Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mam optiku 250mb od o2 a rozbil se mi modem, chtel jsem jako docasne reseni pouzit starsi typ Comtrend VR-3026e, ale nefunguje to (nerozsviti se kontrolka "internet" na modemu). Melo by to teoreticky fungovat, nebo to neni vhodny modem? A pokud by melo, mate nejaky tip, jak ho nastavit? Bohuzel jsem nasel jen jiz nefunkcni odkaz na web O2, takze netusim, co a jak nastavit. Dekuji.
Pred modemem je toto m2system.cz/... z cehoz vede RJ-11 kabel do modemu. Puvodni typ modemu byl Comtrend VR 3047 eu.
To je Zyxel VMG4005-B50A VDSL2 17a Bonding and 35b Single Line Bridge, 1x gigabit LAN
Do jakého modemu proboha, pokud mluvíš o optice tak na optice žádný modem není,
Nepleteš si optiku a DSL bonding?
Mozna jsem dal spatnou fotku te krabicky od cetinu, na te me vede zeleny propojovac drat s mensi krabickou do zdirky PON, ze zdirky 2.5GbE vede RJ-11 do modemu. Na fakture od O2 mam Opticky internet 250, vice o tom nevim. Priznavan, ze tomu nerozumim, proto jsem se obratil zde pro rady
Tak nejdřív napiš jasně co máš doma za krabičku - Asi ne to čeho si dal fotku že?, G Pon to bude optika ale vypadá to že z toho zařízení Co máš doma a neumíš to vyfotit a nebo opsat štítek, už ti leze metalika, ne?
Nevím, jakým způsobem to pak funguje, připojení nejspíš sestavuje ten modem. To, jestli ti to pojede, se můžeš zeptat U O2 na jejich lince, ale jak říkám, ten starý modem umí pouze VDSL profil V 17, To na těch Novějších přípojkách určitě budou mít profil 35b
Comtrend To je starej VDSL modem, ten těžko pojede na optiku
k optice jsi přece musel dostat nějaký převodník na metaliku, nebo ne?
Že ty chceš jenom převést LAN na wifi?
Nechápu proč někdo kdo tomu absolutně nerozumí se do toho ray P a nepořídíš si to, co mu doporučuje poskytovatel internetu?
Nechci prevest lan na wifi. Nechapes? Nechapes, ze nkomu klekne modem a tak zkousi pouzit starsi, dokud se nevyresi reklamace? To fakt nedokazes pochopit?
Tak proč meleš o optice proboha?!
Podle mě máš ve DSL a ten starý modem má pouze profil V17 a ty chceš profil V35, co umí bonding - takže proto ti to asi nejede a nepojede...
Při reklamaci jsi mohl požádat o náhradní modem, případně můžeš požádat aby ti to shodili na starý profil 17 verze, o2 Musí požádat Cetin, Mělo by to proběhnout do 24 hod. pokud jsou ochotný, nevím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.