Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - výběr ob buňku

Od: jdklafjaofdjklaud odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám měřená data po 10s. Ráda bych udělala graf , ale stačily by mě jenou data po dejme tomu 2 minutách. Nemáte někdo zkušenost, jak udělat výběr dat do jiné buňky/ listu/sloupce pouze "ob např 10 buňek"? Ručně procházet 50000 záznamů je děsivé...

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

charlies*
hodnocení

2x

Já bych to udělal přes filtry, ale možná je i lepší řešení. Umíš trochu s filtry? Jestli ne, tak pokud by to nebyl problém, mohla by jsi ten soubor někam nahrát, třeba eDisk.cz a klidně ti to upravim.

jdklafjaofdjklaud
hodnocení

S filtry neumím, ale podívám se na ně, díky za radu. Jelikož mám 10 souborů po cca 35000 daty, tak by bylo fajn se s nima naučit...

hodnocení

0x
Myslím, že by mělo jít zkopírovat (asi nejspíš do dalšího listu) tu první hodnotu, pod ní tu další užitečnou, a pak to jenom roztáhnout řekl bych, že by to mohl pochopit. Neodzkoušel jsem to, ale správná posloupnost vzorců se dá překontrlovat. *palec*
doplněno 21.04.09 22:20: Teda nemysllím zkopírovat hodnotu, ale přenést odkazem. ;)

alf*
hodnocení

0x

já bych to řešil vzorcem a následným odebráním nedesátých hodnot

Zde příklad jak to dopadne v základu, před odebráním a po odebrání prázdnot. Snad je to ono.

Excel - výběr ob buňku

hodnocení

0x

jednoduché, do B2 si dejte tento vzorec "=KDYŽ(B1<1;1;0)" a protáhněte dolů. Každý druhá buňka bude 0, mezitím 1. Takhle si to krásně můžete vyfiltrovat nebo promazat makrem ;)

samozřejmě vzorec změňte dle vašich konkrétních podmínek, ale vyzkoušejte prvně na tom, co píšu já...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]