Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skutečně kvalitní joystick

Od: mmmm odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
rád bych si koupil k PC nějaký kvalitní joystick na letecké simulátory (s plyn.pákou), ale když jsem prolezl net, zůstal jsem koukat s ústy dokořán. Existují asi 3 hlavní značky, které se jejich výrobou vůbec nějak zabývají, ale co je horší, tak dle recenzí to není žádná sláva. Zastavil jsem se až u kousku přes 10 000 a to už snad musí být nějaký vtip ne? 100% výroba nestojí ani polovinu té ceny a hlavně i kdyby, tak stejně nemá plné hodnocení, stejně se na něm něco najde špatného. Dost mě tohle zarazilo. Navíc fascinuje mě, že u toho někdo píše, jak se musí pravidelně čistit senzor na joysticku a každý týden promazávat plynová páka. To si dělají srandu? Měl jsem kdysi úplně ten nejlevnější krám, značku si už ani nepamatuji, stál něco přes tisíc korun a létalo se s ním 2 roky a normálně fungoval. Vrcholem jeho údržby bylo, že se občas otřel, jelikož ho mladší bratr zapatlal mastnými prsty od brambůrek. Za 5000 už bych tedy očekával to, že se joystick bude i automaticky otírat a večer mi bude zpívat na dobrou noc. Wtf? *smich*
Prosím poraďte mi co máte vy a jaké s tím jsou zkušenosti. Vážně se to musí pravidelně nějak čistit a mazat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

3x

Joystick je spotřební zboží, doslouží, odloží se do elektroodpadu a pořídí se nové, pokud výrobce doslova nepředepisuje údržbu, dělat se nemá. Jestli si to někdo čistí a maže, protože zjistil, co se nejdřív opotřebí a selže a touhle údržbou věci prodlouží životnost, nedivím se, že se o tuhle zkušenost podelí s ostatními nadšenci. Taky je možné, že má údržbu napsamou v návodu výrobce, protože mají zkušenost, že to dostává pěknou čočku a často to nedožije konce záruky. Proto taky může být záruka důvodem neintuitivně vysoké ceny, protože když výrobce často věc za trvání záruky dvakrát opraví nebo vymění a po třetí nezřídka musí i vráti peníze, zohlední to v ceně.

kdosi
hodnocení

3x

Mám už asi 6 let Thrustmaster HOTAS Warthog Flight Stick (PC) (teda jen ten joystick, nikoli i plyn) a jsem s ním naprosto spokojený. Kupoval jsem ho v roce 2018, tehdy za 4 990 Kč včetně DPH.

Do té doby jsem postupně vystřídal spoustu jiných joystiků, ale s tímhle se nedaly srovnávat.

hodnocení

2x
Mrkněte na značku Moza. Vyrábějí neskutečné množství všeho, co se týče řízení. Na kvalitu si zatím nemůžeme stěžovat. Zpracování pecka, kovové části, velká variabilita. Ale mluvím o volantech, ne o leteckých simulátorech, s těmi zkušenosti nemám, nelétám.
mmmm
hodnocení

Děkuji, ale obávám se, že ač vypadají skutečně kvalitně, tak jen základna pro joystick stojí cca 14 tisíc. Za pořízení celého setu bych tak dal jako za nový PC. Nohama zpět na zem. Tohle je cenově vhodné pro lidi, kteří domu nosí každý měsíc 50 tis. a ač bych mezi ně rád patřil, bohužel se mě to netýká. Každopádně díky za tip... Alespoň se mi rozšířily obzory a vím, co je k mání.
alfa

Tak třeba pilot letu MH 370 domů nosil asi dost peněz, létal taky dost, přesto měl doma letecký simulátor a lítal ještě doma coby pro zábavu, a ještě se účastnil spousty diskusních fóre o létání...

Kam nakonec dopadnul, nejspíš na dno oceánu, tak dodnes to je největší zahrada, ani po 10 letech se nenašel spolu s letadlem a několika stovkami lidí...

