Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
Mám internet od O2. Jejich modem Zyxel GateWay. Potřebuji pomocí rodičovské kontroly zablokovat především Youtube, protože tam syn neustále kouká na nesmysly. Když zadám jeho MAC adresu a v nastavení dám přímo, že chci zablokovat youtube.com, tak se vůbec nic nestane. Youtube běží dál. Když přidám v síťových službách zablokování HTTPS, tak se syn ze svého zařízení nedostane na žádnou stránku, což samozřejmě nechci. NEvíte někdo, ajk to zablokovat? Nebo jakým jiným způsobem zablokovat určité stránky? Podotýkám, že syn se připojuje z mobilu, z notebooku a přes Xbox.
Díky za tipy.
Děkuji za radu, ale tohle si strčte za klobouk, vážený pane. Děti mám vychované vcelku dobře, to však není Vaše starost. Pokud nemáte nic k tématu a akorát zasíráte vlákno svými pseudonázory, tak raději běžte tam, kam slunce nesvítí, děkuji a přeji hezký den.
Moje řeč. Děcko zavalil zbytečnou technikou a pak se vztekal, že do nich děcko celé dny čumí. Samo si je asi nekoupilo, že ne.
Dobrý den, tohle nemá smysl řešit blokováním nebo podobnýma věcma. Pracuji přes 20 let jako síťový administrátor. aktuálně jsem v práci kde je FortiGate 100F, kde se platí mimo jiné platí FortiGuard Protection. To je firewall s routerem, který se kupoval kolem 100 tisíc Kč. Ale měsíční paušály lezou do desetitisíců. Je to prostě profi ochrana pro střední a větší podniky. Dal by se sehnat levnější FortiGate třeba použitý za cca. 10000 Kč, ale placení paušálu se nevyhnete. A hlavně pokud do sítí nevidíte na profi úrovni, tak to nebudete schopen nastavit.
Tohle celé bylo řešení na úrovni, které na těch "krabičkách" za pár stovek či tisíců nelze vůbec srovnat, ale hlavně nejde dosáhnout stejného výsledku, vždy tam bude nějaká "díra" která půjde nějak obejít. To u tohoto řešení, pokud je správně nastavený nepřichází v úvahu. A stejně to celé řešení bylo ve finále úplně k ničemu.
Ve zkratce: Na firewallu jsem vytvořil oddělenou bezpečnostní skupinu, kde byl jen můj syn a na tuto skupinu aplikoval podle mého uvážení pravidla. Blokace různých služeb, atd.. Mobil měl na jakékoliv datové připojení (WiFi, SIM, atd.) vynuceno připojení přes VPN na ten FortiGate a až ten byl jako výchozí brána do internetu. Aplikace v mobilu byla chráněná, nešlo nic dělat. Na mobilu mimo jiné účet, kde neznal heslo, tudíž i reset do továrka by skončil na FRP ochraně, takže tudy cesta taky nevedla. Prostě jsem to zabezpečil tak, že to opravdu nešlo obejít. No a co se nestalo, kluk to nejspíš zkoušel, možná s kámošema, ale ne e. No a tak si koupil z bazaru nějakej telefon a pořídil simku O2 100GB datamánie. Sice každý měsíc 300 Kč, ale stálo mu (možná pořád) to za to. A s tímhle nic neuděláte, takže asi tak. Nemá smysl nic blokovat.
Zablokováním IP adresy na routeru omezíte jenom LAN / WiFi, nikoliv už příjem přes mobilní datové připojení.
To mi je jasné. Děti nemají data, připojují se ke všem zařízením pouze přes domácí Wifi síť. Problém je v tom, že i po zablokování konkrétní stránky se nic nestane. Jak jsem psal v příspěvku nahoře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.