Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na testování síťových kabelů při elektroinstalaci?

Od: boban® odpovědí: 9 změna:
Ahoj, co byste doporučili za tester síťových kabelů, při zapojování UTP zásuvek atd...
1) m.alza.cz/...
2) m.alza.cz/...
3) mironet.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ty alza linky nefungujou

pouzivam toto a super alza.cz/...

hodnocení

2x

Pokud jsi profík, tak ten z mironetu. Pokud si občas nacvakneš něco doma nebo u kamoše, tak stačí ten za 90Kč. Já něco takového léta používal, lepší jsem si šel půjčit až v případě problémů.

hodnocení

Co říkáte tomuhle s trasovačkou?
allegro.cz/...

nic, ja ti ukazuju tester za 300 a ty mi ukazes za 1700. Tak klidne porid tohohle FLUKEHO je za 15 000 €€€€€€€€€€

neumann-messgeraete.at/...

hodnocení

0x
Pokud potřebujete zjistit jen správné zapojení kabelů a konektorů, pak stačí toto, vyzkoušeno v provozu hadex.cz/...
nebo toto v sadě allegro.cz/...
doplněno 01.08.24 20:58:

Pokud nepotřebujete měřit přechodové odpory nebo přeslechy a interference.a také délku UTP kabelu, NTC-3 to být nemusí, stačí testery za pár korun... pokud to děláte jako profík, pak NTC-3 a podobné...případně tento pro denní využití v praxi

krtek6

tak tak...mám to v sadě jako dárek ještě s kleštěma na koncovky...pár stovek to stojí komplet:)

ta sada je za tu cenu neuvěřitelná :)

Před levnými lisovacími kleštěmi na konektory (RJ11-RJ45) důrazně varuji. Pokud to nejsou ty s kolmým vedením nožů, ale takové výklopné, které nedosedají na konektory kolmo, pak se můžete dočkat nekvalitních spojů.

Měl jsem jedny takové - zkouška testerem v pořádku, v praxi to nefungovalo ... musel jsem je vyhodit.

Stejný typ kleští, jako v sadě, kolmé vedení, používám už "pár" let, prozatím bez problémů. Záleží, co si vyberete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]