Nejste přihlášen/a.
Prosím znalé o radu.
Mám PLC, kterým řídím topení apod. Umožňuje nahrát si uživatelskou www stránku, dle dovednosti uživatele.
Chtěl bych si tam nechat vypsat 4 hodnoty z PLC. Pokud je chci zobrazit v prohlížeči, stačí zadat ip modulu a adresu hodnoty (např. 192.168.1.100/... kde proměnná sys 312 je nějaká teplota ...
Bohužel to s webem neumím. Jak to mám udělat? Nemusí tam automatická obnova apod., jen tupě vypsat třeba pod sebou
teplota 1 = xxx
teplota 2 = yyy
Díky za pomoc
Nic o "PLC SDS" jsem nenašel.
Obecně: aby zařízení dělalo, to, co ty chceš, tak musí být viditelné na interní síti (asi Ethernet), zkus "ping 192.168..." a zařízení musí obsahovat web server (program reagující na http příkazy zaslané přes IP na port 80).
My nevíme, co tvůj konkrétní neurčitý model PLC umí. Může být úplně tupý, nebo to může být namakaný, plně zasíťovaný procesorový systém.
Já bych to tam prostě naprasil přez iframy, případně je dal ještě do tabulky kvuli zarovnani
teplota 1 = <iframe src="192.168.1.100/teplota_1"></iframe>
teplota 2 = <iframe src="192.168.1.100/teplota_2"></iframe>
teplota 3 = <iframe src="192.168.1.100/teplota_3"></iframe>
teplota 4 = <iframe src="192.168.1.100/teplota_4"></iframe>
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.