Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může mít vadný pixel u monitoru negativní vliv na oči?

Od: mirek2® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

pro jistotu bych se rád zeptal, zda nemůže mít vadný pixel na monitoru negativní vliv na oči (vyzařování). Slyšeli jste o tom někdy?

Díky

doplněno 19.07.24 08:07:

LCD monitor

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Na oči ne, na nervy ano.
doplněno 19.07.24 12:21: Pokud je bílý, tak může trochu pomoci přes něj udělat černou tenkou lihovou fixou tečku v úhlu pozorování. Zvlášť pokud člověk preferuje tmavá chemata. A nevadí, když bude prosvítat, hlavně když nebude zářit.

Dávám bod. Očím to nepochybně nevadí, ale může to docela dost rozptylovat.

mll

Nemusí být ta lihovka ani černá ani úplně neprůhledná. Nevím jakou jsem vzal barvu na věčně zelených několik pixelů a docela to pomohlo (černá to nebyla). Neruší tolik ani tmavé ani světlé scény (jinak třeba na tmavém nebi to působilo divně). Teda mám je někde nahoře, kde se většinou nic neděje. Ta televize už taky něco pamatuje, kupovala se zhruba v roce 10 (dneska už je to jen výhradně monitor, jako televize (analog+DVB T1 takže možná ještě před rokem 10) sloužila opravdu sporadicky), ty vadné pixely má ale odjakživa. No ale jinak si člověk zvykne, že prostě na daném místě je vadný pixel a nevnímá to (i když zákon schválnosti říká, že vadných pixelů je řada přesně uprostřed).

km
19.07.24 08:54
hodnocení

2x

ne

thetruth
hodnocení

2x

Prázdniny?

vernon
hodnocení

1x
To má být vtip?

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, nedomnívám se, že by velmi malý a hlavně mrtvý pixel/bod měl něco vyzařovat a nějak ovlivňovat oči, zvlášť, když už ani nesvítí. Zdravím!
doplněno 19.07.24 16:18: mirek2 - takže, stručně a jasně i (doufám) pochopitelně. Vadný (libovolně poškozený/nesprávně pracující/porouchaný) pixel na monitoru nemůže mít negativní vliv na oči, resp. nehrozí Vám ozáření/vyzařování. Kdybych napsal rovnou jen NE, tak jsem si mohl ušetřit nervy s vysvětlováním.
amperr

O mrtvém pixelu jsem zmínku nenašel, o vadném ano. To je dost podstatný rozdíl. Měl jsem monitor, kde vadný pixel neustále (samozřejmě jen za provozu) svítil červeně. Za chvíli by z toho člověk šilhal. Naštěstí to tehdy nějakým programem šlo umrtvit.

ben®
amperr - pokud se Vám nelíbí slůvko mrtvý, tak si tam vložte nějaké jiné (Vám příjemnější) a podobného významu. O červeném pixelu jsem v dotazu nic nenašel.
kdosi

červený pixel je speciální případ, když umřela jen zelená a modrá

amperr

@ben: Neprotestuji proti slovu mrtvý, mrtvý pixel opravdu nezáří. Ale vadný může. O červeném řeč nebyla o mrtvém též ne. Jakou vadu má tazatelův pixel, to nevíme, ale pokud u něj tazatel uvádí slovo záření, tak asi úplně mrtvý nebude...

cs.wikipedia.org/...

111®

a nemá CRT monitor?

mll

Na CRT může být leccos (vypálený obraz, zmagnetované stínítko (demagnetizace se spouští při startu a po delším provozu už může být maska zmagnetovaná), rozjeté barvy kvůli dilataci masky), ale klasicky vadný pixel snad nehrozí, tím že obraz se vykresluje elektronovým paprskem a netvoří ho body jako třeba u LCD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]