Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci sestříhat video z dovolené, spíš akční záběry z kol. Jsem, co se týče střihu, úplný začatečník. Chci jen naskládat jednotlivé záběry za sebe, ořezávat je, přidat hudbu a z efektů akorát slowmotion.
Nevadí mi zaplatit pár stovek (max tak 500 Kč), ideálně měsíční pronájem (dál asi jen tak nic stříhat nebudu). Určitě nechci mít ve videu vodoznak, to si radši zaplatím.
Jinak, ještě by mě zajímalo, jak je to u youtube s blokováním hudby?Nebude to nijak monetizované video a zároveň nechci nic z jejich free knihovny. Nezablokují mi to?
Díky moc
Byl bych za DaVinci Resolve - bez problému zvládne profi střih, zároveň se dá ovládat poměrně snadno a zvládne ve verzi zdarma vše do rozlišení 4k (ne cinema).
4k DCI (Digital Cinema) má rozlišení většinou 4096×2160 což DVR ve verzi zdarma nepodporuje. Na 99% to ale nebude důležité, neboť tazatel bude patrně používat některou z kamer max. 4k UHD, tj. maximálně standardní rozlišení 3840×2160, což DVR ještě podporuje.
K ničemu. I já střihám výsledek do fullHD . Oko není takový množství detailů pojmout . Natož v akčních záběrech. Pokud by šlo o nějaký speciální žánr jako timelapse nebo pomalé švenky krajiny , kde má oko vnímat čas sebemenší detail, tak samozřejmě jo
4K se ale hodí pro zdrojový materiál - to je ale jiná strana mince. Je z čeho ořezávat a kvůli problematice pixel:fmt alias subsamplingu snížením z 4K do fullhd většinou dostaneš lepší obraz (hodně v kostce).
třetí věc ,je , ruku na srdce, jestli zdrojové materiály vůbec jsou hodné 4K rozlišení - pohybová neostrost, ještě vyšší nároky na správné zaostření a jestli to na konci nemrví kodek kamery.
Zkusím načnout otázku z jiného úhlu pohledu. Který soft dokáže využít hardwarové akcelerace grafiky (konkrétně typu Quicksync a OpenCL - Intel) a to ve všech fázích střihu? Těmi fázemi myslím :
-preview zdrojových médií
-prolínačky
-skládání vrstev
-použití efektů
-úprava jako crop a umístění do vrstev
-náhled všeho na časové ose
-finální render
Příklad, například při použití něčeho kurzívou celý proces zpomalit na třeba 1fps
Pak by to bylo fajn a ani by nebylo nutné používat funkci quick preview (Shift B) ze sony vegas, když si chci na preview vyrenderovat a zkouknout úseky z timeline.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.