Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi vypadává

Od: elinka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mám doma router a už asi měsíc blbne ve smyslu, že pokud je na něm připojeno více zařízení, třeba telefon a někdo další je na notebooku, tak občas vypadává. Zkrátka nefunguje internet. Občas třeba po čtvrt hodině naběhne sám, občas musím vytáhnout adaptér ze zásuvky a nechat chvíli být, poté zase zapojit a zase na nějakou dobu běží normálně. Podotýkám, že router je dost starý, tak přes deset let určitě, donedávna naprosto bezproblémový, ale teď už se situace s výpadky intenetu opakuje několikrát za den. Bude chyba v routeru? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

U nás to dělal napájecí adaptér, ale může to být i router...po deseti letech bych nelaboroval a měnil...pokud poskytovatel má vše v pořádku...

hodnocení

0x

Pokud nepomáhá restart (vzhledem k tomu, že router vytahujete ze zásuvky), a není na vině poskytovatel, který by měl výpadky, tak je možné, že odchází do křemíkového nebe... routery nevydrží věčně.

V případě výpadku bych kontaktoval dodavatele, jestli nemají výpadek, abych tuto možnost vyloučil. Pokud ne, tak je čas uvažovat nad novým routerem. Pokud ho máte od poskytovatele (platíte třeba pronájem), tak informujte ho, aby router vyměnil. Pokud máte vlastní, tak musíte koupit nový. Pokud se v tom nevyznáte, požádajte nějakého IT kamaráda. Určitě v okolí někdo bude. Určitě bych koupil dvoupásmový (2.4 i 5 GHz).

A jak píše kolega, nebylo by od věci zkusit jiný napájecí adaptér.

hodnocení

0x
Nový router stojí 600kč. Chceš to opravdu po deseti letech dávat dohromady? Budeš už aspoň mít s 5ghz sítí...

rou
hodnocení

0x

Před časem mi taky začal starší router častěji vypadávat. Nevyndaval jsem adaptér, ale klikal na "odstranit potíže". Někdy se to ale muselo zopakovat. Tak jsem začal používat

ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew (v podstatě stačil jen tento příkaz)

a už to skoro nevypadává (nebo záhy naskočí).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]