Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z atlasu na centrum

Od: magdon® odpovědí: 44 změna:

Do pošty na "@atlas.cz" je nutné se od začátku října přihlašovat jako na "@centrum.cz". Všechno funguje normálně, jen nikde nemůžu najít nastavení, abych zůstal i po zavření přihlášený a nemusel se pokaždé přihlašovat znova. U atlasu to bylo jednoduché. Netušíte někdo, kde to najdu *zmateny*?

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Možná jsem na to přišla. Všichni, kterým to nefunguje, vypněte si v prohlížečích blokátory reklam jako je AdBlock nebo uBlock Origin nebo jiný pro daný server, na kterém se přihlašujete do "@atlas.cz" nebo "@centrum.cz". Pak by to mělo být už v pořádku. Tohle může pomoci.

Obecně to méně blbne na Edge a Google Chrome prohlížeči. Nejproblémovější je právě Firefox.

Tak asi jo. Dík.

Vypl sem uBlock, zrušil Idont care a po pár zavření otevření prozatím funguje.

Dík.

111®
hodnocení

2x

@magdon: už jsem to tu někde psal. zkus adresu: vmail.centrum.cz

Tohle skutečně funguje. Stránka, která se vám načte po zadání vmail.centrum.cz, tu si musíte dát do záložek a přistupovat na e-mail výhradně přes ni. Tj. ne přihlašování z obecných stránek atlas.cz nebo centrum.cz

*palec*

111®
hodnocení

1x

Super mám další poznatek do poradny seniorům jak jsem psal výše

hodnocení

0x

Myslím, že to nelze. Buď si přihlášení uložit do prohlížeče nebo používat poštovního klienta.

hodnocení

Jistě, myslím uložení do prohlížeče. Ale nevím, jak to udělat. Původní "atlas" mi tuhle možnost nabízel při přihlašování. Stejně tak "seznam" a "gmail" (a další stránky, například zdejší "poraďte"). Takže předpokládám, že by to měl nabídnout i "centrum", jenže to nemůžu najít *zmateny*.

hodnocení

0x

Používám prohlížeč Microsoft Edge. Jsem přihlášená do své pošty na "@atlas.cz" a prohlížeč zavřu. Dokonce ho zavírám natvrdo i ve Správci úloh. Když prohlížeč nově znovu otevřu, tak jsem tam normálně stále dál přihlášená. Jaký používáte prohlížeč?

hodnocení

Používám "Mozilu". Dosud s tím nebyl problém, jenže mi původní "Atlas" oznámil, že se od října sice budu nově přihlašovat pod stejnou adresou i heslem, ale přes "centrum". A skutečně původní odkaz přestal fungovat. Při novém přihlašování všechno funguje stejně, jen ta možnost volby trvalého přihlášení chybí.

Vyzkoušela jsem to i v té Mozille. A je to to samé, co mám v Edge. Přihlásím se, zavřu prohlížeč, znovu ho otevřu a přihlášená zůstanu. Asi si projděte nastavení vašeho prohlížeče, protože tohle evidentně nedělá "@atlas.cz", ani změna jeho přihlašování.

Tohle nastavení bych si být vámi prošla.

Přechod z atlasu na centrum
hodnocení

Funguje mi to u mnoha jiných stránek, takže prohlížečem to není. Prostě se mě to zeptá, jestli se chci přihlásit trvale a když to potvrdím, stránky zůstanou přihlášené i po zavření (až do vymazání cookies). Tuhle možnost nabízelo i původní přihlašování do Atlasu, ale nově už to nenabízí, nebo to spíš jen neumím najít.

CO přesně vám funguje u mnoha jiných stránek, a co přesně vám nefunguje při přihlašování na "@atlas.cz"? Jaké jsou ty mnohé jiné stránky, na kterých vám "to funguje"? Konkrétně které?

Zkusím hádat, když se přihlásíte do e-mailu "@atlas.cz", a zavřete okno prohlížeče, tak když ho znovu otevřete a chcete se bez zadávání přihlašovacího jména a hesla dostat do schránky, tak to nejde a musíte opět zadávat přihlašovací jméno a heslo. Je to to, co vám nefunguje?

