Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adobe reader

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

Stalo se vám to dnes někomu taky?

Dnes při otevření souboru pdf programem adobe písmo bylo dvojnásobné na stejné ploše tím způsobem , že druhá část slova byla přes první část.

nevíte někdo co se tam mohlo stát? - že by nepovedená aktualizace adobe?

odinstalace a nová instalace nepomohla, pomohlo jedině soubor pdf otvírat jiným programem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli myslíte Adobe Acrobat reader, tak s tímto programem jsem se přestal kamarádit už před mnoha lety. Je to nespolehlivý šmejd, který padá prakticky na počkání a stále se domáhá nesmyslných aktualizací. Protože ale potřebuji denně otevírat pdf soubory jak na svém NTB, tak na strojích, ktré servisuji, všude tento program nahrazuji Foxit Readerem - a je klid.

hodnocení

Ano mám na mysli Adobe Acrobat reader.

mll

Já mám zase sumatru sumatrapdfreader.org/... přesně ze stejných důvodů. Bloatware od Adobe mi do kompu nesmí. V předchozím windowsu jsem měl sorax nebo jak se to jmenovalo. V linuxu používám nativní prohlížeč, co je v distribuci (proto mě v desítkách překvapilo, že musím něco instalovat, byl jsem zvyklý, že na pdf neni potřeba nic instalovat, že to je už v distribuci os).

Zdvojené písmo v pdf se někdy stává (prostě je v tom pdfku dvakrát a normálně se vykresluje v zákrytu), ale už nevím za jakých okolností (mám pocit že to někdy dělá internetový prohlížeč). Taky se někdy stávalo, že byla šoupnutá stránka (a část textů byla mimo), ale v tisku to bylo správně. Takže jsem pdfka tisknul na pdf tiskárně (chtěl jsem to mít i v počítači čitelné), bylo to docela zajímavé, ale fungovalo to. Ale měl jsem podezření, že všechno tohle je tím, že nepoužívám akrobat, ale nějaké alternativy.

hodnocení

0x

Možná by po aktualizaci pomohl restart.

hodnocení

Nepomohl zkoušeno.

hodnocení

0x
A nebylo to již v tim (samém?)souboru tak už z výroby?
Takhle vypadaj typicky pdf importovaná a znovu uložené , kdyžprogram nepřečte na 100%dokonale všechny featury (např mezery mezi písmeny)
Jinak souhlas, adobe fuj

hodnocení

0x

Něco takového se řešilo na živě - soudruzi z Adobe prý udělali někde chybu a slibují, že to možná i opraví.

halamus
hodnocení

0x

Pokud nepotřebujete extra funkce, tak zobrazení PDF už hezkou řádku let umí skoro každý internetový prohlížeč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]