Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aukro - hodne sledujicich, zadni prihazujici

Od: ka odpovědí: 12 změna:

Zdravim, take vam prijde, ze se v poslednich letech prodej na Aukru vyrazne zhorsil? Drive kdyz moji nabidku sledovalo 10 lidi a na jeji zaver jich rada prihazovala a trumfovali se, takze se cena vysplhala. Ted ji sleduje 12 lidi a prihodi jeden nebo dva, prestoze jde o zbozi prodavane vyrazne pod cenou, casto od koruny (a je to zbozi v hodnote minimalne nekolika stokorun), ale mnohokrat zustane bud u te koruny nebo o nejake smesne sumy jako 7 nebo 15 korun. Diky :) Rady, ze tam nemam prodavat nebo to nemam davat od koruny a dalsi mudrovani na zvysovani sveho ega, jak je zde obvykle, si prosim nechte, zajimaji me vase realne zkusenosti, dekuji za pochopeni.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

8x

Vzhledem k tomu, že jsem na aukru fungoval jen tak, že jsem si vytipoval zajímavé nabídky a přihazoval výhradně na samém konci aukce, aukro zavedením prodlužování aukcí po příhozu odebralo aukcím tuto radost a přestal jsem tento portál zcela sledovat. Myslím, že to tak mají i ostatní. Sledování si dávají lidé aby nabídku nemuseli znova hledat ale zájem o koupi vyloženě mít nemusí.

hodnocení

4x
Mám to úplně stejně, jako kmet. Jak změnili typ aukce, přestal jsem se účastnit. Jen občas jsem v "kup teď" koupil, co nebylo v našich eshopech a chtěl jsem to dřív, než z Čičiny. Ovšem co se rozjelo Allegro, tak už ani to ne.

hodnocení

3x
Jinak si myslím, že ty menší prodeje budou dost způsobeny změnou nálady ve společnosti. Chudí jsou ještě chudší, inflace pomalu na úrovni měnové reformy sebrala lidem část úspor i příjmů, dvě války jsou za humny, máslo stojí "v akci" 60 Kč, je tu snad půl mega Ukrajinců, vláda schvaluje věci proti vůli většiny, v médiích depka, tak se prostě méně utrácí za nepotřebné blbosti. Nevím tedy, co konkrétně prodáváte. A jak se píše výše, typ aukce bez konce je opruz. Aukce s pevným koncem byla do značné míry hra a vyhrát mohl skoro kdokoli. Aukce s plovoucím koncem je opruz, ta má smysl pro ty, kdo danou věc velmi chtějí i draze. Ale takových moc není, to se snad týká jen sběratelů. Takže vy jako prodejce máte šanci vyhrát za zajímavou věc víc, ovšem jak vidíte, není moc lidí, kteří by tu hru hrát chtěli.

makk
hodnocení

2x

Omlouvám se, ale opravdu vám nejde poradit nic jiného než prodat za korunu, nebo zvýšit vyvolávací cenu. Nebo nechte být Aktro a prodávejte na bazoši a pod. Tam je to zdarma a cenu si dáte jakou chcete. Pokud po nás chcete radu, jak donutit lidi, aby přihazovali na zboží, o které nestojí, tak to opravdu nevím.

ka
hodnocení

Prominte, ale kde tam vidite, ze zadam o radu, jak donutit lidi prihazovat? Vcelku doslovne tam pisu, ze me zajimaji zkusenosti ostatnich, tzn. jestli je to celkovy problem prodavajicich nebo jestli delam neco spatne.

bejvok
hodnocení

2x
Nic nového, kdysi jsem se nad tím také rozčiloval. Nejvíc jsem měl rekord 65 sledujících a jeden příhoz. A to ještě když se aukce opakovala asi na popátý pokus. Když bylo vystavení aukce zdarma (přes aplikaci) bylo mi to jedno. Od koruny jsem pak dával jen věci, kterých jsem se vyloženě potřeboval zbavit (hlavně odvést). A speciálně jsem psal, že si kupující zajistí odnos a odvoz. Stejně si jezdili debilové, kteří vydražili za korunu, nikoho si nepřivezli, považovali za normální, že to s nima budu stěhovat a jako bonus ani tu korunu nezaplatili. Takže jsem na tom ještě nějaký desetník tratil na poplatku za "úspěšný prodej". Pár debilů non plus ultra vydražilo za kačku a jestli bych jim to nedovezl, že by mi milostivě nějaký šesták na benzín přidali. To už člověk musí vyloženě jít od netu a počkat pár hodin než odpoví, aby dotyčné rovnou neposlal do (_I_). Od doby, co neomezené vystavení zdarma zrušili, tam už vystavím max. těch dvacet aukcí zdarma a ještě jen ty věci, které si myslím, že by se daly nejlíp prodat. Výsledek? Leda exkrement. vystavím to, hned se nalepí čumilové...a nic. Žádný příhoz. Aukci vystavím manuálně znova, do druhého dne se tam stejný počet čumilů nalepí a výsledek? Další exkrement. Teď jsem nějak zaregistroval, že udělali jako novinku, že si musíš nechat za věc zaplatit povinně na jejich aukro účet a až to kupující odsouhlasí, že je spokojen, teprve dostaneš prachy. Na to se jim můžu vytentočkovat úplně. Z pohledu kupujícího mě zcela odradil zmíněný plovoucí konec aukce. Nehodlám se s nikým tahat. Moje taktika byla střelba v posledních sekundách, to už nyní nejde. Na Aukru jsem před lety úspěšně prodával, teď tam prodám tak 5-6 věcí za rok. Už to neřeším. Nikoho přihodit nedonutíš. Co lidi na Aukru chtějí, jsou cenné a kvalitní věci, nejlépe za korunu nebo jedné koruně co nejblíž a pokud bys jim to ještě mohl dovést pod nos, ideálně nastěhovat do bytu. Aukro je po všech změnách, když se dostalo zpátky do českých ručiček, totálně mrtvé. Na prodej i na nákup.