Cituji vás: "Prostě se mě to zeptá, jestli se chci přihlásit trvale a když to potvrdím, stránky zůstanou přihlášené i po zavření (až do vymazání cookies)" Tohle má na starost nastavení a funkce vašeho prohlížeče internetových stránek, nikoliv samotný server "@atlas.cz" či "@centrum.cz". Opět vás cituji: "Tuhle možnost nabízelo i původní přihlašování do Atlasu, ale nově už to nenabízí, nebo to spíš jen neumím najít." Kde jste přesně tuhle možnost našel v původním přihlašování do Atlasu? Na jakém místě toto Atlas nebo jeho nastavení nabízelo?

hodnocení

"...když ho znovu otevřete a chcete se bez zadávání přihlašovacího jména a hesla dostat do schránky, tak to nejde a musíte opět zadávat přihlašovací jméno a heslo."

Ano, takhle mi to u "@atlas.cz" od 1. října funguje. U "@gmail.com"a u "@seznam.cz" zůstanu i po zavření okna přihlášený a při novém otevření nic zadávat nemusím.

Další stránky, u kterých zůstanu přihlášený i po zavření okna jsou například "poraďte.cz" a "jeepforum.cz".

Posílám vám video, že to funguje do soukromé zprávy.

hodnocení

0x

@magdon Mně to taky dělá ve firefoxu, ale asi sem na to přišel.

Pokod se přihlásím do emailu, tak je to jednorázově ¨.

Ale pokud přímo do centrumu, tak sem zůstal přihlášený i do emailu.

Přechod z atlasu na centrum #2

Já jsem se zkusila přihlásit na prohlížečích Edge i Firefox tím "jednorázovým ", jak máte na nákresu, a po zavření a otevření počítače jsem stále přihlášená. Podle mě je to nastavením prohlížeče, ne "způsobem přihlášení".

Oba dva vámi vyznačené postupy vedou na tu samou přihlašovací stránku:

ucet.centrum.cz/...

Není v tom tedy žádný rozdíl.

Tak nic, po par zavření stránky či celého prohlížeče, se musim zase přihlasit, mají v tom buď bordel nebo je to schválně.

Budu hledat.

Otvírám a zavírám internetový prohlížeč Firefox, na kterém jsem přihlášená, asi tak 10 x za sebou (abych to vyzkoušela), a stále jsem přihlášená. Hledejte v nastavení prohlížeče Firefox. To si upravte podle vašich potřeb. Bordel v tom máte akorát tak vy. Nikoliv server "@atlas.cz" nebo "@centrum.cz".

hodnocení

Tak mně se po přihlášení přímo do "centrum" pro změnu nepodařilo dostat do pošty. Takže vyčkám, třeba v tom mají zatím jen bordel, který časem napraví (podobně jako v digitálním stavebním zákoně :-D)

@anzionka tak prozraďte co mám teda upravit.

Do všech stránek (webů) kde jsem přihlašen tak taky zůstávám přihlášen, jen na centrumu nee.

Přechod z atlasu na centrum #3

Bordel v tom není. VŠICHNI se už přihlašují z přihlašovací stránky ucet.centrum.cz/... Jiná už k dispozici není. A toto přihlašování FUNGUJE. Kdyby byl výpadek, budou ho hlásit na svém facebookovém profilu, jako vždy, když ho mají. Ale ten tam aktuálně hlášený není. BORDEL máte v nastavení vašeho prohlížeče. Zkontrolujte, jestli je aktuální, případně nainstalujte aktualizace. Také si zkontrolujte všechna nastavení prohlížeče. Případně využijte jiný prohlížeč.

Znovu opakuji, kde jsem přihlášen zůstávám přihlaše. Firefox mám aktualní.

A nebudu používat další prohlížeče, jen abych se na jednu stránku dostal.

Jinak já používám Thunderbird, takže mne to tolik nepálí.

Nastavte to takto, viz obrázek. Zkontrolujte aktualizace cestou - viz návod na tomto linku: screenrec.com/...