Pokud někdo má koníčka, tak nějakých 15 000 za jednu komponentu mi přijde jako docela nepodstatná částka při průměrné mzdě 40 000 :)) To ti maminka s tatínkem mohli koupit za dobré vysvědčení... Jakej Levnej knipl koupit ti nejlépe poradí na specializovaných fórech a ne tady na obecné diskuzi a poradně :) Já myslím že se dá lítat i s klávesnicí

Ano, je to dražší sranda, určitě je výrobní cena jinde, ale mě se líbí to zpracování, kvalita komponentů a ta variabilita. Když si vzpomenu na své začátky před mnoha lety, tak se to nedá srovnat. Mívala jsem na playda volant s funkcemi, které jsou dnes skoro běžné, herní zážitek to byl neskutečný. Jako byste fakt řídil auto a projel škarpou, ruce to trhalo...*smich* Při rychlé reakci se to volant nestrhl apod. Prostě, za pěkný zážitek si ráda zaplatím o něco málo více,než za obyč hraníčko. Ale chápu, že částky produktů této firmy mohou být pro někoho vyšší a nemůže si to z fleku dovolit koupit. Určitě Vám poradí jiní a třeba i jinde,co se specializují na letecké simulátory. Třeba se dá najít něco příjemného, vyhovujícího, s dobrou odezvou za slušný peníz. Jen to nemá třeba profláklou značku. Přeji hodně štěstí při koupi a šťastnou ruku ;)

hodnocení

0x

Musis si uvedomit ze tyto prislusenstvi (volanty a air sim veci) kupuji hlavne lidi co pravidelne hraji simulatory a uz od toho neco chteji takze cena samozrejme bude uz nekde jinde a kvalitnejsi startovaci set bude od 4tis nahoru vzdy. Obcasny hrac si poridi tyto levnejsi varianty, pravidelny hraci jdou jeste rad vys. A casual hracum staci bud gamepad a nebo si poridi nejaky "odpad" do 1tis a staci jim to protoze od toho nic neocekavaji.

Aby jsi nedopadl jako ja. Taky jsem byl stejneho mysleni jako ty, slusny volant za 5tis (t150 pro) je moc drahy a nejsem blazen abych to za nej dal. Takze jsem sahnul po variante do 2tis. No samozrejme to dopadlo tak jak kazdy cekal kdo me od toho odrazoval. Volant analogovy a bez odezvy, spatna az zadna podopora v simulatorech a kvalita zpracovani a soft podpory spatna. Volant nedrzel stred, takze jsem musel mit mnohem vetsi mrtvou zonu, nesly menit stupne otaceni, pokazde v kazde hre pracne nastavovaní az jsem to stejne po 3 mesicich vzdal a stejne jsem koupil model za 5tis a vsechny tyhle starosti byly pryc.

mmmm
hodnocení

No jasně, že si něco takového budu muset koupit, teď spíš přemýšlím, jestli na to nehodím bobek a nepořídím si něco kolem 7 tis. a budu se modlit, aby to fungovalo jak má, nebo budu vážně takovej k*kot a vysolim přes 12 tis. To nejlevnější kupovat nechci, ne že bych byl nějak extra eko, ale měnit věci po roce nebudu - ty reklamace se moc po téhle době neuznávají - co jsem četl, tak argumenty bývají stejné - zákazník si to zničil sám nevhodným zacházením. I když všichni víme, že se k tomu naprostá většina zákazníků chová normálně, stojím za váma lidi, jenom je to prostě kšunt.

