Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám připojený internet ke 2 PC,vše klapalo velmi slušně,Včera přestál jít internet na jednom počítači,na druhém jede! Asi to není častý jev,stalo se.Krabičky svítí jakoby jely oba PC,síťový kabel taky v pořádku.
Takže vlastně připojení k internetu je asi OK,ale nejde zobrazit jediná web,stránka.Ukazuje chyba ,nelze nalezt server.Chyba bude nejspíše v počítači,ale nemám sebemenší tušení jaká.
Zavirovaný počítač není,a nezaznamenál jsem nic neobvyklého,počítač kromě internetu šlape bez problémů.Ještě jednou podotýkám že na tom druhém PC internet jede v pohodě.Uvítám jakkoukoliv radu k odstranění této závady,předem Vám všem moc děkuji.
router jsi zrestartoval? Z pc kde nejde net se pripojis na roter? Koukal jsi do start/spustit/cmd a ipconfig /all jake to ma vubec pridelene adresy a porovnat s pc ktere na netu jede
Díky za radu,moc se v tom nevyznám,ale resetovat krabičku? to je pak práce pro technika to dát do pořádku,
Tam problém nebude,to by nešel internet ani na tom druhém PC,co se týče připojení tak takhle jedu přes 1 rok : z krabičky jeden síťovy kabel do 1 PC druhý sitovy kabel do 2 PC. Do start/spustit/cmd a ipconfig /all jsem zatím nekoukál můžu to udělat, ale samy by se přidělené adresy nesmazaly,obzvláště když to přes rok jelo.
Bavil jsem se s provozovatelem síťě a ten tvrdí že tato oprava nespadá do bezplatného servisu,protože když 1PC jede,tak problém je ve vlastním počítači,Tak nevím kde je pravda.I přesto díky.
Psal jsem přeci zrestartovat- což je vypnout/zapnout.
Ipconfig /all nedělá nic jiného než že ti vypíše informace o připojení- IP adresy na všech kartách...nic tim zkazit nejde. Případně zkus také druhé pc dát do jiného portu/zástrčky na routeru, zda ti neodešel port
Bohužel Ipconfig /all nevypíše informace,protože jen problikne černá tabulka a zmizne během setiny vteřiny.
kdyz napises cmd tak se spusti prikazovej radej, kdyz do nej napises ipconfig /all tak ti nic neblikne
Díky,
vyjel jsem protokoly rozdíly jsou ,nevím co má být stejně a co ,ne tak píši vše:u konfigurace máme vše stejné,akorát název hostitele je jiný.
u adaptéru:maska podsítě a výchozí brána máme stejné udaje
adresa ip poslední čísla máme rozdílné
fyz.adresa jiné udaje
počítač kde jede internet
má protocol DHCP povolen,kde nejede není povolen
automatická konfigurace u mě kde nejede internet není uvedena,syn má povolenou
server DHCP nemám uvedené data.syn ano
server DNS mám jeden s jinými udaji než syn ,který má dva.
Jestli se v tom vyznáš a pomůžeš to opravit,tak smekám
Jo a ten problém je tedy s DNS
Doporučuji ti nastavit i u tebe automatiku (start/nastaveni/sitovani pripojeni/ prave tl, vlastnosti- IP i dns automaticky) a nebo tam napiš ty dns adresy co jsou na druhém pc a nebo tam dej ip adresu routeru- předpokládám že to bude ta ip adresa kterou má brána. Kdyby něco tak ještě písni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.