Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vícesloupcový dokument Word

Od: bluenite® odpovědí: 12 změna:

Potřebuji psát ve více sloupcích, ALE s návazností text dole, na nové stránce, viz screen. Ne jako "normálně" ve 2sloupcích na jedné stránce, t.j s návazností doprava. Veškeré možné návody nabízí pouze tento druhý způsob. Neumím zadat googlu správný dotaz. Pomůže někdo?

Díky za radu

Petr

Jak na vícesloupcový dokument Word

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkusil bych použít rámce

jk2021
hodnocení

0x

Jde to udělat pomocí vzájemně propojených textových polí - tj. udělat si na každé stránce dvě textová pole vedle sebe nahrazující sloupce a vždy propojit levé pole s levým polem na následující stránce a toto pole pak dále s pravým polem na předchozí stránce a to pak s pravým polem na stránce následující. Momentálně nemám bohužel čas na větší promyšlení/převednení návodu do obrazová podoby, takže snad porozumíte i tomuto textovému - obrázek klidně později doplním, případně i více poradím.

support.microsoft.com/...

jk2021

asi je to příliš zmatené, psal sem v rychlosti

hodnocení

0x

Doporučuji dokument takto neformátovat. Není to přirozené.

Jako že čtenář bude číst levý sloupec třeba na třech stránkách a pak přeskočí zpět na první a bude číst pravý sloupec?

Ne.

Jaké máte zdůvodnění pro tento krajně neobvyklý postup?

Můžete udělat jednosloupcovou tabulku - jednu pro pravý sloupec, jednu pro levý sloupec, obě s pokračováním na další straně - ale je to blbost.

jk2021

Tak jsem to také pochopil, ale mohu souhlasit pouze s tím, že je to nestandardní. Jinak vám může být srdečně jedno k čemu to tazateli bude, kdyby pro to neměl účel, asi by se neptal - může to být jen pro jeho oči a nikdo další třeba dokument číst nebude...

I když to bude jenom pro jeho oči - důvod takovéhoto způsobu čtení by mne zajímal.

Já bych taakový formát použil pro dvojjazyčný dokument. Takže nic exotického.

Ano, to může být. Nevím, proč jsou tazatelé tak tajnůstkářští - pokud rádce zná lépe problém, může lépe poradit.

jk2021
hodnocení

0x

Lépe jsem to promyslel a vytvořil návod i s obrázky...

2 sloupce.docx 936.23 kB

Tabulka je mnohem jednodušší.

Při přechodu na novou stránku se jen povolí / nepvolí "pokračování řádku na další straně".

Rámce a tok textu používají programy pro DTP Desktop Publishng (třeba free Scribus).

jk2021

Blahopřeji, odhalil/a jste mě... často pracuji s texty v Adobe Indesign, proto je pro mě intuitivnější používat textové rámečky/pole.

Oprava: Publishng ... Publishing

Ano. Pro účely DTP se Word příliš nehodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]