Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou náhradu za CCleaner?

Od: pr odpovědí: 21 změna:

Kdysi velmi dobrý čistič počítače CCleaner Free už delší dobu není to co býval kdysi. Zdarma už v něm zůstalo pouze pokročilé čištění a vše ostatní kdysi také zdarma vyžaduje aktualizaci na placenou verzi. Existuje něco jiného podobného na čištění počítače co je zdarma, plně v češtině a nenáročné na nastavování?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Čištění registrů je v CCleaneru stále. Ale je to schované. Najdete to následujícím postupem: Klíknout na ikonku "Nástroje" a vybrat "registry". Kliknout na "vyhledat problémy".

pr
hodnocení

Ano, máš pravdu. Je to tam schované a zdarma funkční. Byl jsem zvyknutý, že to bylo mezi těmi ikonkami v levo bez nutnosti se k tomu proklikávat a tak jsem myslel, že to asi zrušili a nebo nechali pouze v placené verzi. Děkují za upozornění na to.

hodnocení

4x

Ano. Dokonce to je součástí Win. 10.

computerworld.cz/...

pr
hodnocení

To "Vyčištění disku" které je ve Windows 10 ale provede asi pouze vyčištění toho co ještě zdarma dokáže i ten CCleaner. V tom CCleaneru kdysi bylo i čištění registrů a je tam zdarma vyhledání aktualizací ovládačů a aplikací s ale nefunkční jejích aktualizaci, optimalizace výkonu s nefunkční optimalizaci aj..

Prosím a k čemu je čištění registru?
Ovladače stahuji přímo ze stránek výrobce, už jsem se několikrát spálil,
A pokud vím, tak každý slušný program, aplikace, hlásí "Aktualizace"

Vyhledávání ovladačů tam bylo vždy za peníze, ale i free verze funguje normálně...

V placené verzi vyhledávání ovladačů funguje celkem dobře...

pr
hodnocení

juraja: S časem se v registrech nasbírají různé nepotřebné záznamy ohledně něčeho co už je dávno smazané a nebo odinstalované a zabírá to tam zbytečně místo a možná to i zpomaluje počítač a tak proč tam nechávat něco co už není k ničemu potřebné a nevyčistit to.
Ano, mnohé programy hlásí aktualizace, ale bohužel ne všechny. Když některou aktualizaci neprovedu hned když mi ji program nahlásí tak vícekrát mne na ni už neupozorni a může se na to zapomenout. Bylo proto dobré když mi je CCleaner vyhledal a umožnil je provést.

hlawata: Je možné, že vyhledávání ovladačů tam bylo vždy placené. Už si to přesně nepamatuji.

"zabírá to tam zbytečně místo a možná to i zpomaluje počítač"
Tak jo nebudu se s vámi dohadovat.

lexa
hodnocení

2x

Ano existuje, je to zdarma, nemusíte to stahovat ani instalovat, a to je NIC. CCleaner je jeden z nejzbytečnějších programů co si člověk může nainstalovat do PC nebo mobilu.

pr
hodnocení

A to myslíš jako vtip, protože vtipné to vůbec není? To, že ty asi počítač vůbec nečistíš a považuješ to za zbytečné a nechávaš tak v něm kdejaký už nepotřeby softwarový bordel je tvoje věc.

lexa

@pr Nečistím a nenechávám. Když opomenu sběr dat, bezpečnostní problémy a jak stupidní je mazat registry, tak sám o sobě je v dnešní době zbytečný. Moderní počítač dokáže fungovat bezproblému i bez nějakých čističů, třetích stran, protože je nepotřebuje. Navíc, je větší pravděpodobnost, že smažeš něco, co potřebuješ, resp. potřebuje system aby správně fungoval, ale jestli ho chceš používat pro dobrý pocit, tak jen do toho, bránit ti nebudu.

kdosi

Taky nepoužívám nějaké extra čističe, nepotřebné programy nechám jednoduše odinstalovat systém, jejich konfigurace tam většinou nechávám, protože je to pár kilo na disku a nic to nezpomaluje, protože na to nic nešahá. Případně nechám prověřit závislosti a odinstalovat i zrovna nepoužívané knihovny a programy.

Ale to je práce systému a jednoduché na zavolání, tak si nad tím ponechávám kontrolu a volám to jen když jsem si jistý, že daný program nebudu v dohledné době potřebovat.

thetruth

pr očividně o tom víš prdlačky. Čištění registrů je naprostá pitomost, je to databáze, a smazání pár rádoby nepotřebných položek nemá absolutně ŽÁDNÝ vliv na rychlost chodu systému. Mnohem pravděpodobnější je, že tyhle všechny "zázračné" čističe smažou něco, co nemají, a složí systém na kolena.

Takže jak tu bylo několikrát řečeno, na mazání registrů se nepoužívá nic, na smazání nepotřebných souborů stačí systémový nástroj ve Windows. That´s all.

pr
hodnocení

thetruth: "čističe smažou něco, co nemají, a složí systém na kolena." I to se může stát pokud někdo nepřemýšlí a nechá smazat úplně vše co mu čistič nabízí. Je třeba nad tím přemýšlet a nechat smazat pouze to co si je člověk jistý, že mu to nenadělá nějakou neplechu a to u čeho si někdo není jisty radějí ponechat bez čištění a odstranění. Pokud čistič umožňuje zálohu před smazáním nalezeného software tak je ji dobré použít. Já CCleaner používám už několik let a vyzkoušel jsem už i některé jiné čističe a prozatím mi to žádnou neplechu nenadělalo.

thetruth

Jo jo, bla bla. Znova jak píšu, registry jsou DATABÁZE, a té je fakt jedno, že tam jsou položky, které se aktivně nepoužijí. Rychlost to v žádném případě neovlivní. Ale váš problém, užívejte si tyhle "clýnry" pro pocit úžasnosti a čistého PC. Není nad placebo efekt.

pr
hodnocení

thetruth: Ono čističe nečistí pouze registry, ale i jiné software. Je dobré se nejedom něco domnívat, že je to tak, ale dobré je i si to ověřít i v praxi. Já na svým starým a už docela dost pomalým počítači mám ověřené, že občasné pročištění registrů mi ho pomáha trochu zrychlit. Na novým počítači nezaneřáděným různým už nepotřebným software (včetně registrů) se to asi příliš nepozná.

thetruth

Naposledy, registry jsou databáze, tam jsou nějaké položky navíc zcela bezpředmětné. Jaké čístění software? Tak buď nějaký software mám a používám, pak se do toho nějaká "clýnr" nemá co hrabat, nebo ho odinstaluji standardním způsobem. A se zbytkem "argumentace", doma provozuji ještě starý T420 s i5, takže dnes už doslova historii (vydán 2011), a ŽÁDNÉ čističe nepotřebuje.

A já se IT živím, rukama mi prošla hromada počítačů jak firemní, tak soukromé sféry. Mezitím i pár kusů zabitých k smrti podobnými nástroji.

A tímto toto téma končím, klidně si svoji placebo pilulku dále používejte, váš problém. Každý rozumný ajťák takové nádhery vyhazuje z počítačů, co se mu dostanou pod ruku, jako první.

pr
hodnocení

thetruth: "A tímto toto téma končím," Tak to je dobře, protože mne stejně nepřesvědčíš nějakými tvými domněnkami které já na rozdíl od tebe mám ověřené v praxi.

111®
hodnocení

0x

Vyskakuje hláška, že web není dostupný.

pr
hodnocení

Mě ta stránka normálně funguje a načte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]