Nejste přihlášen/a.
D den, prosím rádce v PC Lenovo DVD mechanika -ve správci zařízení je vidět jako PLDS DVD-RW DU8A6SH..
ale po vložení dvd nevidí disk - vložte disk. Zvukové cd se rozjíždí bez problémů. Stejný dvd disk v NB se načte.
Že by laser? Dá se zjistit příčina?
Když to nedokáže udělat ostré zaostření na dírky DVD, ale dokáže to zaostřit na ty krátery na CD, tak je podle mě v tahu optika. Buď je bordel na čočce nebo odrazném sklíčku pod ní nebo snad i kdysi degradovala ta umělá hmota čočky (stávala se méně průhlednou).
Nejjednodušší je rozebrat a očistit čočku a sklíčko pod ní isopropylakoholem nebo jiným podobným alkoholem/čističem, který se odpaří bez zanechání zbytků. Použít lze namočený hadřík, vata, nasákavý papír na párátku apod.
Moje zkušenosti s optickými mechanikami jsou, že mají dost mizernou životnost. Většinou tak po roce začnou blbnout (nezapisují, nečtou dvouvrtstvá média) a do dvou let odejdou komplet. Není to úplně pravidlo, někdy vydrží 5 let, ale měl jsem mechaniku, co nevydržela ani půl roku.
Víceméně jsem si zvyknul na to, že je to spotřební materiál, ono to zase tolik nestojí.
DVD mechanika je snad pořád otázkou 4 stovek, s blu ray je to horší, to jsou nejmíň 2 tisíce a ještě je výběr dost mizerný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.