Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesílení wifi na zahradu

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

dobrý den

mohu Vás poprosit o nějaký tip na opakovač/zesílení wifi signálu na zahradu? z baráku z routru signál dosáhne jen kousek za okna. Nejlepší by byl nějaký pouze do zásuvky, bez káblů...přemýšlim že bych to umístil pod střechu, ale to zase by musel být outdoorm kvůli vlhkosti...

cenově něco do 500max, neví ale jestli takové by byly dostačující? děkuji za rady a tipy

tento pry byl dobrej, škoda že se již neprodává

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
S opakovači mám špatné zkušenosti. Za mě jedině drát a k tomu třeba ten nejjednodušší router.

radši jen AP než router

Ano, router zapojený do LAN a všechno vypnutý, nechána jen WiFi, se stejnou sítí, stejným heslem, ale jiným kanálem nežli hlavní router.
chrochro

Podle stylu dotazů ten člověk není schopen cokoliv natahovat, natož krimpovat rj45 konektory, nedejbože někde vrtat ať už prostup ve stěně a nebo vrut s hmoždinku do zdi ...

Vhodně umístěný Opakovač signálu (třeba od tp link) nejlépe na půli cesty, nebo klidně na parapet okna uvnitř cimry nebo spíše zavěsit na drát za garnyž, bude dostatečným řešením pro tazatele.

ty opakovače mají třeba od TP linku přímo v aplikaci diagnostiku, jestli jsou umístěny správně,, zobrazují intenzitu signálu od vysílače, a intenzita signálu od opakovače K zařízení v zahradě už je také v rukou uživatele. myslím že mám takový Opakovač wifi 4 a je to docela v pohodě nějakých 30 Mbit to protlačí (limit wifi 4 je asi 80 Mbit 11n - Alespoň co mám já změřeno se svým telefonem, samozřejmě v 5 GHz na blízkost to dá více ve wifi gen5 (neplést s frekvencí 5 GHz, jedná se o generaci wifi)). V tomto případě do zahrady je určitě lepší 2,4 GHz než 5 GHz

chrochro

@jenyk - pak to ale není router ale access point, případně pokud to nejde na něm nastavit, tak postačí vypnout DHCP a přívod zapojit na stranu (zdířku) LAN a taky to bude fungovat.

router by vám moc nefungoval, protože při přechodu mezi wlan sítěmi by se změnily síťové adresy (IP a maska sítě, dns) a komunikace by se zasekla ...na chvílu nebo trvale

hodnocení

0x
Když už se neprodává, tak co tento?
datart.cz/...
Ale nemám zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]