Dobrý den, také se Vám tak poslední hodinu a půl hrozně dlouho načítají na mobilu stránky a internet? Ať už jde o seznam, nebo youtube, whatsapp cokoliv, hrozně dlouho se to vše načítá. Místo běžného pársekundového přesměrování to trvá třeba až 50 sekund. Chvílemi to ale běží v pohodě. Vypadá to jako by byla spíše chyba na straně těch serverů/webů či jak to odborně nazvat. Prostě je to celé zpomalené. Také jste se s tím teď v posledních minutách setkali? Vím že občas míval před dávnou dobou myslím seznam nějaké talovéhle výpadky či pomalé načítání způsobené nějakým přetízením, nebo napadení nějakými hackery, ale překvapuje mě že se to týká teď i ostatních webů a i dokonce aplikací. Jako by to postihlo celé připojení k internetu. Nevíte čím to může být? Může to být poskytovatelem? Nevíte někdo kdo používá internet od tmobilu zdali jste se s něčím podobným v posledních minutách, hodinách setkali? Nevíte jak to vyřešit, zlepšit? Děkuji za Vaši odpověď a případné tipy a rady. Přeji hezký den
Ne, žádné sekání nepozoruji. Možná máte nějaký výpadek u vašeho poskytovatele. V první řadě bych doporučil dát tomu čas, a případně to potom řešit u něj.
Pokud by mi blbnul internet, který si platím, tak asi druhé co udělám, bude, že zavolám tomu, komu platím... A pokud neplatím a mám ho zdarma, nemám se na koho obrátit s kvalitou, třeba nějaká Metropolitní síť, no tak se půjdu zeptat k sousedovi, a ne na internet Že by jsi sekal celorepublikově internet se asi dá vyloučit.
prvním, co máš udělat, je restartovat tvůj modem, rou ter, zařízení mezi tebou a poskytovatelem. zejména ty levnější je nutno čas od času restartovat, vypnout napájení.
můžeš rozvést to "přesměrování"? odkud kam co když je to něco pokoutného.
(Ano, seznam.cz dělá pokoutné přesměrování, asi od začátku roku)
uzivatel2
Problem již přestal. To přesměrování, pokud použivám tedy správnou terminologii k tomu co popisuju, tak se zdlouhavě dělo když jsem například zadal na fb nějaký kontakt, tak "přesměrování" se na profil trvalo třeba 50 sekund. To samé když jsem třeba zadal do googlu slovo wikipedie, normálně během sekundy google vyplivne výsledky k zadanému klíčovému slovu. V tomhle pripade jsem si tam pak ale ještě tak minutu minálně zíral na logo googlu a as tak po 80 sekundach nabehly výsledky. Normálně googlu vyhledá tak do sekundy. Poté zase to samé když jsem klikl na odkaz wikipedie než mě to na ni přesměrovalo. Další tak dvě minutky jsem si počkal když jsem zadal hledaný výraz do vyhledavacího pole wikipedie, než mě to přesměrovalo na konkrétní článek, apod. To samé při načítání poradte.cz. Normalne kdyz dam vlozit prispevek je max do 10 sekund zverejnen. Ted jsem tak 5 minut koukal porad na to co jsem napsal, pak poradte zmizlo a zustala pouze lista prohlizece a cele pole prohlizece zbelalo, pak az tak za 3 min se přípěvek doveřejnil. Možná to popisuji špatnou terminologii a nejedná se o přesměrování, nejsem ajťák takže se omlouvám pokud tady neco říkám špatně.Co to je termín pokoutné přesměrování,bohužel nevím. Hlavně mě ale překvapilo že to sekání a zdlouhavé načítaní všeho, webů, aplikací, článků nejen na seznamu bylo tak zdlouhavé. A bylo to u všeho co vyžadovalo internet, ať už appka, nebo web, atd..
uzivatel2
Teď jsem si v souvislosti s hledáním toho pokoutného přesměrování našel něco k tomu asi přidruženého. Na anglických webech jsem našel že se může jednat o jakýsi mitm útok.. prýže to způsobuje záhadné problémy s připojením k internetu. Moc ale nechápu proč by se dělo tak zrovna u otevirani seznamu nebo u wikipedie, co by tím útočník získal.? Ma to smysl nejak dal resit? Nainstalovat nejaky antimalware? Mohl tim utocnik neco ukrast?
Pokud používáte prohlížeč EDGE, přejděte např. na Chrome. Edge i pokud jej čistím, hlavně na Seznamu je neskutečně pomalý. Stránka Seznamu je velmi zaplněna daty a odkazy.
Málo kdy se stame , že se "seká poskytovatel obsahu"(což vůbec nesousisí s vašim poskytovatelem), natož, celý internet. Dráty od pantáty nevedou od vás přimo do seznamu, ale k poskytovateli, do peeringu nebo do jeho spojení se světem (hrubě to je něco jako default routa). To samé poskyt. obsahu. A někde " uprostřed internetu se potkají" Schematicky má okruh x článku: Zařízení - váš router - isp frontend - is upstream - peering - transit - peering - dc - server. (Jeden z možných -jen přiklad) Tak to je. Nejprv hledat problém.u sebe, potom, jiné zařizení, jít po hoppech, potom jiná síť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.