Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace Windows na ThinkPad T480

Od: jerry odpovědí: 14 změna:
Ahoj všichni, prosím o pomoc s instalací Windows 7 32bit na ThinkPad T480. V ntb je 2.5"HDD 1TB od WD, nový. Notebook je koupen jako repas a byl dodán s SSD nvme2 a Windows 10 64bit. Chci ho použít pro provoz speciálních aplikací pro diagnostiku vozidel, proto potřebuju rozběhnout 32bit systém, bohužel tyto aplikace mají napsané ovladače jen pro 32bit architekturu. Chtěl jsem použít ssdčko, ale nepodařilo se mi nikde dohledat ovladač, který podporuje win7 32 bit, a instalace se zasekla hláškou "systém nenalezl ovladač pro váš hardware"
Tak jsem tam dal 2.5"HDD co jsem tu měl nový záložní, ale bojuju pořád s tím stejným problémem. Ovladače jsem zkoušel různě stahovat z internetu, extrahovat a přidat do složky na flahdisku s instalací, ale tápu, když už najdu driver co má podporovat W7_32bit, tak nepodporuje T480 ThinkPad...a čeho přesně to má být ovladač? Disku? Nebo něčeho jiného? Napadá někoho co dělám špatně? Díky všem za odpovědi.
PS: nechci virtualizaci, jednak to neumím použít a druhak mi to přijde jak matriošky, program, v programu, v programu a v tom bych teprve pracoval

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
Jednak nusis byt trvale pripojen k netu. Drhak instalovat nejdrive ovlsdace chipsetu a az pak další. W7 uz nejsou podpirovany.
xp
proč musí. být , připojen

hodnocení

0x
A co Windows 10 / 32bit?
google.com/...
jerry
hodnocení

Zdravím, Windows 10 32bit by nevadil, bohužel vykazuje při instalaci stejné chování "chybí ovladač média (například jednotky DVD, USB, nebo pevného disku), který váš počítač potřebuje.
Myslel jsem že instalace Windows 10 má ovladač pro SATA řadič/SATA disky v sobě...ale asi nee, a mě se ho zvlášť nedaří najít

111®
hodnocení

0x
No jestli ma SW co jede jen na W7 tak mu asi W10 moc nepomůže.

xp
hodnocení

0x
tím diskem a selháním vyhledání ovladače by mohl být způsoben režimem disku v BIOSu - AHCI nebo RAID nebo tak
Ale T480 je nová mašina (původně jsem vidětl T430 - to by sedělo časově) - možná až příliš, takže samosebou Win7 nebude mít driver, pokud je to něco nestandardtního
á propos, že to tu nepadlo, o jaký jde disk a jak je připojen, v jakém režimu. Pokud je to NVMe, pak si mssylím, že tento problém se dá očekávat.
jerry
hodnocení

Zdravím, díky za konstruktivní přístup, jde o disk 2.5"5200rp WD Caviar Blue 1tb, je připojen namísto původního nvme2, za pomoci rámečku a redukce (HDD cable For Lenovo ThinkPad T470 T470P A475 T480 T480P A485 Laptop SATA Hard Drive HDD SSD M.2 2280 Connector Flex Cable stand
a.aliexpress.com/...
v BIOSu mám zakázaný secure boot, režim přepnuty na legacy ONLY, bohužel nastavení AHCI/SATA jsem tam jako nenašel ani při opakovaném procházení.

jm
hodnocení

0x
Program se nedá spustit v režimu kompatibility? Donedávna se dal stáhnout W7 bez potíží a ovladače pro ntb jistě na jejich webu jsou. V případě že ne, stačí driver booster.
rick
hodnocení

Promiňte, ale myslím, že jste nepochopil předmět otázky. Jde o program Pro diagnostiku vozidel Renault_Clip, pro ten bohužel existují ovladače jen pro 32bit. Reálně se věc má tak, že program se dá instalovatelné i pod win10 64bit, ale není pak možné ho použít k práci, protože nevidí diagnostickou sondu, která provádí q převádí komunikaci s autem. Výrobce/prodejce doporučuje win7 32bit, nebo win10 32bit, bohužel ani jeden z těchto 32bit systému mi nejde nainstalovat do t480tky a je jedno jestli mám v ThinkPadu SSD nebo HDD, prostě instalace nabootuje z USB, rozběhne se, zvolím jazyk, načítá, a pak okénko s tím, že systém nenalezl ovladač pro úložiště, tedy SSD/HDD/a nebo myslí jejich řadič? A kde stáhnout?
PS: SSDčko jsem zavrhnul, protože pro něj má být použit IRST od Intelu, bohužel pro 32bit není podpora, ale HDD od western digital se chová stejně, instalační iso je ofiko z Microsoft webu, USB vytvořen přes Rufus.

111®
hodnocení

0x
A nejelo b to pod Linuxem? Zkusin nejakpu verzi bez instalace jen CD nebo flesky. Ubuntu, Xubuntu..
rick
hodnocení

Bohužel, ten diagnostický program RenaultClip, má ovladače jen pro win7 32 bit a údajně to pravděpodobně v nějakém režimu kompatibility jede i na win10 32 bit, nevím jak moc dobře by si s tím poradilo třeba "wine" v buntu... A hlavně je to asi mimo moje schopnosti.
Ubuntu jsem docela spokojeně používal na desktopu, pro internet a multimédia, problém nastal, když jsem chtěl spolehlivě tisknout na postarší laserovce od HP, musel se instalovat balíček "hplip" což by měly být drivery pro HP tiskárny, už s tím jsem měl potíže a když se mi to povedlo, tak to stejně někdy fungovalo a někdy nee, prostě někdy jakoby systém tiskárnu neviděl a to je pěkně na #$@&, když chceš tisknout deset stránek a po prvních dvou tiskárna "zmizí", dokonce jsem radši vyměnil, USB kabel, kterým je tiskárna připojena...ale náhodné chování nezmizelo, po přechodu na win10 se skřípěním zubů, tiskárna funguje na první dobrou, vyzkoušel jsem oba kabely, fungují a tak mám jeden záložní ale to je zase jiný příběh.

111®
hodnocení

0x
U tech w7 jsou nainstalovany i SP1 aSP2? Az to bude takto komplet pak teprve laborovat.
rick
hodnocení

To jako jestli jsou service packy součást instalačky? A jak to z toho .ISO souboru poznám? Jestli myslíš instalované v notebooku, tak si nerozumíme, problém spočívá v tom, že instalaci nelze provést, protože, instalátor win7 i Win10 nedokáže instalaci dokončit, protože nemá ovladač pravděpodobně řadiče nebo disku. Vypadá to, že T480 je prostě už moc nový a nepředpokládá se na něm běh zastaralého trilobitiho systému, který prostě není podporován.

111®
hodnocení

0x
A novější diagnostak není?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]