Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zájem o volnou doménu EDISONBRNO.NET?

Od: dedabrno® odpovědí: 5 změna:

Před více lety jsem m.j. zřídil i doménu EDISONBRNO.NET, ale nakonec jsem ji vůbec nevyužíval. Bylo to v době připravovaných oslav elektrifikace divadla v Brně. Z ekonomických důvodů ji nadále nebudu živit. Vím, že svého času obchod s doménami silně kvetl ... je stále ještě zájem (za spíš formální cenu, nebo doménu mám uvolnit zcela u registrátora?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Věřím že vám název přijde super, ale pro ostatní mi nepřijde vůbec zajímavý a ještě na doméně net, která není nejoblíbenější... Za mě expirovat.

halamus
hodnocení

3x

Kdyby někdo toužil po doméně EDISONBRNO, tak si ji zaregistruje třeba na doméně .CZ a myslím si, že i na doménách .COM, .INFO, .BIZ EDISONBRNO nebude.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, doména, která je snad použitelná jen pro Brno a tam nebude zájemců (ani zadarmo) asi mnoho (na počátku byl špatně zvolený název a z toho plyne nynější starost). Zdravím!

hodnocení

0x

To by mě zajímalo, jak takovýhle "obchod /převod funguje"? To se zaplatí jen třeba 20000 prodejci a ale poplatek (200/měsíc) si platí nový majitel? (Zajímá mě spíš praxe, jak to chodí, jestli jsou nějaké špeky nebo zvláštnosti, jestli třeba starý majitel má ještě nějaké břemeno nebo právo nebo částečnou vazbu nebo kontrolu). Jinak to na základní úrovni je jasné - poplatek registrátorovi se platí vždycky a vlastník domény chce nějakou jednorázovou odměnu
například mě zajímá , když tedy prodejce nabízí doménu za 11500 kč a ta je zaregistrovaná v ten moment na na 5 let, počítá se to i stím poplatkem? (opět, může být varianta, že i při registraci na 5 let se regisrarovi zplatí prvně ihned nebo každý rok stopade)

Doména je zaplacená na tak dlouho jako je její expirace. Po prodeji dojde ke změně majitele v nic.cz a práv k doméně u registrátora. Žádné špeky neznám pokud v tom není podvod, že k převodu po platbě nedojde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]