Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s antivirem

Od: svatoslav odpovědí: 14 změna:

Zdravím, mnoho měs. neustále mi jistý antivirový program (FREE) hlásí, že "Bezpečně jsme přerušili..." atd. Nechci nic přerušovat, vše je v pořádku. Kam přesně napsat, poradíte e-mail AVAST podpory? děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Avast odinstalovat, nechat vestavěný Windows defender
2222

To tazateli ale asi nepomůže. Poklud mu Avast našel něco nežádoucího v počítači tak je velmi pravděpodobné, že Windows defender mu to také najde a bude mu to také přerušovat nebo blokovat.

thetruth

Tak že to nemůže být False Positive? A Avast je známý tím, že hlásí všemožné kraviny (asi aby to vypadalo, že něco dělá). Defender také samozřejmě občas blokuje nějaké aplikace, ostatně je člověk může ručně povolit. To tedy předpokládám jde i v tom Avastu, nevím proč tazatel chce psát na podporu. To nic nemění na tom, že používat Avast je zcela zbytečné, spíše kontrapoduktivní, protože kdykoli jsem se setkal se slabším notebookem (hlavně s procesory N-ebrat), tak Avast byl dokonalý zabiják výkonu. Nehledě na šmírovací kauzu. MS stačí, nevím proč posílat data dalšímu subjektu.

2222
hodnocení

3x

Popkud ti antivirový prográm bezpečně něco přeruší tak to je snat dobře. Od toho antivirové programy jsou aby přerušovaly a blokovaly něco co není v počítači žádoucí a co tam může nadělat nějakou neplechu. Podpora Avastu ti v tom asi nic neporadi, protože když jejích antivir najde v počítači něco nežádoucího tak asi ví proč to nechávají přerušit. Pokud víš, že to co ti antivir přerušuje je určitě v pořádku a nemůže ti to nadělat nějakou neplechu tak v antivirech byvá někde možnost dát to do vyjímek, tak aby na to antivir už více nereagoval. Pokud nechceš antivirem vůbec nic přerušovat tak ho odinstaluj a nepoužívej. Pak se ale nediv pokud se ti do počítače náhodou dostane nějaké svinstvo a nadělá ti tam nějakou neplechu.

thetruth
hodnocení

2x

Avast urychleně a kompletně zlikvidovat, spustit integrovaný Defender, nechat ho aktualizovat, provést kompletní scan a pak už jen používat počítač. A při používání myslet, neklikat zběsile na neznámé odkazy a nenavštěvovat podezřelé stránky. To je ta nejlepší ochrana proti napadení PC.

2222

A pak se bez antiviru hodně divit a možná i zde na poradně řešit jak je to možné, že se do počítače dostalo nějaké svinstvo a nadělalo tam nějakou neplechu když se při používání počítače myslelo (možná kdo ví na co), neklikalo zběsile na neznámé odkazy a nenavštěvovalo podezřelé stránky (tzn. téměř žádné, protože nikdo nemůže vědět jestli nějaká známá stránka nebyla napadená a pozměněná nebo jestli odkaz se nepřesměruje tam kde to člověk nechce).

thetruth

A Defender je co? Tahová strategie?

karel556*
2222
bez jakéhokoliv antiviru? Windows Defender je plnohodnotný antivir integrovaný v systému, Avast je již dobrých 6 let otravný klump brzdící počítač.
kdosi
2222

karel556: Windows Defender je asi plnohodnotný antivir, ale já ho nepoužívám. Kdysi jsem používal AVG a pak Avast, ale když mne tyto antiviry začaly obtěžovat nabídkami na přechod na jejích placenou verzi tak jaem se na ně vykašlal a přešel jsem na COMODO který mi už několik let dobře slouži bez jakéhokoliv obtěžování. Každý antivir více či méně brzdí počítač tím, že je neustále v provozu, ale pokud chce mít někdo počítač hlídaný před nežádoucím svinstvem tak musí se smířit s touto brzdou počítače.

thetruth

@2222

Proč používat další antivir, když je bezplatný integrován přímo do systému a má jedny z nejmenších nároků na systém, to protože oba pocházejí od stejného subjektu? Tedy zaintegrování do systému těžko může být lepší. A že jste používal Avast a AVG, to gratuluju, protože to, že prudili s koupí placené verze je ten nejmenší problém, co je s těmito "antiviry".

Proč radíte, když tomu očividně nerozumíte? "Defender je asi plnohodnotný antivir, ale já ho nepoužívám...". Dle první odpovědi vůbec nevíte, že to je antivirus. A jaké asi? Prostě úplně mimo.

@thetruth Kolik já už viděl napadených PC s Defenderem... *smich* Vtipné ale bylo, že valná většina majitelů ani netušila že jim tam něco bez jejich vědomí žije.

thetruth

@bobika

No a? Když je uživatel prase, nepomůže mu ani antivir placený zlatými cihlami. Běžný uživatel co má trochu mozku a nekliká zběsile na každý odkaz na obrazovce a v mailu je ve většině případů zcela bez obtíží. Btw. u nás v práci je Defender firemní skupinové řešení.

2222

thetruth: Nikde jsem nepsal, že používám další antivir. Windows Defender mám vypnutý a místo něho používám COMODO. Nemám příliš rád když se mi někdo snaží vnucovat nebo podsouvat něco co bych měl používat, tak jak to dělá Microsoft prostřednicvím Windows ve kterém má nacpané svoje programy a služby čímž tak trochu je lidém podsouvá. Bylo by asi zajímavé kolik lidí by to všechno od Microsoftu používalo kdyby to nebylo součástí Windows a museli by si to odněkud stahovat a instalovat. Nemám v úmyslu tu hodnotit a posuzovat Windows Defender, ale každý si snad může používat nebo nepoužívat antivir jaký chce nebo jaký uzná za vhodný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]