Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, Lidové noviny mají končit s už přes rok si pročítám ze zájmu o historii jejich archiv z předminulého a meziválečného období, který mají na stránkách zdarma. Poradil by mi, prosím, někdo způsob, jak by se ta databáze novin z let 1894- 1935 dala stáhnout, abych si je uložila do počítače, než je stihnou zrušit? Přes nějakou databázi, script, nebo tak? Děkuji Petra Archiv Lidové nov/...
Do roku 1913 jsou volně k dispozici knihovnami zdigitalizované výtisky.
Z webu: "Monografie, noviny a časopisy, u kterých nejsou známa data úmrtí autorů, se zpřístupňují po uplynutí 110 let od vydání."
Výtisky až do r.2013 jsou k dispozici pro online čtení jen s knihovní průkazkou libovolné knihovny. Info
A to jsi vymyslela sama, anebo ti to někdo řekl, že mafra zruší archivy?
Tedy pokud je to vůbec pravda, že LN mají končit, no tak to nevím ale asi vyje tak maximálně Přestali vydávat a nejspíš by nezrušili archivy Jen můj názor, nevím, proto se zajímám, odkud pramení tato obava?
Jo a vpravo nahoře toho archivního vydání tam vidím stáhnout kliknutím na stahovací tlačítko se stáhne celé vydání novin archivního, ale kam se to stahuje, těžko říct to už si musíš vyzkoumat
S tím stahováním (ikonkou) to vypadá jako u deníku Metro (taky z produkce babišova vydavatelství Mafra), stáhne se to nevim kam, ale když se potom dá ctrl+s (uložit stránku jako) tak ve složce k tomu html jsou ty obrázky (muselo se ale předtím kliknout na tu ikonku stažení), zmateně číslované, ale jsou tam. Teda poslední dobou se Metro už zase stahuje v pdf, svého času to ale bylo nutné dělat tak. Nějaký skript jsem na to taky viděl, ale nikdy jsem neměl potřebu se tím zabývat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.