Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zorin OS

Od: vlk* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Po třech dnech boje s PC jsem nainstaloval a zprovoznil Zorin 17 Core a už jsem v koncích s přidáním aplikací či webů na plochu. Poradí někdo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

shinpans
hodnocení

0x

Odkaz webu: Obyvle u linuxů jsou dva typy lidí ti co na ploše nic nemají a další tam téměř nic nemají. Firefox má na nové kartě zkratky nebo lze zobrazovat lišta záložek. Chromium-like prohlížeče je to podobné, akorát ti navíc mají zabudované v nastavení Tři tečky (pod zavřít) - Uložit & Sdílet - Vytvořit zástupce (na ploše). Aplikace se instalují hlavně ze storu nebo přes terminal. Zástupce na boční/dolní panel se přetáhne ikona na boční panel z seznamu (katalogu) programů co vyskočí z nabítky boční/dolní panelu nebo pravým tlačítkem připnout (Pin to dash) jako na win. Já jsem měl Ubuntu, asi se to ale moc lišit nebude. A myslím že se podívejte raději na videa - youtube atd. je to tam názornější

hodnocení

0x
Proč přidávat weby na plochu? Dole na liště mám pár programů, mezi nimi i prohlížeč a když ho pustím otevírá se mi v něm osm oblíbených webů. Proč je mít všechny na ploše? Znám dost lidí, kteří mají plochu plnou všeho možného a když něco potřebují hledají to snad půl hodiny, než najdou co potřebují. Ale každý má svůj styl který mu vyhovuje.

hodnocení

0x
Nechápu lidi, kteří mají prakticky celou plochu pokrytou ikonami a pak to tam stejně pohledem loví. To je naprostá šílenost. Pro weby jsou v prohlížeči záložky, ty nejčastější můžeš mít přímo na očích v liště záložek, jíž minimálně chrome i firefox používá. A na programy to stejné - stačí mít "oblíbené" v nabídce programů, popř jako já boční panel (ten se automaticky schovává). Jinak stačí kliknout na nabídku, popř rovnou stisknout klávesu win a začít psát název programu - rovnou to předhazuje adepty, kliknu na ně nebo rovnou enter. Je to neuvěřitelně rychlé.
Zorin OS

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]