Nejste přihlášen/a.
Stalo se vám to dnes někomu taky?
Dnes při otevření souboru pdf programem adobe písmo bylo dvojnásobné na stejné ploše tím způsobem , že druhá část slova byla přes první část.
nevíte někdo co se tam mohlo stát? - že by nepovedená aktualizace adobe?
odinstalace a nová instalace nepomohla, pomohlo jedině soubor pdf otvírat jiným programem.
Jestli myslíte Adobe Acrobat reader, tak s tímto programem jsem se přestal kamarádit už před mnoha lety. Je to nespolehlivý šmejd, který padá prakticky na počkání a stále se domáhá nesmyslných aktualizací. Protože ale potřebuji denně otevírat pdf soubory jak na svém NTB, tak na strojích, ktré servisuji, všude tento program nahrazuji Foxit Readerem - a je klid.
Já mám zase sumatru sumatrapdfreader.org/... přesně ze stejných důvodů. Bloatware od Adobe mi do kompu nesmí. V předchozím windowsu jsem měl sorax nebo jak se to jmenovalo. V linuxu používám nativní prohlížeč, co je v distribuci (proto mě v desítkách překvapilo, že musím něco instalovat, byl jsem zvyklý, že na pdf neni potřeba nic instalovat, že to je už v distribuci os).
Zdvojené písmo v pdf se někdy stává (prostě je v tom pdfku dvakrát a normálně se vykresluje v zákrytu), ale už nevím za jakých okolností (mám pocit že to někdy dělá internetový prohlížeč). Taky se někdy stávalo, že byla šoupnutá stránka (a část textů byla mimo), ale v tisku to bylo správně. Takže jsem pdfka tisknul na pdf tiskárně (chtěl jsem to mít i v počítači čitelné), bylo to docela zajímavé, ale fungovalo to. Ale měl jsem podezření, že všechno tohle je tím, že nepoužívám akrobat, ale nějaké alternativy.
Něco takového se řešilo na živě - soudruzi z Adobe prý udělali někde chybu a slibují, že to možná i opraví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.