Nejste přihlášen/a.
Řeším pro mě obtížně řešitelný problém. U NTB Dell Precision M6800 jsem si lety používání zalomil kabel, samozřejmě 1 cm za konektorem. Není až takový problém sehnat kabel náhradní, kabelů s konektorem 7,4x5,0 resp. 7,4x5,1 je všude hafo. Kabelů s týmž konektorem a zapojeným středovým pinem (tedy se třemi vodiči) je o poznání méně a kabelů, které by zvládly deklarovaných 12,3 A (240W, 19,5V) je na trhu nula, nebo neumím hledat. Samotný konektor je k nesehnání. Taky jsem cosi četl o nějakém čipu v konektoru, bez kterého to sice napájí, ale nenabíjí. Zatím funguju tak, že jsem konektor oholil a připájel na zbytky kabelu, ovšem, a ač jsem kabel vložil do ohebné "chráničky", životnost spoje byla pár měsíců. Vodič se zlomil hned za pájeným spojem. Pomohl by i tip na nějaký kvalitní použitelný kabel, v příštím kole budu muset ucvaknout ferit. Bude to velký problém? (a pak teda zas bude co zkracovat). Pánové, kluci, já jsem jen
"blbej strojař" , rozeberu složím, opravím, ale mám svoje limity. Jak žertem říkal služebně starší kolega: Jak tím drátem může něco týct, když tam není díra?
Díky za tipy a rady (novej zdroj si umím koupit sám, tuhle radu můžete vynechat)
Takové kabely jsou bohužel komplet s nabíječkou. Takže se podívat nejlépe na czc.cz (jestli to ještě existuje) po náhradní. Eventuelně se poptat ve firmách s repasovanými počítači, případně na Aliexpresu.
Děkuji.
S tím zdrojem je to jen tip nebo je to podepřený vlastní zkušeností? Třeba tak dopadnu a cena je závratně nízká oproti jiným...
Kabel bohužel nevyhovuje. V popisu je max. zatížení 90W. Podobný / stejný jsem koupil, bez označení přeneseného výkonu a skrz ty nitky, co v tom jsou, bych napájel tak domovní zvonek.
Jojo, rozebírání nerozebiratelných krabic je samostatná kapitola. U tohohle zdroje je to čestná výjimka. Obě půlky skořepiny drží pohromadě 4 slušně vychované šrouby. Po odstranění gumových záslepek/nožiček je rozebrání otázkou 2 minut. Ale samozřejmě už jsem taky půlil zdroj dvě hodiny a výsledek nebyl zrovna esteticky na výši. Nakonec jsem to rád olemoval černou lepicí páskou. Díky za referenci.
A je to. 11 dní od objednání přišel nový kabel z Aliexpressu (ne, fakt to nestihl z Číny). Ještě není namontovaný, ale průřezy kabelů odpovídají originálu, dokonce má i signalizační LED. Tak uvidíme, jak pošlape. Dle referencí ne všechny kabely průřezem odpovídají uvedeným parametrům povoleného proudového zatížení, ale tenhle je OK.
Hotovo. Chodí to, seje to. Ještě jednou díky za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.