Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřeboval by otci nahrát nějaký jednoduchý program na konverzi hudebního CD do mp3 souborů.
Má Windows 10, nebo 11 (nevím které), počítače trochu ovládá, ale nijak moc. (Já tomu taky nerozumím, naposled jsem pracoval s winXP, když ještě byly novinkou.)
Jaký program byste doporučili, aby byl zdarma a jednoduchý na instalaci i ovládání? (Nemusí toho umět moc, pokud do aktuálního adresáře nasype track1.mp3 .. track20.mp3 z aktuálně vloženého CD, bez názvů a tagů a tak, tak to úplně stačí).
Dík za všechny odkazy
Obyčejný Windows Media Player, který je součástí Windows
Windows Media Player (MP3, WMA, FLAC, and WAV)
Exact Audio Copy (FLAC)
fre:ac (MP3 and FLAC)
VLC (MP3 and FLAC)
Dle mého názoru je nejlepší fre:ac - ale to je individuální
---
... do aktuálního adresáře nasype track1.mp3 .. track20.mp3 z aktuálně vloženého CD, bez názvů a tagů a tak, tak to úplně stačí)
Jak se v tom pak vyzná?
Jak se v tom pak vyzná? Soubory přejmenuje na něco rozumného podle obálky CD a přesune je kam potřebuje. To je celkem jednoduchá věc, na kterou je zvyklý. (pokud by to šlo lépe, tím lépe, ale tohle stačí)
Sedím u jeho počítače, když se vloží CD do mechaniky, tak to zachřoustá a otevře se WMP. Kliknutím na šipku v modrém kolečku to začne přehrávat. (Až sem dobré) Otázka je, co dál?
Pravé myšítko dá kontextové menu (asi k seznamu), Další možnosti, tam je Kopírovat hudbu z disku CD, nastavím tam adresáře, názvy, MP3 ale po kliknutí OK se nic neděje a nic se nekopíruje.
Asi mi chybí nějaký další krok, ale nevím, na co mám kliknout. Windows 10 Pro.
Díky za radu
To už snad uměl windows XP, když založíš cd tak vemeš ty soubory a oni se sami uloží jako MP3 přes vestavěný Mediaplayer
Zásadně do wma (windows media audio). Do mp3 se musí nějak znásilnit, ale jde to taky. A opravdu to uměl už i XP (ale jak který), čímž mě překvapil, dokonce si i stáhnul z internetu názvy písniček a alba pokud je nevyčetl v CD text informacích (má to tam dost málo CD přestože to je letitý standard).
Problém je, že zatímco mp3 podporuje úplně všechno, podpora wma neni tak rozšířená.
No ale XP byl poslední systém, kde jsem něco takového zkoušel.
Pokud to potřebuju (tak nejvejš jednou do roka), tak to buď dělám v linuxu, kde to jde nějak samo nebo pro windows mám magic music editor nebo jak se to jmenuje (stál tehdy kolem 300 prostě docela levný) nebo audacity (ten je zadarmo) a teď takhle z hlavy nevím, co bylo lepší. Každopádně XP by to mohly zvládnout samy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.