Nejste přihlášen/a.
V bance mě zaujala bankéřova myš k počítači. Vertikální. Předloktí a dlaň byla na hraně a okolo, palec se opíral z jedné strany a z druhé strany se prsty dotýkaly myšítek. Máte ji někdo? Co na to zápěstí a karpály? Jste s ní někdo spokojený? Uvažuji o ní.
Mám a jsem spokojená velmi. Doporučil mi jí neurolog, když jsem přišla s bolavým ramenem z přetížení - práce na notebooku a začínajícím tenisovým loktem. Ruka je při práci s ní v přirozenější poloze. Dále jsem si k notebooku připojila i klasickou klávesnici . Také z práce na klávesnici notebookové jsem měla bolavá ramena.
Mám, dlouhé roky (cca 4) používám. Přestal mne bolet tenisový loket...
Jinak si už nedovedu představit, že bych používal klasickou myš. Ano, asi den, dva si člověk zvyká, ale pak je to zcela v pohodě. Na PC dělám 10h denně a někdy i 6 dnů v týdnu...
Mám konkrétně tuhle:
Tlačítka se dají konfigurovat a to používám také k velké spokojenosti.
To netuším...Hry na PC nehraji. Používám výhradně na práci (AutoCAD) a pro daný účel bez problémů.
@nomohakon nevím jak takhle konkrétně a nevím jak na Doom, ale mám několik podobných z Alíka v ceně okolo dvou stovek a na různé CADy a Gimpy a Krity naprosto v pohodě, na vesmírné střílečky taky a ani u ostatních her nebyly problémy, ale tam na myš nároky nebyly.
Prima! Děkjuji. Nejdříve do obchodu zajdu osahat, vyzkoušet a pak někde objednám. Vyjde levně, ale když se přičte poštovné, tak citelně to levnější není. Uvidím.
Nějaký čas si na ni musíte zvykat. A když si k ní přikoupíte ještě tuto bluetooth + bezdrátovou vi.aliexpress.com/... tak dosáhnete na poštovné zdarma. Klidně pak mějte obě zapnuté současně a vyberte si tu, která právě víc vyhovuje a můžete tak střídat polohu ruky. Ta bezdrátová se dobíjí přes USB.
Mě to napsalo něco jako 170 Kč a "doprava při objednávce nad 220 Kč zdarma" - což je celkem obvyklý obrat, takže bych to hodil do košíku a přihodil ještě pár dalších věcí, co mají "doprava při objednávce nad 220 Kč zdarma" (klidně i zcela jiných a z jiných obchodů na alíku), dokud by to těch 220 nepřelezlo, a pak bych měl tu dopravu skutečně zdarma.
Jenže já tam nakupuju celkem běžně, takže najít těch pár věcí navíc je pro mě hračka, kdybych je nekoupil dnes, koupím za týden, nebo za měsíc ... (zrovna mám v košíku věcí asi za pšt stovek, že je třeba někdy časem koupím, takže mi to cenu za dopravu ani neukazuje)
Někdy vyjde levněji prostě vzít cokoli do té hranice, i kdybych to měl pak zahodit, než platit poštovné (zvláště pokud můj nákup je těsně pod tou hranicí). Ale já stejně najdu něco, co časem spotřebuju, ať už jsou to svítivé diody, šrouby, podložky pod myš (s opěrkou pro ruku - mě se stejně na to nejvíc líbí animačky s "kozama"), šňůru na prádlo, kolíčky, udělátka do dílny, nějaký "4dírkový modul" třeba DC-DC konvertor, zesilovač nebo tak něco ... a i vy si asi něco najdete pro sebe (natáčky, kuchyňkou podložku, nebo co já vím).
Jestli kupujete poprvé, tak můžete dostat slevu jen ta to, že jste nový zákazník, stejné věci prodávají různé obchody za různou cenu, často je část ceny schovaná v dopravném, jsou různé akce, obvyklé je 220+=doprava zdarma, nebo 3 věci v košíku=doprava zdarma, nebo při koupi do nějakého data je to zlevněné - to se taky pořád mění, tak je dobré si to přečíst a pak se podívat, kolik to uvádí cenu při placené a pokud je to nějak moc, tak z placení vyskočit a kouknout se ještě znova.
A samozřejmě, že je tam strašná spousta fejků jako boty typu AniĎas a podobně, to už chce posoudit, zda to člověk koupí i tak a bude riskovat. Boty bych nekupoval, složitou elektroniku taky ne, součástky a jednoduché moduly kupuju běžně a ač neznačkové, fungují dobře. Nástroje kupuju jen takové, kde kvalita materiálu není kritická, dávám si pozor taky na velikost, protože člověk koupí pilník, který vypadá normálně a přijde mu přesně takový, akorát se vejde do dlaně celý (já ho potřeboval právě na "mrňavosti", takže cajk, ale někteří jiní se v recenzích čílili, že to na obrázku vypadalo podstatně větší, než byla deklarovaná (a skutečná) délka)
A samozřejmě pokud nebudete spokojená s tím, co vám přijde (mě třeba místo "diamantového" pilníčku přišel obyčejný drážkovaný) tak okamžtě "dispute" a řešit to přímo s Alíkem (velmi často dá prostě peníze zpět, nebo požaduje fotku a pak dá peníze, s tím, že šmejd vám zůstane), nikoli s prodejcem, tkerý bude slibovat hory/doly/černý les, chtít to posílat do Číny na Vaše náklady a hlavně to zdržovat dost dlouho, abyste nestihla dát dispute. Protože za dispute vrátí peníze Alík a z prodejce si je vymlátí sám a navíc dostane prodejce černý puntík a z toho mají opravdu celkem strach. Ale na to, že jsem tam nakoupil stovky a stovky různých věcí, tak problémy byly jen u skutečně pár kusů a až na jeden to skončilo tím, že jsem dostal peníze zpět (buď celé, nebo půlku, podle toho, co jsem žádal).
Mám už léta a je to veliké dobro, ruka leží mnohem přirozeněji a mnohem míň se unaví.
U počítače trávím většinu času, takže vertikální myš, podložku pod myš s opěrkou ruky, další opěrku pro ruce před klávesnici a pohodlnou přehlednou klávesnici, kde se mi dobře píše považuju v podstatě za nutnost
Kolegyně si ji před časem objednala a blbě jí sedí v ruce, takže od té doby na ni nešáhla. Doporučuji Vám nejdříve si to někde ošahat, abyste neměla podobný problém. Ty myšy nejsou tak malé jako ty staré malé na kabel...
PS: Po 15 letech práce za počítačem nevím, co je to karpál ani bolest zápěstí. Spíš mám v zadnici záda jak ten invalida
Děkuji za zkušenosti. Před nějakými roky jsem si něco pokazila a musela jsem mazat, jednu po druhé, stovky fotek. Dopadlo to tak, že jsem měla bolavé karpály a tenisový loket, teda zánět jako blázen v celém předloktí. Mladá mi to zatejpovala a musela jsem myš na levou ruku. Teď jsme objevila tuto a jsem nadšená. Zajdu do obchodu vyzkoušet.
@babkazov: Hlavně se nenechte "zmást" prvním dojmem...Opravdu chvilku trvá, než si na tuto myš člověk zvykne. Za 2 minuty v prodejně může být Váš dojem hodně zkreslený...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.