Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit doubleclick u myši?

Od: doubleclick odpovědí: 8 změna:

Začala zlobit (optická bezdrátová, má tak 3-4 roky) myš, na jedno kliknutí dělá často dvojité. Odšrouboval jsem kryt, skoro žádný bordel tam nebyl jen něco málo na kolečku, nic zlomeného, vyměnil jsem i baterku, ale nezdá se že by to pomohlo. V nastavení myši všechno normálně. Řešil to někdo jinak než výměnou myši? ..prý se to dá "opravit" prográmkem který doubleclicky eliminuje, má někdo vyzkoušený?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Vyhodit a šáhnout do šuplíku pro druhou. Ale pokud je chuť, tak není problém se podívat jaké mikrospínače tam jsou, koupit si náhradu a vyměnit je. Vypadá to namátkou takto: vi.aliexpress.com/...

hodnocení

0x

Dvojklik vzniká při poškozeném nebo unaveném mikrospínači pod tlačítkem myši.

Většinou se změní zvuk při stisku tlačítka a to naznačuje, že bude na čase mokrospínač vyměnit nebo začít hledat novou myš.

Program na eliminaci dvojkliků neznám. Spíš si můžeš nastavit dvojklik na minimální čas (nejrychlejší) a třeba to ani poškozený mikrospínač nestihne a budeš muset místo dvojkliku používat ENTER na klávesnici.

kdosi
hodnocení

0x

Mohlo by pomoct ty mikrospínače přemostit nějakýma malýma kondenzátorama (nebo ještě líp kondík+malý odpor sériově)).

Stisknutím se kondík vybije, při puštění se začne nabíjet a tak to ve výsledku bude stisknuté o chviličku déle, pokud při tom tlačítko zakmitá (a udělá doubleclick), tak to ten zlomek sekundy překryje a myš si ničeho nevšimne a bude to mít pořád jako jednoklik.

Ale znamená to pájet do myši a experimentovat s těma hodnotama.

hodnocení

0x
Vymačkaný mikrospínač, k výměně je potřeba umět pájet.

hodnocení

0x
Já si na oblíbené myši přepájel mikrospínač, který je příčinou tvého problému. Nyní mám dokonce myš, která umožní výměnu bez pájení, což by měla být samozřejmost.
lmgify

Jak je to dělané? Mikrospínač v patici?

thetruth
hodnocení

0x

To se vyřeší výměnou mikrospínačů. Některé se dají rozebrat a napružit/vyčistit, ale mne osobně by se do toho nechtělo. Takže sehnat spínače a vyměnit. Záleží, co je to za myš, u Geniusky za 150,- bych se na to vykašlal.

lmgify
hodnocení

0x

Jak už lidi píší, je v čudu mikrospínač. Musíš pájet. Nový spínač nepotřebuješ. Přehoď mikrospínač pod levým a prostředním tlačítkem. *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]