Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diagnostika chce měnit zákl.desku,servis údajně měnil

Od: boban® odpovědí: 10 změna:

Zdar,

U notebooku DELL byla autorizákem ÚDAJNĚ vyměněna základní deska kvůli přehřátí počítače, v záruční době. Důvod, proč byl počítač reklamován, že vůbec nefungoval displej.

Displej přestal fungovat, když se počítač začal kurevsky zahřívat, větrák jel naplno a osoba ho vzala za pravou dolní část displeje a dala počítač na stranu. Na místě, kde byl displej zmáčknutý se objevily šmouhy a pruhy a přestal zobrazovat úplně.

Notebook funguje správně přes externí monitor přes HDMI.

DIsplej jsem včera vyměnil, všechny konektory zapojeny. Přesto nefunguje. Indikátor napájení bliká furt 2krát oranžově, 7krát bíle. Podle příručky to znamená problém s LCD a doporučuje se vyměnit ZÁKLADNÍ desku. Tu ale servis ÚDAJNĚ vyměnil.

Jak se dá poznat, jestli je deska měněná?

Co se dá dělat dál?

dík

doplněno 07.10.24 10:34:

mimoto že autorizovaný servis údajně vyměnil základní desku počítače(v rámci záruky), tak nabídnul i výměnu displeje za 6500,- Kč, který prý si displej zákazník údajně zničil sám, když ho zmáčknul při přendávání počítače.

To zákazník odmítnul, displej jsem vyměnil teda já. Přesto nefunguje.

Diagnostika chce měnit zákl.desku,servis údajně měnil

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

1) pokud je to v záruce, tak reklamovat opravu. Případně kontaktovat DELL.

2) pokud to v záruce není, tak kontaktovat solidní neznačkový servis. Z osobní zkušenosti doporučuju PC KOUT v HavlBrodu - a vůbec nezáleží na tom odkud jste. Umějí skutečně opravovat a cena není závratná.

hodnocení

Počítač se začal přehřívat, což dělal v poslední době prý často (stáří notebooku 21 měsíců), takže s ním ta osoba přestala pracovat, pravou rukou ho za displej chytila a položila stranou.
Tím jak ho chytila za displej rukou , tak ho palcem asi trochu promáčkla, objevily se tam prý pruhy a za chvilku se vypnul displej...pak šel do opravy v záruční době. Tam UDAJNE vyměnili základní desku a ptali se, jestli mají vyměnit MIMO rámec záruky(zmáčknutí displeje) displej. Za 6500Kč(!). To osoba odmítla. Tak doporučili koupit externí monitor.
Displej jsem vyměnil, ale nefunguje.
Přes externí monitor funguje počítač dobře.

Bez podrobného zkoumání to nerozlouskneme. Ten zmiňovaný servis mi za 2000 zachránil 3 roky staré Lenovo o kterém značkový servis tvrdil že je odejitá základní deska a že se to vůbec nevyplatí opravovat.

hodnocení

2x

Změnu desky poznáte podle jiného service tag.

mimochodem jste o záruku vyměněním displaye přišel...

asd1
O záruku nepřišel, přišel pouze o zaruku na vady způsobené výměnou displeje, na všechny ostatní záruka pořád platí. A způsobeni vady výměnou prodejce musí prokázat,jen to tvrdit nestačí.
Ovšem vycurany prodejce výměnu použije jako zaminku k zamítnutí jakekoli reklamace.
hodnocení

Servce tag se dá nacis jak v BIOSu, tak Windows.
Není ještě někde na základní desce vyleptanej?
Já jenom jestli se nedá ten service tag změnit. Protože kdyby nechali celou zakladni desku starou (vadnou), pak by mohli hodit šasi z jinýho kousku,nebo objednat a s tou novou základní deskou(vyfakturovanou) mohli složit funkční počítač. Ale je to jen spekulace, netvrdím že to tak je.
Pořád nabíjecí dioda bliká, že je třeba vyměnit desku
hodnocení

Spekuluju, protože se mi zdá divný když tomu zákazníkovi servisák poradil, ať si koupí nový externí monitor, místo toho nechat za skoro ty samý peníze instalovat displej do notebooku nový. Tím notebook ztrácí význam. A může si rovnou zákazník za odvoz pořídit funkční starší stolni PC
hodnocení

Takže servis avizuje ve zprávě výměnu motherboard , ale service tag je úplně stejný jako při výrobě počítače.
Fakt platí, že se service tag při výměně základní desky změní? Nebo ho servisák na nový základní desce změní tak, aby byl service tag shodný s tím původním? (Původním jaký byl na poškozené hlavni desce)?
Dost nerad bych obvinil servisaka neprávem, že si naúčtoval servis za novou celou desku a nechal starou
Že vyměnili základní desku řekli paní osobně.
Diagnostika chce měnit zákl.desku,servis údajně měnil #2

hodnocení

2x
podle čeho "diagnostika chce měnit? to je nějaká hláška z počítače? Při bootu a nebo při manuálním vstupu do diagnostiky.
Já s notebooky del mám zkušenosti, i se servisem, NBD opravou (kvůli vyviklaném napájecímu konektoru vymění klidně celou desku ...) dokonce jsem si desku taky i po záruce svépomocí.
Shodou okolností mi ten noťas (po druhé výměny desky po "zásahu bleskem") záhadně blbne, nefungují pravé porty, trackpoint v ose x, náhodně se uspává (ale neumře), občas zamrzne snímek obrazu na displeji, čtečka funguje jen po zákazu a povolení ... Spíš bych to viděl, že půlka je ale zaviněná špatnými drivery+windows 7
Větráky se chovají podivně, jako z extrému do extrému, nefungují moderně, že se zapnou při zátěží,ale pár minut potom, co je noťas horký. Naopak někdy větrák zůstane jet 10 minut když se nic neděje
Takže mohu poradit, na co chces se zeptej...
Měněnou desku poznáš třeba podle různých system info nástrojů kde bude nějaké id desky.
U dellů jsem si dislej neměnil, ani konektory k němu, ale třeba jsem k jednomu starému notebooku ( vlastně taky Dell, ale co už) svépomocí opravoval ten polámaný kabel k displeji pájkou
hodnocení

@herd
Díky za snahu
Ta diagnostika je LED kontrolka nabíjení, vedle konektoru pro adaptér.
Divný je, že blikala i po opravě ze servisu, kde UDAJNE měnili celou zakladni desku, ale ponechali zákazníkem *rozbitý" displej. Když jsem displej vyměnil, žádná změna, pořád to samý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]