Nejste přihlášen/a.
V rod. domě mám 2x router, jeden v přízemí, TP link C 6, síť A,. Druhý v patře TP link AX 20, síť B. Oba jsou propojeny kabelem jako AP. DHCP podává anténa poskytovatele internetu. K oknu v patře jsem do zásuvky zapojil extender RE 200, abych měl signál i na zahradě. Ačkoliv je extender od routeru AX 20 asi 5 m, tak signál na zahradě dost padá a je nestabilní. Poradíte?
Signal zlepsis pouze vetsi (silnejsi) antenou, extender a repeater (cesky opakovac, a umi to vetsina routeru v zakladu) funguje jinak. Ten na jednu antenu prijme signal a pod stejnym jmenem a ssid a rozesle signal do okoli. Takze aby jsi mel stabilni signal na zahrade tak musis extender/router zapojit nekde na te zahrade kde je jeste dostatecny signal na to aby ho byl schopen zpracovat a poslat dal.
Samozrejme lze zarizeni propojit kabelem, pak nedochazi ke snizeni rychlosti
Já mám na zahradě obyčejný router za pár stovek, propojený s hlavním kabelem LAN-LAN, wifi nastavený stejně jako na hlavním routeru doma, jen má JINÝ kanál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.