Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompatibilata USB 2 a USB 3

Od: magdon® odpovědí: 13 změna:

Mám starý PC s USB 2 a potřebuju zazálohovat větší množství dat. Externí HDD s USB 2 už ale na trhu prakticky neexistuje. Lze k tomuto PC připojit HDD s USB 3? Že bych přišel o výhody USB 3 je mi jasné, ale není to podstatné.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ano, nemám problém...
hodnocení

a potřebuju k tomu ještě něco (kabel...)?

USB kabel je dodáván s externím diskem... další není třeba, takový, pokud se jedná o USB 3 datart.cz/...

lmgify
hodnocení

1x

Jestli můžeš vyndat HDD z té externí USB-3 krabičky, tak bys ho mohl připojit přímo do SATA v PC. Mnohem rychlejší přenos dat.

hodnocení

Dík, ale chci mít data uložená mimo PC a nemám v úmyslu kvůli tomu otvírat PC a připojovat disk kdykoliv se budu chtít na uložená data podívat. Rychlost přenosu v tomhle případě není důležitá.

lmgify

Myslel jsem připojit na SATA pro účely prvního velkého zazálohování, pak vrátit zpět do USB krabičky.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, ano, je to spolu kompatibilní. Zdravím!

hodnocení

0x
Ano nemá žádný problém.
Jen bych doporučil plotnovy HDD, před SSD diskem.
doplněno 21.09.24 16:54: Jen doplním. Raději si ho poskladejte, HDD box + HDD disk.

hodnocení

0x
Kup s klidem usb3, vše bude fungovat na stávajícím pc. Nicméně usb3 kartu do pc jsem koupil do 200kč v číně, tady není co řešit - je to uživatelsky úplně jiný level - časy zálohy srazíš o řád dolů. Vyber si kvalitní disk+hdd box.
hodnocení

Ten PC běží denně cca 15 let a nechci do něj investovat. Právě proto potřebuju kompletní zálohu.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Nakonec se mi povedlo sehnat vyhovující disk s USB 2, takže otázku považuji za vyřešenou.

halamus

Pokud není disk s USB 2 řádově levnější, tak se to nevyplatí. Starý počítač půjde za pár let do šrotu sběrného dvora a vy budete mít HDD s pomalým USB.
USB 3 je s USB 2 kompatibilní, to tu psal každý rádce. Jak víte, za cenu omezení, dodávám, že tím omezením je nízká přenosová rychlost.

hodnocení

Je výrazně levnější, je totiž zadarmo :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]