Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčina opakovaně vybité baterie DELL Optiplex

Od: mirazb2® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, u mikropočítače DELL Optiplex (stáří dva roky) se zhruba po roce po startu objevila chyba. Tu jsem podle blikání identifikoval jako vybitou baterii CMOS (po startu to prostě skočí do režimu BIOSU, nezná to datum, nastavení atd). Tedy tu jsem vyměnil za novou, ale po půl roce znova. To se mi nějak nezdá. Nemáte s tím někdo zkušenost, může to být nějaká harwarová porucha, že by to třeba více "žralo" baterii? Hardwarový asistent vyloženě žádnou poruchu neukazuje. Chci to poslat na reklamaci (ještě rok v záruce), ale mám obavu že to přijde zpátky, že tomu nic není. Tak se raději ptám, jestli se lze třeba ještě podívat na nějaké nastavení "něčeho" v biosu atd ... Neřešili jste toto někdo?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mám podobné zkušenosti s bateriemi, které dodává EMOS... V DO u auta vydržely max půl roku; teď je tam Varta od prosince 2022... Takže bych se zaměřil na baterii... Co tam máte?
doplněno 23.07.24 13:20: Píšete...nějaká běžná alkalická GP... Co jsem používal, byly Lithium, většinou 2032...jedna z možností aku-shop.cz/...
doplněno 23.07.24 13:24: Nebo eshop.ramon.cz/...
hodnocení

Tak určitě nic speciálního, nějaká běžná alkalická GP. Můj dotaz je namířen spíš tím směrem, jestli je normální výměna po tak krátké době a jestli by to třeba mohlo být způsobeno i nečím jiným než samotnou baterii a jestli je to věc k reklamaci. Ale koukám, že asi nebudu jediný. Ještě jsem se s tím nesetkal, pouze kdysi jsem to měnil u starého počítače snad po 10 letech ...

hodnocení

0x
Kde berete jistotu že v té nové baterii bylo stejně energie jak v původní dodané výrobcem PC?
hodnocení

Jistotu nikde neberu :). Koupil jsem novou. Ale ještě jsem nikdy neměnil po roce v počítači baterii. Snad jednou u starého počítače po téměř 10 letech. Tedy proto se ptám jestli může být komplikace i někde jinde než v baterii. Protože mě přijde divné, že ta výrobcem vydržela rok, ta druhá půl roku. Proto je můj dotaz namířen tím směrem, jestli může být chyba i jinde než v baterii ...

Tak často jsem také nikdy neměnil a to svoje PC odpojuji od el.sitě.
Zkuste dát dotaz výrobci PC jaká by měla být životnost.
Kdyby to mělo být rok tak vás to alespoň donutí jednou za rok vyfoukat prach z bedny.

hodnocení

0x
Vyčištěný to doufám bylo...?
Myslím jak patici tak baterii. Měl jsem baterku co byla nová, v blikačce zářila na plno, ale v pc vydržela (do vyčištění) měsíc, možná míň.
hodnocení

Děkuji za tip. Tedy to si nejsem jistý, jestli se u předchozí výměny něco čistilo, spíše ne. Tedy zkusím vyfoukat a poté udělat znovu výměnu.

Ne vyfoukat, baterku otřít/vyleštit a patici vzít uchošťourem s lihem nebo kontaktolem. I když já to vzal jen suchým bavlněným kapesníkem...

hodnocení

0x

Normalni to neni, mam jich nejmin 100 a po roce baterku nemenim. Doma na normalnim PC mi baterka vydrzi tak 2 roky, je porad bez proudu dene asi 18 hodin, kluk to stejne , taky co 2 roky nova baterka. Ja myslim ze ta nova baterka nebyla uplne v kondici. Kazdopadne zaruku mas 3 roky tak pokud ji zas vystavi do pul roku tak reklamace, vemeni ti desku a je hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]