Nejste přihlášen/a.
Potřebuji psát ve více sloupcích, ALE s návazností text dole, na nové stránce, viz screen. Ne jako "normálně" ve 2sloupcích na jedné stránce, t.j s návazností doprava. Veškeré možné návody nabízí pouze tento druhý způsob. Neumím zadat googlu správný dotaz. Pomůže někdo?
Díky za radu
Petr
Jde to udělat pomocí vzájemně propojených textových polí - tj. udělat si na každé stránce dvě textová pole vedle sebe nahrazující sloupce a vždy propojit levé pole s levým polem na následující stránce a toto pole pak dále s pravým polem na předchozí stránce a to pak s pravým polem na stránce následující. Momentálně nemám bohužel čas na větší promyšlení/převednení návodu do obrazová podoby, takže snad porozumíte i tomuto textovému - obrázek klidně později doplním, případně i více poradím.
Doporučuji dokument takto neformátovat. Není to přirozené.
Jako že čtenář bude číst levý sloupec třeba na třech stránkách a pak přeskočí zpět na první a bude číst pravý sloupec?
Ne.
Jaké máte zdůvodnění pro tento krajně neobvyklý postup?
Můžete udělat jednosloupcovou tabulku - jednu pro pravý sloupec, jednu pro levý sloupec, obě s pokračováním na další straně - ale je to blbost.
Tak jsem to také pochopil, ale mohu souhlasit pouze s tím, že je to nestandardní. Jinak vám může být srdečně jedno k čemu to tazateli bude, kdyby pro to neměl účel, asi by se neptal - může to být jen pro jeho oči a nikdo další třeba dokument číst nebude...
Tabulka je mnohem jednodušší.
Při přechodu na novou stránku se jen povolí / nepvolí "pokračování řádku na další straně".
Rámce a tok textu používají programy pro DTP Desktop Publishng (třeba free Scribus).
Blahopřeji, odhalil/a jste mě... často pracuji s texty v Adobe Indesign, proto je pro mě intuitivnější používat textové rámečky/pole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.