, monitor se zapne

U mě to funguje krásně, protože po kliku pravou na plochu tam mám nový - zástupce

U sestry není nový - zástupce ale má tam nový - odkaz

A když tedy použije místo toho zástupce ten odkaz, tak místo vypnutí monitoru jí vyskočí to co je na obrázku

Autohotkey změna kláves #5
kdosi

Ano, ten skript tam má výslovně DllImport("user32.dll") a tak si o tu knihovnu user32.dll výslovně říká. Takže ji buď doinstalovat, nebo použít jiný/upravený skript.

Nebo možná ji tam taky chybí nějaké ty znaky, co poradna nezobrazí?

hartmanr

A ten script si kopíroval odkud, je určitě stejný jako na tvém kompu?

suk®
hodnocení

JAK ji doinstaluje?

suk®
hodnocení

ten script je okopírovaný z jejího počítače a je vložený ten samý co mám já

suk®
hodnocení

to je ofocený obrázek tak to poradna zobrazí co na něm je

suk®
hodnocení

a jinak je to zkopírované pod videem s návodem, které je tady výše

Autohotkey změna kláves #6

suk®
hodnocení

Jak tedy zjistit, jestli je knihovna user32.dll v počítači?Vymazat ji určitě nevymazala - má nový počítač. Jedině že by ji výrobci do nových počítačů nedávali?
hartmanr

Soubor User32.dll by měl být nainstalován v adresáři: Windows/system32/ a v adresáři: Windows/SysWOW64/

suk®
hodnocení

a jak to najdu prosím?

hartmanr

Buď přes prúzkumník souborů, kliknout na složku Windows/system32 nebo přes Start (vlevo dole) pravým tlačítkem myši a kliknout na Hledat a zadat User32.dll.

hartmanr
suk®
hodnocení

takže tu knihovnu má že

Autohotkey změna kláves #7
Autohotkey změna kláves #8
hartmanr

Knihovna tam je, takže bych zkusil ještě nainstalovat nejnovější aktualizace Windows a také Visual C++ Redistributable. Pokud by to nepomohlo tak nevím, jedině se zeptat někde v servisu PC.

suk®
hodnocení

ve vlatnostech u té ikonky máme oba to samé, fakt nechápu, proč to u mě jde a u ní ne. A nejde jí to ani na druhém notebooku. Že by to fungovalo v Česku a na Slovensku ne?

suk®
21.10.24 14:06
hodnocení

Autohotkey změna kláves #9
hartmanr

Tím to není, nový Zástupce (slovensky - Odkaz) jde vytvořit ale nefunguje ten script, který do toho vytvořeného zástupce/odkazu vložíš. To video co jsem postnul je v angličtině a taky to funguje, jen je tam místo Zástupce anglicky Shortcut.

hartmanr

Zkus se ještě zeptat v komenáři pod tím videem, ale dej tam tu chybovou hlášku, která je tady ve screenu. Nepiš tam nic o Odkazu, ten funguje bez problémů

suk®
hodnocení

Pod video jsem napsal otázku - Hello, sorry for my imperfect English... For me, turning off the monitor works perfectly. The same process doesnt work on my sisters computer - I dont know why? My sister has Windows 11 home pro. Why does it work for me and not for my sister?Dobrý den, omlouvám se za moji nedokonalou angličtinu... Mně vypnutí monitoru funguje perfektně. Stejný proces nefunguje na počítači mé sestry - nevím proč? Moje sestra má Windows 11 home pro. Proč to funguje mně a ne mé sestře?No nevím kdy mi odpoví ach jo. Obrázek do komentáře na You Tube nejde - nebo jde?

hartmanr

Dopsal bych tam ručně aspoň tohle, aby zhruba věděli o co jde.

Autohotkey změna kláves #10
suk®
hodnocení

napsal jsem to tam ale to bude asi na dlouho než odpoví - jestli vůbec odpoví

suk®
hodnocení

tak jsem našel jiný, funkční odkaz který se vloží do nového zástupce a už to maká

C:\Windows\System32\scrnsave.scr /s

hartmanr

Funguje, ale není to přímo vypnutí monitoru, jen šetřič obrazovky (monitor je stále zapnutý).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]