jir
hodnocení

1x
Na Aukro dávám od 1 koruny věci, na kterých mi až tak nezáleží, za kolik se prodají. To, za kolik se prodají je jejich skutečná hodnota. Naposledy jsem tam dal celou bednu starých vypálených zásuvek z rekonstrukce. A byl jeden zájemce. Co s tím bude dělat, nevím, a je mi vlastně jedno. Možná by stačilo zvolit jiný název aukce, případně využít jejich tzv. propagace, aby to vidělo více "vhodných" lidí.
Mají věci, co tam dáváte, skutečně cenu několika stokorun?
Taky sleduji aukce, na které nehodlám přihazovat, jen tak ze zvědavosti, kam až dojde cena, případně zda prodávající nesníží cenu (pokud má kam, že...)
ka
hodnocení

Daval jsem tam modem o2, porizovaci cena 4000, realna v dobe prodeje tak 1200 a vydrazil se za 92 korun a sledujicich bylo 23, prihazujici 2. Hodinky s realnou cenou cca 600 vydrazeny za 45 korun, sledujicich 9, prihazujici 2. A tak dale :) Daval jsem tam veci po dlouhych letech, byl jsem zvykly, ze to fungovalo z pohledu prodejce lepe, tak jsem holt prisel o par penez, spise me zajimalo, jestli je to novy standard.

hodnocení

1x

Z mého sortimentu, co jsme tam kdysi prodávali, se většina přesunula na Fb, Vinted a na Aukro se už nevrátili.

To sledování zas tak moc o ničem nevypovídá, může to být třeba konkurence, nebo někdo, kdo má něco podobného a je zvědavý, na kolik, nebo zda vůbec se Vám to vyhoupne, někdo na to třeba zapomene, atd.

Aukro celkově upadá a lépe už tam bylo... navíc ty vytečkované nicky moc na důvěryhodnosti taky nepřidávají, takže těžko soudit, zda prodejci u aukce od koruny někdo podvodně nepřihazuje..

Musíte sledovat konkurenci, v které časy a kolik aukcí vystavuje, na kolik dní, jaké má ceny, kolik toho prodá a za kolik..

Nemá smysl sedět u PC, ztrácet čas a peníze za něco, co se nakonec prodá v řádu korun, nebo max. desetikorun.

Možná, kdybyste napsal/a co tam konkrétně prodáváte, někdo by poradil lépe.

doplněno 11.10.24 14:48:

Mně se ta Vaše reakce ze 14.06 hod. vůbec předtím nezobrazila *alene* ...tyhle věci můžete vystavit např.na Marketplace zadarmo, jen musíte dát pozor na podvodníky, kteří chtějí pro věc poslat kurýra a posílají link, do ničeho hlavně neklikat a na tohle vůbec nereagovat, prodanou věc poslat jedině tehdy, až budete mít peníze připsané na Vašem bankovním účtu.

ml1
hodnocení

0x

Já si hlavně všimnul, že i nabídky typu kup teď mají třeba 15 sledování. Proboha proč? Přijdu já, dám koupit a jaký smysl mělo, že to má 15 lidí ve sledování ani jeden si to už nekoupí. U aukce to chápu, sledujícím chodí (nebo aspoň chodily) zprávy o příhozech a do konce aukce mají čas to překonat svým příhozem.

Co jsem měl pocit, tak aukro se proměnilo spíš na tržnici, jak to zřejmě kdysi firma allegro (která se toho ale zbavila a udělala si vlastní tržnici) chtěla. Aukce se zrušit nepodařilo, i když bývaly snahy o jejich vytěsnění, přecejenom mají z toho provize, tak je nechali.

Proč.
Protože se Aukro změnilo na obyčejný nákupní portál.
A stejne zboží prodávají za různé ceny.
Takže lidí si dělají takovou malou Heureku.
Hodím do sledování několik prodejců ze stejným zbožím a porovnáme které je nejlevnější.
Teda nevím jak teď, ale já to tak kdysi dávno dělal.

hodnocení

0x

Na Aukru jsem naposledy kupoval nějaký dílky Lego, toho tam je spousta za dobré ceny. Jinak toho tam už moc nekupuju, protože prodejců se mi zdá ubylo. Nicméně zmíněná novinka platba přes Aukro je asi dobrá věc, zcela tím odpadli šmejdi, kteří prodávali aušus nebo neposlali nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]