Přechod z atlasu na centrum #4

A ta fotka odemne je asi co?

Tak to mám nastavené.

Mrkněte do soukromých zpráv tady na Poradte.cz, poslala jsem vám video, abyste věřil, že to funguje.

Díky video jsem zhlédl.

Ano vám to třeba funguje ale mně nee.

Nastavené mám vše řadně, (jinak by to nefungovalo na jiných webech) začalo to až změnou na nové přihlášení.

Není možné, aby mě to fungovalo, a vám ne. Evidentně máte v prohlížeči nastavené něco jinak, než mám nastavené já. To chce přijít na to, co.

Mám dva notebooky, jeden doma a druhý v práci, dělá to u obou (sinchronizaci nemám)

Mám tu také dva notebooky. Dva odlišní výrobci. U obou to funguje.

Jak říkám, není možné, aby zrovna vám to fungovali a mě ne. Pohrabat se v nastavení prohlížeče to chce. Jakože pořádně.

Ano vše nastavené, tak ještě zkusím znova vymazat cooikes (už po čtvrte)

111®
hodnocení

0x

jak je nastaveno cookis pro atlas a centrum? není tam vymazat po zavření?

10.10.24 18:50

není.

111®

ptáš se ty nebo magnon?

No nefunguje nám to oboum, tak sem se připojil, vádí to moc?

hodnocení

0x

Také to chce restart počítače. Ten to také může řešit.

hodnocení

0x
Nechápu, že se dnes lidé stále přihlašují přes web do mailu, jako před dvaceti lety. Vždyť přes imap a poštovního klienta je to mnohem pohodlnější a člověk se vyhne vynuceným změnám vzhledu...

Servery jako "@atlas.cz" nebo "@centrum.cz" nemění vzhledy. Mám tu schránku nejméně 15 let a ještě ani jedna změna vzhledu. Jejich vzhled je minimalistický. Přístup přes web funguje i na pomalejších PC, kde mailoví klienti vytěžují procesor a zasekávají počítač pro běžnou práci. Navíc mám ozkoušeno, že většina mailových klientů jsou nespolehliví.

Tak proto.

No nevím...jsem na centrumu snad dvacet let...ze začátku přes web, pak už jen přes klienta. Dokud měla Opera vestavěnýho klienta, tak jsem používal tam, když s tím Opera skončila tak Thunderbird a chodí to jak víno i na starých kompech, které pamatují když byl Šemík hříbě. Teď z jednoho píšu.

Thunderbird mně silně nevyhovuje. Šílený klient. Nastavit tam něco je o nervy. Totálně nepřehledný. Používám eM client na zprávy ze svých dvou schránek ze Seznamu. Pro "@atlas.cz" používám svoji supertajnou utilitku, která funguje jen pro "@atlas.cz" (nikoliv pro "@centrum.cz"), kde jsem na jeden klik bez opakovaného zadávání přihlašovacího jména a hesla v internetovém rozhraní. Webové rozhraní "@atlas.cz" mi naopak silně vyhovuje.

Neříkám, že je Thunderbird vrchol dokonalosti, to ne, le běžnou domácí potřebu mě vyhovuje. Naopak mě nějak vadí webový rozhraní, jak na Centrumu, tak na Gmailu.

Mailoví klienti nejsou nespolehliví. Jen je neumíš nastavit. A fungují bez problému na čemkoliv, používal jsem i na starých mobilech s javou.

Když se hodiny musím učit, jak je nastavit a pak to vždy stejně hodinu nastavovat, tak to pro mě není mailový klient spolehlivý, ani efektivní. Thunderbird je pro mě nepřehledná, naprosto nelogická slátanina, nezazývala bych to mailovým klientem.

hodnocení

Tak už to funguje*uf* a měl jsem pravdu! Nebylo to ani nastavením prohlížeče, ani cookies, ani mýma rukama, ani ničím podobným, jen na přihlašovací stránce prostě chyběla tahle možnost. Už tam je.*palec*

Přechod z atlasu na centrum #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]