Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tisk více PDF souborů najednou

Od: michals odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, když chci vytisknout na jednom PC více pdf souborů najednou, tak si je označím a když kliknu pravým, mám tam nabídku vytisknout a všechny označené pdf se mi zařadí do tiskové fronty a vytisknou se (obrázek PC1 - nabídka po kliknutí pravým tlačítkem na vybrané pdf soubory) Specifikace tohoto počítače je: Intel Core i5 - 11400F, 2,6 GHz, 16GB RAM, NVIDIA GeForceRTX3050, Window 11 Pro 64bit (verze 10.0, build 22631).

Když toto samé chci udělat u druhého počítače, tak mi po kliknutí pravým na vybrané PDF soubory nevyskočí nabídka vytisknout (obrázek PC2 - nabídka po kliknutí pravým tlačítkem na vybrané pdf soubory). Specifikace tohoto počítače je: Intel Core i3 - 10105CPU, 3,7 GHz, 8GB RAM, grafika Intel UHD Graphics 630 4 GB, Windows 11 Pro 64bit (verze 10.0, build 22631).

Nevíte prosím, čím by to bylo? A jak by se to dalo vyřešit?

Děkuji moc

Tisk více PDF souborů najednou
Tisk více PDF souborů najednou #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mohlo by to být kvůli tomu, že na druhém PC není nainstalovaný Adobe Acrobat?

lmgify
hodnocení

0x

Máš na bílém PC nainstalovaný Acrobat Reader? Protože v menu se nehlásí jako v tom černém PC. Běž do nastavení Readeru a zatrhni něco jako "přidat se do kontextového menu". Snad to tam bude a nebudeš muset do Ovládacího panelu/Nainstalované programy a kliknout na Aktualizovat instalaci Readeru.

Musím si dát častěji Refresh! *zed* @martinus mě předběhl.

Tisk více PDF souborů najednou #3

hodnocení

0x
Acrobat reader mě napadl hned taky jako ostatní rádce, ale zkontroloval jsem to u sebe (Win 10 home) a úplně stejnou funkční položku "Vytisknout" tam mám, a to Acrobat ani žádný jiný software od Adobe nemám. Jen Foxit reader, ale ten je v angličtině, takže bych se divil, kdyby dělal úplně stejnou (a ještě k tomu českou) kontextovou nabídku, jako Acrobat. To vypadá, že je to nějaká systémová funkce.
lmgify

PDF tiskárna v Ovládací panely/Zařízení a zvuk/tiskárny?

Tisk více PDF souborů najednou #4
Nemám a nepoužívám Foxit printer, na virtuální tisk do PDF mám jinou aplikaci. Foxit používám jen na prohlížení a tisk Z PDF.
lmgify

Tak prý stačí mít nainstalovanou libovolnou PDF aplikaci, která umí tisknout a mít PDF soubory s ní asociované a nabídka Tisknout se v menu objeví.

@lmgify *palec*
plus nastavit tento program jako výchozí prohlížeč PDF.
lmgify

Jen pro úplnost, jak přiřadit pdf k tomu prohlížeči:

1. pravé kliknutí na libovolný pdf soubor

2. Vlastnosti

3. Otevřít - Změnit

4. vybrat PDF aplikaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]