Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálený přístup - požadavky na HW

Od: jenjdukolem odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

pokud bych dělal vzdáleně pro jednu firmu v programu, který má velké požadavky na hardware, přičemž můj notebook takto výkonny není, ale jejich PC (na který bych se vzdáleně připojil) ano, tak bude v něčem problém? Jsou pak nějaké požadavky i na můj slabší notebook (samozřejmě krom připojení k internetu).

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Když se vzdáleně připojuji, tak je to takové "gumové". Reakce jsou pomalejší, než jsem zvyklý, ale třeba máte svižnější připojení.

hodnocení

3x

Z vlastni zkusenosti, poradne pripojeni je jedine, co potrebujes.

Pak se da delat i z toho nejzakladnejisho laptopu treba z plaze,

S tou jistou gumovosti lze souhlasit, rekl bych, ze je to i docela vystizne prirovnani, ale toho si vsimnes pouze pri primem prechodu. Za par hodin uz to nebudes vnimat.

Rekl bych, ze pri kvalitnim spojeni je to tak 90% vuci tomu, kdyz pracujes primo na workstation.

A tu a tam nejaky ten vypadek, vzdy v tu nejmene vhodnou chvili.

hodnocení

1x

Dlouhá léta jsem takhle pracoval na počítači v zaměstnání odkudkoliv ze světa. Nějaké zpoždění bylo znatelné jen při extrémně špatném připojení (tehdy egyptský hotel a podobně)

kdosi
hodnocení

0x

Vzdálené připojení používám naprosto běžně a nebývá v tom problém. (Teda pokud funguje síť.)

Často je pohodlnější se připojit vzdáleně, než udělat pár kroků, nemluvě o tom, že mnohdy je velkou výhodou mít přístup na víc počítačů naráz a moct mezi nima kopírovat/přenášet data. Nebo mít vzdáleně otevřený program a lokálně otevřený manuál k němu (nebo naopak).

Chce si to jen udržet přehled, co je zrovna kde, aby člověk například nevypnul něco jiného, ale není problém si zvyknout. (Běžně jsem byl připojený i k desítkám počítačů naráz.)

hodnocení

0x

Co myslíte "vzdáleným připojením"?

- Běžný Microsoft Windows Remote Desktop (RDP)?

- Microsoft Teams?

- Team Viewer?

- Citrix?

viz také

Remote desktop software

==

en.wikipedia.org/...

P.S.

RDP musí podporovat oba stroje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]