Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájecí kabel NTB

Od: amper® odpovědí: 8 změna:

Řeším pro mě obtížně řešitelný problém. U NTB Dell Precision M6800 jsem si lety používání zalomil kabel, samozřejmě 1 cm za konektorem. Není až takový problém sehnat kabel náhradní, kabelů s konektorem 7,4x5,0 resp. 7,4x5,1 je všude hafo. Kabelů s týmž konektorem a zapojeným středovým pinem (tedy se třemi vodiči) je o poznání méně a kabelů, které by zvládly deklarovaných 12,3 A (240W, 19,5V) je na trhu nula, nebo neumím hledat. Samotný konektor je k nesehnání. Taky jsem cosi četl o nějakém čipu v konektoru, bez kterého to sice napájí, ale nenabíjí. Zatím funguju tak, že jsem konektor oholil a připájel na zbytky kabelu, ovšem, a ač jsem kabel vložil do ohebné "chráničky", životnost spoje byla pár měsíců. Vodič se zlomil hned za pájeným spojem. Pomohl by i tip na nějaký kvalitní použitelný kabel, v příštím kole budu muset ucvaknout ferit. Bude to velký problém? (a pak teda zas bude co zkracovat). Pánové, kluci, já jsem jen

"blbej strojař" *nevi*, rozeberu složím, opravím, ale mám svoje limity. Jak žertem říkal služebně starší kolega: Jak tím drátem může něco týct, když tam není díra? :-D Díky za tipy a rady (novej zdroj si umím koupit sám, tuhle radu můžete vynechat)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Takové kabely jsou bohužel komplet s nabíječkou. Takže se podívat nejlépe na czc.cz (jestli to ještě existuje) po náhradní. Eventuelně se poptat ve firmách s repasovanými počítači, případně na Aliexpresu.

hodnocení

K mému podivu na Aliexpressu skutečně prodávají cosi, co alespoň papírově splňuje požadavky. Ještě pohledám. Díky.

CZC je slepá ulička (co se týká samostatného kabelu) a repas je "bez záruky", odtamtud pochází celý NTB a kabel byl už při koupi poněkud unavený.

aliexpress.com/...

jm
hodnocení

2x
batteryempire.cz/...
Po zkušenostech s vlastní opravou nelze doporučit nic jinýho
jm
hodnocení

Děkuji.

S tím zdrojem je to jen tip nebo je to podepřený vlastní zkušeností? Třeba tak dopadnu a cena je závratně nízká oproti jiným...

Kabel bohužel nevyhovuje. V popisu je max. zatížení 90W. Podobný / stejný jsem koupil, bez označení přeneseného výkonu a skrz ty nitky, co v tom jsou, bych napájel tak domovní zvonek.

jm
Známé jsem měl opravit zdroj Dell pokousaný psem. Kablik sice seděl, ale nedokázal jsem bez poškození rozdělat zdroj pro napájení kontaktů a při pájení to chce mikropajku a pevnou ruku. Mně se to nepodařilo. Takže ten zdroj - značka ověřená u tří NTB
amperr

Jojo, rozebírání nerozebiratelných krabic je samostatná kapitola. U tohohle zdroje je to čestná výjimka. Obě půlky skořepiny drží pohromadě 4 slušně vychované šrouby. Po odstranění gumových záslepek/nožiček je rozebrání otázkou 2 minut. Ale samozřejmě už jsem taky půlil zdroj dvě hodiny a výsledek nebyl zrovna esteticky na výši. Nakonec jsem to rád olemoval černou lepicí páskou. Díky za referenci.

hodnocení

A je to. 11 dní od objednání přišel nový kabel z Aliexpressu (ne, fakt to nestihl z Číny). Ještě není namontovaný, ale průřezy kabelů odpovídají originálu, dokonce má i signalizační LED. Tak uvidíme, jak pošlape. Dle referencí ne všechny kabely průřezem odpovídají uvedeným parametrům povoleného proudového zatížení, ale tenhle je OK.

vi.aliexpress.com/...

doplněno 01.08.24 15:08:

Hotovo. Chodí to, seje to. Ještě jednou díky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]