mmmm
hodnocení

Souhlasím. Nejsem naivní puberťák, který si myslí, že za 2000 pořídí prvotřídní joystick s plynovou pákou, komplet v kovu. Počítal jsem, že do toho budu muset 4 - 7 tis. nastrkat, jen mě zarazilo, že ani tahle vysoká cena pořád nezaručuje kvalitu a musím sáhnou skutečně po kouscích za 10 tis. a více, aby to vůbec splňovalo to, co jako zákazník chci. Nemyslím si, že je přehnaný požadavek na funkčnost + aby to vydrželo alespoň ty 2 roky bez zásahu uživatele a aby se to nerozpadlo (práskání v různých místech, dle recenzí) při používání k jakému je to navrženo. Tohle mi přijde prostě absurdní. PC hry jsou jedním z mých koníčků, ale rvát 15 tis. do skutečně pěkného kniplu s pákou, jehož výrobní cena (ano, trošku jsem se v tom pohyboval) nepřekračuje 5 tis. Když se podívám, jak je to vevnitř odfláknuté. Třeba kabely na deskách zapojené tak že div samy nevypadnou jak jsou natažené a narvané přes ostatní kabely a komponenty. Prostě děs a lidi to asi nevidí i když do toho kvůli údržbě lezou. Další věc, jaká údržba? Celý systém má být za takovouhle cenovku už zapouzdřen, aby se dovnitř nic nedostalo a mohlo se to používat klidně deset let a více bez zásahu? Je to brutálně předražená věc, která svým zpracováním (materiál a provedení) neodpovídá ani polovině ceny, za kterou se pořizuje. Znovu upozorňuji, že chápu když je třeba si za některé věci připlatit (značka, výjimečnost produktu), ale tohle není výjimečný produkt, je to knypl s pákou, které se vyrábějí od mého dětství. Úplně tady chybí nějaký střed. Prostě pod 10 tis. jsou poruchové kousky (ano, i když je to tady zmiňováno, vážně počítám s tím aby to vydrželo více než ty dva roky, raději sáhnu po dražším produktu, který vydrží), které sotva přežijí zaruku, a pak nad 10 tis. což je přepal. Souhlasíte s tím?
*smich*
Pokud někdo máte kontakty, tak pojďte. Záložíme vlastní firmu, budeme vyrábět volanty a joysticky v provedení těch současných za 15 tis. Uvidíte, že výrobní cena bude kolem 5 - 6 tis, kdy nejvíce na tom bude stát elektronika a čidla, protože udělat těla bude podle současných cen do 2 tis. se vším všudy včetně pružinek a šroubků. Nasadíme na produkt cenovku 8 tis., pořád tam bude pěkný zisk a hráči z celého světa nám za naše volanty a joysticky s pákami a pedály utrhají ruce.
*smich*

Radši se ještě určte, protože pak zjistíte, že s takhle malou marží to dřív nebo později zabalíte.

mmmm
09.09.24 13:50
hodnocení

*smich*
tre

Víš kolik stojí jeden průměrný zaměstnanec za rok? Schválně napiš částku

mmmm
hodnocení

Kolika smajlíky to musím ohraničit, aby i těm jednodušším jedincům došlo, že to nemají brát vážně. Jinak obecně ano, pohybuji se v tom celý život. Na zisku z nějakého produktu se váže více faktorů, není to tak jednoduché. Ale pro ty, co to vzali vážně řeknu tolik... máte produkt jako celek, který se prodává s nějakou intenzitou v určité cenové hladině. Když máte na produktu nějaký zisk, tak ten zisk máte z prodaného kompletu konstantně daný. Berme třeba set joystick, páka. Není pravda, že za set musíte mít třeba 4 tis zisk, protože pak by například nižší řady měly výrobní cenu 50 Kč, což je asi každému jasné, že je nesmysl. Máte nějaké náklady na materiál a náklady na výrobu (v těch je samozřejmě zahrnuto vše, tedy i platy zaměstnanců, energie apod.). Pokud se s těmito náklady dostanete na 6 tis a prodáte produkt za 8, je to moc hezký zisk. Je jasné, že kdybyste prodával tepelná čerpadla i s montáží za 250 tis. Tak tam by zisk 2000/zakázka nestačil. Ale dost. Trošku odbočujeme, dodal bych abyste poradili nějaké řešení, jako ostatní rádci (děkuji jim), nebo si svou touhu po shazování tazatele šli léčit někam jinam. Nejsem na to zvědavý a už na to nebudu reagovat. Bohužel řešení neexistuje, krom toho, co jsem vypsal...
Jinak tady jsem našel moc pěkné video:

The Definitive 2023 HOTAS Buyers Guide! (youtube.com)

Já jenom k tvoji představě o pěkném zisku když joystick prodáš za 8.. :) Kolik těch joysticků prodáš za jeden měsíc? To není věc co se prodává jak na běžícím páse.. Pokud to budeš dělat doma sám na koleni ve volném čase tak se to dá. Ale dělat to jako práci + mít zaměstnance tak buď musíš mít hodně velkou marži nebo jich hodně prodat.. :) Ale pohybuješ se v tom celý život tak to určitě víš..

mmmm
hodnocení

Tak mám vážného kandidáta... Je to z té dražší rodinky, rozuměj nad 7 tis. , ale snad by to mohlo nějaký čas vydržet.
PurchaseOrion2 HO/...
Má někdo zkušenosti s nákupy od této firmy? (Naivní si myslet, že mi tady na to někdo odpoví, asi bych se měl ptát vážně na nějakém fóru specializovaném na joysticky, ale stejně se zeptám...) Děkuji a všem zde přeji krásný večer. Že je super, že už skončila ta hrozná vedra? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]