Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neexistuje zvukové zařízení monitoru na výběr

Od: herd® odpovědí: 7 změna:

Chtěl jsem připojit notebook s hrajícím audiovideem k externímu monitoru a zjistil jsem nepříjemnou věc, že zvuk se přehrává na notebooku. Dřív mi šlo hrát zvuk na externím monitoru. Pohledem - do WIndows 7 - ovládací panely - Zvuk Zařízení pro přehrávání jsem zjistil, že tam je jedno zařízení furt i po připojení monitoru(přes HDMI) . Tedy není způsob, jak v OS vybrat , kam posílat zvuk , protože chybí druhá volba jako HDMI monitor nebo Display output. To je divné.
Jak to napravit, aby šlo vybírat z obou zvukových cílů? Co se podělalo, že po připojení se neukazuje i Audiovýstup monitoru-Volba?
Ještě jsem nezkoušel využít jiný - druhý port monitoru, Displayport. Uvidím. Ani zatím boot na live linux, jestli ten bude všefunkční.

Napadá vás kroky, co zkusit, jak to fixnout?

Co s tím, proč to nejde? Monitor je v pořádku, zvuk umí přehrát z jiného noťasu.

Detail : správce zařízení - řadiče zvuku, videa, hitler obsahují 2 položky : Realtek audio a Intel display audio.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

jaké je nastaveno výstupní zařízení? Asi repro NB a ne externí..je propojen výstup sluchátka se vstupem audio u moniotru 3,5mmjack?

hodnocení

:( o jacku 3.5mm jsem nic nepsal, monitor ani nemá 3.5mm jack.
Zařízení /jak jsem psal a v jakém okně to dělám/ je vybráno jediné, protože jiné není na výběr. A to je ten problém. Kdyby (bylo bývalo,bylo nebylo)bylo Druhé na výběr, vybral bych a věřim,že by se zvuk linul okdudmá.

lmgify
hodnocení

0x

Co ti ukazuje Správce zařízení za typ připojeného monitoru? Nějaký obecný nebo přímo tvůj model?

17.09.24 00:55
hodnocení

Pls wait…
hodnocení

Ukazuje to 2x Obecný monitor PnP. Ale ... už to není aktuální

lmgify

Konečně se mi podařilo přesně dohledat, odkud bere operační systém informace o zvukových možnostech "PnP"monitoru.

Windows® zřejmě nedokázalo tu informaci dobře vyčíst. Teoreticky by mělo stačit monitor odpojit od počítače a zase připojit, aby došlo k novému načtení konfigurace. Asi nějak půjde donutit Windows k opětovnému načtení konfigurace i bez fyzického odpojení nebo odinstalování ze systému, ale jak to udělat jsem nehledal.

hodnocení

Tak já nevim. Ten notebook si ze mě dělá srandu. Po restartu všechno funguje jak má - ukazují se správné zvuková zařízení, možné zvukový výstupu, vždy správně podle toho, jestli je druhý připojen .
A hlavně hraje to správně podle toho co vyberu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]