Nejste přihlášen/a.
Jsou to šmejdi, podobným lhaním se snaží vnutit ten svůj za 5k. Kdo se nevyzná ten jim to zbaští a platí..
Ano to v odkazu je modem, router a WiFi pro další zařízení
A poskytovatel šmejd odmítne prozradit parametry nastavení, protože sis (předražený) modem nekoupil od nich... Tak funguje že buď informace dá nebo ať si internet strčí za klobouk.
To nastavení zas tak složitý neni.
Nevím obecně. Osobně mám zkušenost jen s modemy od O2. Cokoli jsem od nich za posledních dvacet let měl, všechno fungovalo na první zapojení bez potřeby nastavování. Druhý výstup LAN mají vyhrazený pro TV. Pro zajímavost. Teď jsem připojený přes modem, který jsem vyhrabal v elektroodpadu. Stačilo aktualizovat firmware.
VDSL ani VDSL2 nedosahují nějaké extra rychlosti připojení, ale zejména kvůli zarušení pásma 2,4 GHz bych doporučil, pokud nebydlíte na nějakém odlehlém místě, modem alespoň s Wi-Fi 5.
> VDSL2 nedosahují nějaké extra rychlosti připojení
Tohle mě zarazilo natolik, že jsem se musel jít ujistit. Pokud neuvažujeme G.fast, které snad u nás nikdo nenasadil, tak VDSL2(+) je to běžně nejrychlejší, co jde rozjet přes telefonní kabel. Všechno rychlejší už vyžaduje koaxiální kabel nebo optické vlákno.
@herd
Skrze ADSL nude modem připojený do internetu.
Je vhodné, aby Wi-Fi nebylo úzkým hrdlem, které bude omezovat rychlost bezdrátového internetu.
Nevím, proč ti doporučují koupit VDSL modem, když ty umí jen 55Mb/s a CETIN ti ukazuje, že technologicky umí až 100Mb/s, což už je pro VDSL2 modemy. Objednáváš si snad rychlost pod 55?
Osobně bych koupil VDSL2+ modem, jestli není o mnoho dražší, kdyby došlo ke zrychlení infrastruktury, abych byl připraven. Na druhou stranu 100Mb/s znamená, že už teď máš přípojný bod do 500m od domu, tak nevím, jak moc je pravděpodobné, že by vybudovali ještě nějaký bližší.
Wiki: VDSL(2(+))
Zkus se také podívat po online bazarech, jestli někdo z lidí, kteří přesedlali na optiku, se nezbavuje svojeho starého VDSL2+ modemu za pár drobných. Pak už si jen pořídíš nějaký novější wifi přístupový bod ("router") a jseš ve 21.století.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.