Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit Fax, modem a telefon na jednu linku?

Od: fax odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám v baráku na zdi telefonní zásuvku na jeden vývod a já k ní potřebuji připojit modem, telefon pevné linky a fax, k modemu je dodávaná rozdvojka na modem a tel ale nevím kam připojit fax, potřebuji ho kvůli firmě. Děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

No a mam po žížalkách neb jak koukám někdo čte moje stránky . Žádná trojnásobná zásuvka. Ze zásuvky na rozbočovač,odtud do modemu DSL, z druhého vývodu do faxu a z faxu do telefonu. Fax by měl mít uvnitř tak zvaný faxový klíč který rozpozná signál faxu a přepne na fax. Akorát he třeba na faxu nastavit po kolika zvoněních má reagovat.

To už je jedno, zda zásuvka trojnásobná nebo dvojnásobná.

Pokud je modem DSl, tak ten rozbočovač je splitter.

Podstatné je, zda má fax přívod / vývod signálu (dvě zásuvky RJ11 6p2c = šest kontaků, dva zapojené) nebo jedna 6p4c (6 kontaktů, 4 zapojené). Fax samozřejmě vždy reaguje na faxový signál a telefon na výstupu odpojí.

Na obrázcích telefonní zásuvky Tesla Stropkov:

TS_zasuvky-analog.pdf 1.45 MB
Jak zapojit Fax, modem a telefon na jednu linku?
Jak zapojit Fax, modem a telefon na jednu linku? #2

hodnocení

2x

Trojnásobná zásuvka.

Znáte zapojení zásuvky faxu?

viz

https://telefon.unas.cz/jts/l1.htm

a přílohy

Jak zapojit Fax, modem a telefon na jednu linku? #3
Jak zapojit Fax, modem a telefon na jednu linku? #4

bida
hodnocení

1x
Já bych už fakt nechal fax v hrobe spát. Pokud ale jste opravdu takový zpatecnik, tak nějakou službu co nabízí virtuální fax.

lmgify
hodnocení

0x

Modem předpokládám DSL.

Nemá ten fax konektor pro telefon?

111®
hodnocení

0x

Aby se to dalo zapojit správně je třeba vědět jaký je to Fax a jaké má konektory, protože některé faxy nemají výstup na telefon a musí se připojit vícežilovou šňůrou a vrátit do zásuvky a odtud pak k telefonu..

111®
hodnocení

0x

tak jak jsi to vyřešil?

fax
hodnocení

Zatím nijak, děkuji za optání a děkuji všem za odpovědi
111®

Kdyby jsi byl z Brna mohu na to kouknout

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]