Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modem Comtrend VR-3026e na optiku od o2?

Od: petnon odpovědí: 14 změna:

Zdravim, mam optiku 250mb od o2 a rozbil se mi modem, chtel jsem jako docasne reseni pouzit starsi typ Comtrend VR-3026e, ale nefunguje to (nerozsviti se kontrolka "internet" na modemu). Melo by to teoreticky fungovat, nebo to neni vhodny modem? A pokud by melo, mate nejaky tip, jak ho nastavit? Bohuzel jsem nasel jen jiz nefunkcni odkaz na web O2, takze netusim, co a jak nastavit. Dekuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A co je před modemem? Jen nějaký převodník optika-metalika? Jaký byl typ původního modemu?
Ale tento je ADSL/VDSL a obávám se, že optika jede na úplně jiné technologii.
petnon
hodnocení

Pred modemem je toto m2system.cz/... z cehoz vede RJ-11 kabel do modemu. Puvodni typ modemu byl Comtrend VR 3047 eu.

3333

To je Zyxel VMG4005-B50A VDSL2 17a Bonding and 35b Single Line Bridge, 1x gigabit LAN

Do jakého modemu proboha, pokud mluvíš o optice tak na optice žádný modem není,

Nepleteš si optiku a DSL bonding?

petnon
hodnocení

Mozna jsem dal spatnou fotku te krabicky od cetinu, na te me vede zeleny propojovac drat s mensi krabickou do zdirky PON, ze zdirky 2.5GbE vede RJ-11 do modemu. Na fakture od O2 mam Opticky internet 250, vice o tom nevim. Priznavan, ze tomu nerozumim, proto jsem se obratil zde pro rady :)

3333

Tak nejdřív napiš jasně co máš doma za krabičku - Asi ne to čeho si dal fotku že?, G Pon to bude optika ale vypadá to že z toho zařízení Co máš doma a neumíš to vyfotit a nebo opsat štítek, už ti leze metalika, ne?

Nevím, jakým způsobem to pak funguje, připojení nejspíš sestavuje ten modem. To, jestli ti to pojede, se můžeš zeptat U O2 na jejich lince, ale jak říkám, ten starý modem umí pouze VDSL profil V 17, To na těch Novějších přípojkách určitě budou mít profil 35b

hodnocení

0x

...mam optiku 250mb od o2 a rozbil se mi modem... a konkrétní typ? Jen dotaz, Comtrend VR-3026e má vstup na optiku? Starší verze neměly...

Něco tady o nastavení...a zde základní nastavení... případně i s T-mobile

Tedy pokud máte jiný modem se vstupem na optiku, to je vám snad jasné...

hodnocení

0x

VR-3026e nemá optický vstup.

3333
hodnocení

0x

Comtrend To je starej VDSL modem, ten těžko pojede na optiku :)

k optice jsi přece musel dostat nějaký převodník na metaliku, nebo ne?

Že ty chceš jenom převést LAN na wifi?

Nechápu proč někdo kdo tomu absolutně nerozumí se do toho ray P a nepořídíš si to, co mu doporučuje poskytovatel internetu?

petnon
hodnocení

Nechci prevest lan na wifi. Nechapes? Nechapes, ze nkomu klekne modem a tak zkousi pouzit starsi, dokud se nevyresi reklamace? To fakt nedokazes pochopit?

3333

Tak proč meleš o optice proboha?!

Podle mě máš ve DSL a ten starý modem má pouze profil V17 a ty chceš profil V35, co umí bonding - takže proto ti to asi nejede a nepojede...

Při reklamaci jsi mohl požádat o náhradní modem, případně můžeš požádat aby ti to shodili na starý profil 17 verze, o2 Musí požádat Cetin, Mělo by to proběhnout do 24 hod. pokud jsou ochotný, nevím

Ale i starší modem musí mít vstup na optiku... Nebo máte i VDSL? Po drátech...?

3333

Nemá žádnou optiku asi... nejspíš si to plete, 250mb Chodí po metelice, spojených dvou párech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]