Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo zkušenost s monitorem OLED u notebooku?

Od: celestyna® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

vybírám nový NTB. Zjistila jsem, že ASUS nabízí monitor OLED (který by měl být kvalitnější než IPS nebo TN). Pochopila jsem dobře, že je to stejná technologie jako u TV? (tj.černá je opravdu černá :)). Jde asi o novinku, dosud jsem vždy v nabídce viděla jen "antireflexní" nebo matný/lesklý. Také mě překvapilo, že se často nabízí AMD Ryzen a mizí Intel Celeron (myslela jsem, že Intel je lepší procesor. Nebo je to zas nějaká novinka?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu že u OLED se barva může měnit s měnícím se napětím, bylo přistoupeno k regulaci pomocí PWM u OLED displejů.

Pokud se @celestyna díváte na obrazovku několik hodin denně. Nebo při šeru, nízkém osvětlení, tu technologii nedoporučuju. Kvůli zraku, očím

ale je to celý složitější

hodnocení

0x
Vzhledem k tomu, že na NTB asi nepracujete v úplné tmě, tak krom o něco nižší spotřeby (ovšem pouze při použití tmavého režimu aplikací) důvod pro OLED nevidím. Troufám si říct, že když vám vedle sebe položím NTB s OLED a slušný IPS, tak neloznáte rozdíl. Naopak po pár letech už ten OLED může být vypálený a zrnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]