Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám menší problém s internetem a chtěl bych radu od někoho zkušenějšího.Konkrétně mám problém s rychlostí stahování.Problém je v tom že rychlost stahování mi jede max 2MB/s většinou tak něco málo přes 1MB/s a ještě to dost kolísá přitom tarif který si platím má psanou rychlost stahování až 20MB/s (vím je to dost pomalý ale 20MB/s mi stačí)a dost kolísá i rychlost připojení.Nedávno jsem stahoval hru (25GB) a stahoval jsem ji cca 7 hodin.Připojení mám bezdrátově přes wifi.Pc mám asi 5m od routeru.Ještě jsem přemýšlel že bych propojil počítač kabelem přímo do routeru a mohlo by to být lepší.A ještě jedna věc je že cca 5m a dvě zdi od routeru je signál slabej že se wifi sama odpojuje a to by asi nemělo.Možná by pomohla výměna routeru ale prvně se chci poradit.Všem moc díky za každou radu.Juras
První protiotázka: doufám že si nepleteš Mb a MB. Protože pokud máš ve smlouvě o připojení rychlost 20Mb/s (megabitů za sekundu) tak je reálná rychlost stahování cca. 10krát menší a to by adpovídalo tvé rychlosti stahování 2MB/s (megabajty za sekundu).
Rychlost stahování taky ovlivňuje to, odkud stahuješ data.
Když třeba aktualizaci antivirového programu, tak jakou rychlostí i to stahuje?
Na vyzkoušení můžeš připojit počítač i kabelem, ale to pak musíš vypnout wifi a nastavit si připojení k internetu přes ethernetové připojení.
A signál se průchodem přes zdi zeslabuje. A pokud jsou ve zdi ještě nějaké ocelové výztuže, tak nemusí projít ani jednou zdí. To zase záleží na tom, jaké používáš antény.
Ano opravdu je to 2Mbit/s takže těch 2MB/s sedí.Já totiž ani nekoukám jetli je tam MB nebo Mb a nevím kdo to takhle blbě vymyslel.Proč to nenapíšou v MB/s a napíšou tam Mbit/s.Každopádně už vím kde byl problém.
Ahoj , není problém v tomhle?
zdroj internet /nordictelecom.cz pak by ty 2MB/s odpovídali tarifu 20Mb/s
Občas dochází k nejasnostem ohledně jednotek, kterými se měří rychlost internetu – jde o megabity za sekundu (Mb/s). Můžete se setkat se zkratkami Mb/s, Mbit/s, Mbps – všechny označují to stejné. Pokud máte připojení s rychlostí 20 Mb/s, znamená to, že přenesete 20 megabitů za sekundu.
Jak s tím souvisí megabajty (MB)? Jde o jednotku používanou k označení datové velikost. Aplikace má např. velikost 100 MB, fotka 5 MB atd. Každý megabajt obsahuje 8 megabitů, jednotka pro měření rychlosti internetu je tedy 8x menší než megabajt (MB). V případě tarifu 20 Mb/s tak stáhnete 2,5 megabajtů (MB) za sekundu, soubor o velikosti 1000 MB (1 GB) budete stahovat přibližně 6 minut a 40 sekund.
Platíš si WiFi poskytovatele Internetu? Tedy ne telefonní linku (DSL) nebo kabelovku? Instalovala ti to ta WiFi firma? Máš externí anténu?
WiFi přes zdi moc dobře neprolejzá.
Určitě nejjdříve propoj router s PC kabelem ať se ujistíš, že chyba je někde jinde.
Platím si poskytovatele WiFi a instalovala to přímo firma.Nevím jak to myslíte s tou externí anténou.Každopádně propojení pc s routerem kabelem by mohlo alespoň zlepšit to hrozný kolísání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.